Не е нормалната само 36 со 6, нормалната е од 36 со 4 до 37 со 4, зависи колку ти е топло, колку си активна во моментот, нема врска со бременост не е оптеретувај со такви детали, само тест направи тоа е најсигурно.
Здраво, Последна менструација ми беше на 18.06, а добивам на 28 дена, што значи треба да добијам на 16.07. Се сомневав дека сум бремена и правев повеќе тестови на 08.07 - после 20 дена од последна менструација и сите ми излегоа со бледа втора цртичка. На 08.07 правев и бхцг и ми беше 13, и денес повторно правев бхцг и резултатот е 146. Бев и на гинеколог денес и нормално не се виде ништо и дури гинекологот ме убедуваше дека можеби тестовите биле лажно позитивни бидејќи треба да не добијам за 5 дена. Имам неколку прашања: 1. Дали е нормално бхцг за 3 ден да се качи од 13 на 146 бидејќи читав дека вообичаено се качува дупло во рок од 48-72 часа? 2. Дали има некој што е со хипертиреоза и со ТСХ - 0, терапија примам 2×50мг пропилтиурацил.? Знам дека избрзав со тестовите, меѓутоа морам навремено да детектирам поради следење на хормоните и можни промени на терапијата.
Не знам за другото, денешниот резултат за бета е одличен за 5 дена до недобивање. Прерано е за да се види нешто на ехо. Честитам, лесна бременост да имаш, живо и здраво бебенце в раце да си земеш.
zdravo feminki posleden ciklus mi e 19 maj obicno dobivam na 35 dena no ovoj pat seuste nemam ciklus imam nezastiten odnos sakame bebence pravev testovi preku den ne so prva mokraca i se negativni , no imam simptomi imam gadenje i grcevi vo stomak i bolni i oteceni gradi cekam termin kaj maticen ginekolog sto mislite
Јас ги имав сите симптоми за добивање а бев бремена. Може си имала покасна овулација и затоа ти се негативни тестовите.
Треба да добијам на 15ти, веќе два дена имам симптоми за добивање...иако истите се и за бременост... дали да правам тест или да почекам да не се разочарам...
Дечки одсекогаш ме интересирало ова. Не е за мене ветувам, само ми стои у мисли Пример, ако утре да треба да ти дојде менструацијата но ден пред тоа имаш секс и он свршува во тебе, а утре сепак добиваш менструација, дали може да се забремени? Као, дали ако баш на тој ден ти дојде менструација иако ден пред тоа свршил, има шанса да забремениш?
Не би требало, затоа што крварењето е момент кога во матката дошла неоплодена јајце клетка. Сперматозоидите живеат најдолго 6 дена, така што не би се сретнале со новата јајце клетката. Јас би рекла не постои можност, но читав искуства каде што велат дека се случило спротивно. Така да, никогаш не се знае. Тоа што треба да се случи, ќе се случи.
Ако дошла менструација ден после односот тоа значи дека овулацијата поминала пред 12-16 дена. Има случаи каде што девојки остануваат бремени непосредно пред датум за добивање, ама тоа е бидејќи овулацијата им била покасно и во таков случај не добиваат менструација.
Zdravo zenski, sakam da prasham za mislenje da spidelite so mene, posle menstruacija imame odnosi nekolku pati ima svrsheno vo mene, nekogas mi e loso, imam kako bolki vo dolniot del od stomakot, kako sategnat go osekjam, me chesha nekogas, mi se privrtuva, mnogu mi se spie, mnogu oslabev, akni mi se pravat, ama nemam zapek tuku dijarea, spodelete mislenje so mene, sto mislite vie za ova
Zenicki lepoticki, kazete od iskustvo za mojava situacija.. posleden pat dobiv na 13ti juni a edna nedela tocno- otpilika okolu 5-6 juli imav kako kafeav iscedok i si mislev deka porano sum dobila, staviv dnevna uloska i samo malku imase na nea i traese samo nepoln den.. i posle toa kako nisto da ne se slucilo. Od simptomi imam za dobivanje- gradite me naboluvaat od vreme na vreme- vo stomakov cudno kako menstruali bolki pa kako grcevi.. pa nekoe vreme osekam kako da nemam nikakvi simptomi.. i sega sum celata zbunka. Nesakam seuste da pravam test zaradi toa sto znae da mi kasni i po nekolku denovi, iako vo posledno vreme- poslednive meseci doagase prilicno tocno, ama nesakam da se razocaram. Ve molam za iskustva sto mislite.. ❤️
Јас мислам дека има шанси кај жени со краток циклус. Пример мене секогас менс ми траеше 2-3 дена. Ако не се исфрлиле сперматозоидите во меѓувреме, а јас овулирам на 5-6 ден, мислам може да се фати. Ама веројатно тоа се мнооогу ретки случаи.
I mene ova me interesira dali moze da se zabremeni den pred mens, da imash odnos a nareden den da imash normalno menstruacija ?
U normalen ciklus ili podgolg ciklus mislam deka ne moze bidejki jajce kletkata se veke raspaga ako sleden den ima ciklus odnosno apsorbirana e vo matkata I nemoze da se zabremeni. Ne moze da dojde vo kontakt so spermatozoidi. No vo slucaj da se ima pokratok ciklus da receme od 21 den ako brzo sozree druga jajce kletka e vozmozno. Iako e tesko toa da se sluci tolku brzo no e vozmozno. No ova e sepak moe mislenje ne znaci deka e taka.