Е за ова не сум знаела Јас знам кај нас ма Ману испитуваат коа ке се роде а ова на кој принцип се испитува незнам
Веројатно на ист принцип ко и неинвазивните пренатални тестови каде што земаат крв од мајката и днк та од бебето и од мајката ги разделуваат.
During pregnancy, fetal DNA is present in the maternal blood. Paternity can be determined by sequencing and analysing cell-free fetal DNA extracted from the maternal blood. This test is non-invasive, only requiring a blood sample from the mother which is safe for both the mother and the unborn child.
Имав незаштитен однос со дечко ми (без да ме нападнувате ве молам) ама не сврши во мене туку сосема настрана Ми доцни 4 дена Дали е возможно да сум бремена? Да ми препорачате тест за бременост кој е точен во овај период?
Од тука најпрепорачани тестови се BeSafe и Laboquick. Од останатите знаат да забошаваат оти се фалш производство, не дека во грешно време ги правиш.
Земи си Лабоквик, најефтин и најточен е. Околу 30денари е. Немој да земаш само Self Clear или Sure Check затоа што едниот знае да даде лажно позитивен а другиот лажно негативен резултат. Инаку штом ти доцни можеш во секое време да направиш тест, не мора со утринска урина. Инаку да, иако е ретко можеш да забремениш од предсемената течност. Пиши ни што ќе направиш и со среќа
Ти пуштам среќа Имај на ум дека може и од стрес да ти доцни. П.с Не мораш да чекаш до утре, штом ти доцни и сега да направиш ќе ти даде точен резултат.
И од промена на време може да ти доцни, од стрес, од се може да доцни... Ама да си сигурна, BeSafe или Laboquick, на 4 дена доцнење и сега попладне би ти покажале Со среќа
Moze e glypavo prasanjeto bidejki cel zivot sum so neredoven ciklus i prvondetenusoeav so invitro, no nemam ciklus veke ,od maj mesec. Ovie denovi sum omalaksana, se me boli, delot okolu jajnici mi e tvrd kamen i me boli, gradite ne davaat so bluza da gi cepnes od bolka... Dali moze da senslucingrom vo kopriva da udri da.sum bremena ili nema sansi vontolku golemo otsustvo na ciklus da se ostane bremen...