Најголеми се шансите во плодни денови. Доколку немаш добиено, имаш шанси да останеш трудна. Сега колкави се шансите. Или си трудна или не си. 50/50.
Ви предходниот коментар пишав, со првото останав бремена предпоследен ден од менс. 100%, пошо после тоа јас бев во друга држава месец дена.
Zdravo devojki sto citam pogore od komentari nesto pocna da mi se vrti vo glava. Imav odnos neznam dali bese bas vo ovulacija znam imase kako rastegliv sekret. I posle 6 dena od toj odnos mi se pojavi kako malo krvarenje koe traese nekolku casa I prestana potoa nemase nisto. Sega treba da dobijam na 15 ti. Simptpmi samo bolni gradi nemam gadenje takvi raboti. Koga da pravam test ili nema potreba.
Каков беше односот? Заштитен или незаштитен? Свршување? Тест можеш да направиш на 15ти. За гадење и такви симптоми е рано, обично се јавуваат подоцна.
Zdravo. Trebase da imam veke na 4 sept, a seushte nemam. Vchera pravev test Surechek, na koj mi se pojavi edna linija skroz jasno,nemashe nisto drugo. Dali da pravam ushte eden test? A pred mesec ipol piev norlevo,dali e mozno od nego da mi kasni sega. Vi blagodaram odnapred.
Норлево ти ги пореметува сите хормони. Може од тоа ти е. Сепак направи си уште еден тест ако се сомневаш.
Pa Pa nemam od shto da se somnevam osven shto mi docni.. sekogash pazime,nikogash ne svrsil niti vo mene niti od brzo otkako go izvadi.. Se nadevam deka e od apcheto,ama sepak sum nestrpliva dodeka da dojde
Мислам дека не си трудна. Не е можно од толку пазење, но секогаш е можно. Така да, не можам да ти помогнам од тука. Напрај си уште еден тест, ако се сомневаш толку. Но, кај и да е ќе ти дојде. Од апчето ти е. Не се нервирај.
Сперматозоидите можат да преживеат и до 6 дена и ако има порана овулација, секако дека постои можност. Пример ако ти трае циклусот 5 дена + 3 дена од завршувањето, тоа е веќе 8ми ден, со што ако преживеат 6 дена, тоа е веќе 14ти ден кога нормално би требало да е овулација. Така да ако не сакате бременост, заштитете се.
Мене искрено ме интересира ако може некој да ми објасни, ќе внимаваш цело време без кондом, без да се истури во тебе и на крај ќе забремениш од предсемената течност или како и да ја нарекуваат.. How is it possible? Нова членка сум на форумот, ве поздравувам сите (извинете за ситни грешкички во англискиот)
Zdravo, se nadevam site ste dobro❤ Ne znam prashanjevo dali e za tuka no me interesira dali nekogash na nekogo mu ima iskocheno lazhen rezultat na laboquick testot za bremenost, vo obid sme nekoe vreme denes mi e denot za dobivanje so rano utrinska go napraviv i vednash mi pokazha pozitiven.
Епа не користи англиски, можеш да напишеш Како е можно? Ист ефект ќе има. Ова офф, е сеа онтопик, верба и во себе да немаш, а не па во маж кој во занес се ќе направи да те убеди дека не згрешил зошто они се нели безгрешни и можат да контролираат а кондом ги стега. Не секогаш и не во секоја ситуација, ама во предметната може да има понекој залутан германец и да направиш беља, има и овде на форумот случаи и тоа не малце. Затоа кондом или, ако му веруваш што се однесува на половопреносливи болести, контрацептивни таблети и тоа е тоа. Не можеш да се пазиш само со несвршување внатре, иако јас имам повеќе од 15г односи без кондом и добар дел од времето со свршување внатре и со триста маки останав бремена и двата пати, но тоа не значи дека некоја друга ќе има таков случај.