Ме интересира дали тестот е валиден? Не е мој на моја пријателка е, таа мисли дека е бремена но мене сепак ми личи на невалиден.
Објасни и на другарка ти, за да е позитивен треба да има две црвени линии, или едната црвена другата светла црвена. Невалиден е.
Повеќе е негативен отколку невалиден. Многу мокрача има ставено веројатно, втората е евапорациска линија.
Zdravo zenski , Ve molam za iskustvo nekoja .trebase da dobijam pred tri dena na denta koga trebase na brisenje imav samo bledo rozevo kako iscedok I posle nisto .Pravev test negativen e ke si pocekam da dobijam megjutoa sekogas mi e tocno vo den i sega malce me zagrizuva
Женски од сабајле имам пролив и болки во стомакот од таква природа, не е бебе. Дали можам да испијам нешто, некој пробиотик? Ја нема докторката да ми одговори сеуште.
Ме збуни зошто пишуваш во тема ‘Дали сум бремена’. Смееш пробиотик, јади банани, јогурт, двопек и ќе се смири.
Од лично искуство, не сум останала бремена. Ниту на ден/два пред менструација, ниту на втор/трет ден за време на менструација. Треба да си го знаете сопственото тело, кога добивате, кога ви се плодни денови овулација. Советот као “се е можно”- не, не е можно се. Забременување е цела една наука, ако може така да се каже
Првото дете, 6 и пол годишно, и сега оваа бременост ми се на 2-3 дена пред циклус зачнати. Овулацијата и кај жена со редовни циклуси може во одредени месеци да е порано или многу подоцна, а некогаш и да ја нема тој циклус. Баш се е можно.
Забременувањето е цела една наука, точно. Ама во таа цела една наука сѐ е можно. Скоро и да не постои жена што со сигурност може да каже кога точно овулира само заради тоа што си го познава телото. Овулацијата не е фиксна секогаш во ист период од циклусот. Така да во случајов 2+2 не се 4.
И јас така мислев (дека за ќерка ми баш броевме плодни денови и така е зачната) и баш му реков на мм можеш и внатре ако сакаш, треба да добијам деновиве. Пред породување сум со второ бебе од тој однос
Мислам прашањето беше ако имаш однос нели пред добивање ама actually добиеш нормално после нели ден два од односот.
Prethodnio pat nisto .. sega ke vidime mi zavrsi na 12 juli ... na 18 imavme odnos a na 19 mie ovulacija ... deneska sme 23ti... otidov vo vc . I vidov bledo krv mnogu malce krv kako pomesano so neshto zoltenikavo .. Hm nz so bi mozelo da e
Затоа кажав секој треба да си го запознае телото,тоа запознавање носи и ризичност од несакана бременост. Мене лично,никогаш не ми се случило такво искуство. Не кажав дека деновите на овулација,пукање јајце клетка се исти на ист датум, тоа се менува исто како менструацијата. Со помош и од гинекологот, си го запознав телото и веќе не ми ни треба календар да бројам денови Така да, забременувањето,менструација, овулација плодни денови е една наука и не е случајно, туку е недоволно познавање на телото. И нема ништо лошо во тоа, но носи случајна бременост.
Здраво. Пред 3 недели кога најверојатно бев во период на овулација имавме петинг со партнерот, без облека. Немаше пенетрација, сперма .. Колку е возможно да се забремени на ваков начин од предсемената течност (ако истата се појавила при триењето иако свршувањето далеку од мене и триењето беа пример 5 мин и повеќе разлика)? бидејќи кога требаше да добијам имав кафеав исцедок 2 дена (исто ми ср случува секогаш кога ќе ми дојде ама овој пат прекина на 2 дена не продолжи со менструација) и имам болки назад во грбот. Инаку не сум имала никогаш секс со пенетрација, ако воопшто значи нешто тоа.