Значи вака женски, со дечкоми кој сме 5 години заедно имавме незаштитени односи(значи со намера тој сврши во мене) решивме да пробаме вака прв месец, на 22 август имав ден на овулација (12 ден), знам затоа што добро си го познавам телото имам болки во јајниците и лигав исцедок. А незаштитени односи имаме на 20 22 23. И сега како што сметам секој месец после 14 дена од овулација ми доаѓа менструација, така да во понеделник треба да ми дојде по таа пресметка. Но јас секогаш 4-5 дена пред да ми дојде имам слаби менструални болки кои траат по неколку секунди, а сега сеуште ништо. А најважно што од 28 па наваму јас постојано одам во вц, вчера влегувам во продавница буквално ми се згади од миризбата, денес имам главоболки, и температурата ми е точно 37. И чудно ми е што немам апетит а јас пред доаѓање јадам премногу и секогаш сум гладна. Што мислите дали и е можно да сум бремена? Јас си викам ајде не верувам од прва право да бидне бидејќи сестра ми и во двете деца остана после 4-5 месеци од обидите иако и она си следела плодни денови.
Секој незаштитен однос посебно во плодни денови може да резултира со бременост. Пред првата бременост што за жал заврши неуспешно и ние пробувавме неколку месеци. Оваа бременост се случи на првиот обид. Така да најдобро да направиш тест на денот на добивање или доколку ти касни по ден два. Јас имав позитивен тест и на 12дпо, а веќе со убави јаки цртки на ден на добивање. Но, за сигурност најдобро е на ден на добивање или откако ќе задоцни.
Искрено, никој не може да ти каже дали си или не си бремена Направи си тест и ќе знаеш на што си... За првото ни требаа 3 месеци, второво се фати од прв месец обиди, тоа никогаш не можеш да знаеш Среќно да си видиш посакуван резултат
Кои тестови ви покажале рана бременост? 2 дена ми доцни, редовна ми е, сакам да си проверам. Практикуваме со партнерот незаштитен секс со свршување надвор подолго време, не ми се верува дека има нешто ама да исклучам бременост како причина за доцнење. Имав стресен и напорен период, препишувам на тоа. Ако излезе дека било бебе причината уште поубаво, само не ми се верува.
Имам аптека пред зграда, ќе тргнам одма да купам. Морам да чекам со утринска прва урина за најточно или можам и сега, би покажало бременост? Одамна немам правено тест, порано секогаш со прва утринска правев по правила, некако не ми се чека сега. Знам дека е најправилно со првата утринска урина ама нестрпливост... Ми се пиеше вино, си помислив на можнава бременост и се сепнав. Ништо од виното за денеска.
Ако ти доцни ќе покаже и сега , ЛабоКуик ми даде позитивен тест на еден ден пред очекуван циклус и тоа убави цртички.
Не ти треба прва утринска штом ти касни. Замисли мене Лабоквик ми покажа позитивен навечер 3 дена пред датумот за добивање.
Позитивен излезе тестот. Не ми се верува, не беше планирано. Не очекував искрено, затоа деновиве сум била раздразлива и толку емоционална. Ќе станам мајка ...
Честиткиииии!!! Те читам по темите и знам дека ќе бидеш прекрасна мајка многу се израдував ќе се напијам јас за тебе, ти сега не смееш