Pred vreme imav na 3 avgust na 14 imav nezastiten odnos na 20 mi se pojavi nekoj iscedok sto ne mi licese na menstuacija i koe traese samo 2 ajde 2 ipol dena. Inace mi trae od 4 do 6 dena. I zatoa rexiv da napravam denes test. Pa se nadevam ke iskoci kako sto sakam❤
Ако на 14 си имала и си погодила овулација, на 20ти можно е да ти е бидена имплатација и затоа нели исцедок, кога треба да не добиеш? Ако имаш кај да купиш тест за рано одкривање направи ама сепак почекај до најрано ден пред добивање за тест.
Ова ми личи дека е Селф Клиар тестот кој се докажа дека многу пати дава лажно позитивен. Ако сакаш точен резултат и вистински да знаеш на што си земи си Лабоквик или Би сејф и ќе го имаш одговорот
Ако си сигурна дека на 14ти ти била овулацијата, до денес се поминати 22 дена, тестот треба да даде јака црта. Има големи шанси да не е точен овој.
Паа после неколку дена-недела дена следи веќе имплатација. На колку време ти иде? Пошо ако си имала ма 3ти, ако ти е редовен циклус, до сега требеше да имаш јака црвена линија. Пример, мене ми иде на 26 дена и трае 4 дена, последно имав на 8ми август, на 17-18-19-20 имавме редовен однос, овулација највероватно на 20ти, ден пред добивање т.е во петокот имав два позитивни теста и тоа добро се гледаше линијата и не беа со прва мокрача, а ти пред мене си имала веќе, ако ти е редовен веќе би требало да е баајги црвена и да касни.
Pa mi ide na 35 36 dena i zg4esiv ne na 20 nego na 28 avgyst mi se pojavi toj uscedok koj traese dva ipol dena so toa sto eden den bleda krv bese.
Епа ако имало вгнездување на 28ми, за 2-3 дена ви требело да покаже тест дали си бремена. Едино ме буни ако си сигурна дека на 14ти си имала овулација, не ми се совпаѓа со 28ми, според тоа што имам читано од оплодување до вгнездување треба 5-8 дена. Како и да е, опушти се, без стрес, без трошење пари на уште тестови денес, купи си еден и чувај го, па за некој ден пак направи.
Zdravo. Ne uspeav denes da kupam test za da go povtoram ama do vecer obavezno. Na ranota sum od 8 eve do sega 4 pati bev vo wc imam slusnato cesto mokernje e eden od simptomite, nekoja mucnina bolka neznam kako da go opisam vo zeludecot podzdrignuvam cesto bolni i oteceni gradi. Uste testot za sigurno. Nekoj so slicni simptomi i na kraj da ima pozitiven test?
Овие симптоми се и за бременост и за добивање и за вирус, така да не си стварај стрес направи си тест.
Здраво на сите. Пред некој ден пишав, кој виде кој не но нема врска ќе кажам пак. Порано менструацијата од ко добив прв пат се до првиот сексуален однос ми беше редовна. Редовно ми идеше секој следен пат два дена порано од претходниот пат. Но кога почнав да бидам сексуално активна и идењето на менструацијата ми се промени. Една година две сум сексуално активна и некогаш се случува неколку пати со ред да дојде точно на време, некогаш се случува дури да ми доцни и до 6 7 дена. Поради ова не ја следам овулавијата преку календар бидејќи никогаш точно не знам дали се 28, 30, 32, или пак 35 дена. Но имам апликација која главно ја користам за да знам кога сум добила а кога не. Се уште не планирам бременост (со среќа на сите што се обидуваат да забременат), па поради тоа гледам на апликацијата кога дава дека ми се плодни денови и гледам да избегнам да имам односи тогаш. Но сега последниот пат кога кога имав однос не видов, имавме однос и се океј но на апликацијата покажуваше дека баш тој ден сум во овулација. (јас не заприметив, тогап баш не ни ми текна да видам, односот беше со заштита). И сега единственото нешто што ме копка е тоа што истиот тој ден вечерта имав повторно однос но без заштита, при што не дојде до свршување. Симптоми како сипмтоми немам само пред два дена имав зголемен вагинален исцедок, денеска ме болеше стомакот и имам дијареа. Исто така треба да добијам на 10ти. Па сакав ваше мислење за сето ова. Дали д нормално тоа што ѓи се поремети менструацијата и дали имам место за паника од бременост?
Оди си на гинеколог и прашај си за доцнењето не се срами а за бременост почекај си да ги закасни ако ти касни ден направи си тест да си раат да не мислиш сепак никој неможе да ти каже дали си или не.
Колку што се забременува одма, не плански и лесно,толку и тешко. Ако си имала незаштитен однос на ден на оволуција без свршување, секако дека нема да си одма трудна. Единствено пазење со маж ми, кога не сме сакале дете, било вадење, така да, сигурно сме погодиле ден кога сум имала овулација, па ништо, последно покушававме 2 месеци, на ден на овулација и пак ништо. Не дека не е воозможно, од предсемена се забременува да ама можеш и на ден кога не ти овулација, пошо смерматозоидите живеат и до 5 дена. Еден пример, со првото забременав за време на менс., така да, доколку не сакате никаков ризик, не сте воопшто спремни за изненадување, само заштита.