како бе бремена ЧовеЧе, ако така се остануваше бремена до сега незнам колку ке не имало на планетата земја. кратко и јасно не, нема логика. мој совет до сите вас, пред да поЧнете со сексуалните односи, прво информирајте се, зошто е овој интернет??!зарем слуЖи само за фб??!
Е добро де, арно си праша девојчето. Прашање на место, во вистинска тема. Он топик: нема шанси, т.е. Шансите се многу мали! Пошто имаш нередовен циклус, би ти препорачала да си користите кондоми. Да не се тресеш секој месец!
океј е лепа знам дека девојЧЕто си праша и се е океј, моЖеби лошо ме разбра, сакав само да им каЖам за нивно добро да одат да потпроЧитаат нешто, бар утре ке си знаат, тое е во нивна полза.
здраво јас сум нова на форумот , имам едно прашање ако може да ми помогнете во сомнежите. Имав односи на 8миот ден од почетокот на циклусот, и дечко ми сврши во мене. Оттогаш поминаа 4 дена, колкави се шансите да сум останала бремена. Ве молам кој знае да ми пише. поздрав
Здраво на сите. Скоро 2 год. имаме незаштитен однос со дечко ми но овојпат ми касни 2 недели Направивме тест "Sure Check" пред 3-4 дена и испадна негативен но јас сеуште немам добиено Нема свршено во мене и затоа прашувам дали има некаква можност да сум бремена?? Фала ви однапред.
Нема место за паника не си бремена,а може да ти касни од х причини од стрес од климатска промена итн, а ако не добиеш отиди на лекар да видиш зошто ти доцни.
а да си провериш бременост преку крв...така е најсигурно зашто тестот може понекогаш да лаже велам (понекогаш)иако е ретко.
Тоа зависи,не е кај секого исто може баш кога мислиш дека се неплодни да останеш бремена.Така да немој да се ослонуваш многу на плодни неплодни.Има шанса да си бремена но и немора да значи.Најсигурно почекај барем 2 недели па направи тест.Поздравче
Веќе 5ти ден како ми касни оваа ситуација ме многу плаши, утре одам тест да си купам држете ми среќа ми треба
имам водена циста и ми дадоја да пијам примолут нор но овај месец пак ми касни 3 дена а предходните точно ми идеше овај месец имав и секс па затоа и се плашам сакам да прашам дали можам тес да направам и дали ке има точен резултат покрај што пијам такви апчина
напpави си тест па потоа обавестине дали е прво па мушко колку да знаеме де Чекај, полека, смирено, не брзај толку, велиш дека не ти свршил, знаЧи не е моЖно да си бремена нема логика, не се потресувај од било какви нешта, менструацијата на сите и касни колку да ти каЖам Чисто информативно, ти не си единствената, таа касни од промена на клими, од се и свашта а најмногу од самата психа поЧекај десет дена доколу не ти дојде, направи си тест, да ти биде мирна главата, а моЖеби би требало да појдеш и на гиниколог.
секако дека ќе ивзвестам само да почекам уште малку и ке дознаам.. оти малку се плашамод тестави , сакам да почекам до циклусо да видам со ќе покаже
http://www.youtube.com/watch?v=2oKZ557BpO0 малце хумор не е на одмет нели? девојки нема подобар благослов од тоа да добиете дете, затоа не се секирајте и ако сте бремени, макар и да останете на цедило и да бидете самохрани мајки, ке се снајдете и ке имате причина плус за што да живеете и да се борите. а малолетничките се знае без заштита никако за да не викате оф леле зашто сега,нетребаше итн
ај ќе ве молам за мала помош .. вака .. мене ми дојде на 3ти Октомври .. и сеуште имам .. само што .. вечерва со дечко ми имавме незаштитен однос .. тој не е сигурен дали нешто не му "летнало" во мене .. ама како и да е .. сакам да знам дали има шанса да се забремени иако имам добиено .. ве молам за побрз одговор .. оти навистина неубаво се чувствувам btw .. според мене ... нема шанса да забременам .. бидејќи немам јајце клетка .. т.е имам менструација ..
Како прво најлошо е да паничиш , и второ менструацијата нее гаранција дека неможеш да останеш бремена напротив знам многу случаи на девојки кои останале бремени додека имале менструација .. бидејќи учам медицина и имам видено многу девојки и слушнато од други дека вака останале бремени, добро сега јас тоа тука го кажувам да си знаате што немора да значи дека твојата ситуација ке биде баш таква но како и секогаш кондмот пред се, и ако и тој неможе да биде гаранција но по сигурен начин е од колку да мислиш дали имало нешто дали останало бидејки, ке ти стане опсесија тоа нема да можеш да спиеш да јадеш..Знам моја другарка западна во депресија од ваков случај