Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    како бе бремена ЧовеЧе, ако така се остануваше бремена до сега незнам колку ке не имало на планетата земја. кратко и јасно не, нема логика.
    :!: мој совет до сите вас, пред да поЧнете со сексуалните односи, прво информирајте се, зошто е овој интернет??!зарем слуЖи само за фб??! :| :fubar:

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Е добро де, арно си праша девојчето. Прашање на место, во вистинска тема.
    Он топик: нема шанси, т.е. Шансите се многу мали!
    Пошто имаш нередовен циклус, би ти препорачала да си користите кондоми.
    Да не се тресеш секој месец! ;)

3. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    океј е лепа знам дека девојЧЕто си праша и се е океј, моЖеби лошо ме разбра, сакав само да им каЖам за нивно добро да одат да потпроЧитаат нешто, бар утре ке си знаат, тое е во нивна полза.

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sandraaaa

sandraaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    здраво :) јас сум нова на форумот , имам едно прашање ако може да ми помогнете во сомнежите. Имав односи на 8миот ден од почетокот на циклусот, и дечко ми сврши во мене. Оттогаш поминаа 4 дена, колкави се шансите да сум останала бремена. Ве молам кој знае да ми пише. поздрав

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.324
    Допаѓања:
    125.014
    Големи се шансите да останеш бремена со самото тоа што свршил во тебе. Ај честито бепче :)

6. d.niki

d.niki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите.
    Скоро 2 год. имаме незаштитен однос со дечко ми но овојпат ми касни 2 недели ;( Направивме тест "Sure Check" пред 3-4 дена и испадна негативен но јас сеуште немам добиено :( Нема свршено во мене и затоа прашувам дали има некаква можност да сум бремена?? :( Фала ви однапред.

7. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Нема место за паника не си бремена,а може да ти касни од х причини од стрес од климатска промена итн, а ако не добиеш отиди на лекар да видиш зошто ти доцни.

8. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    а да си провериш бременост преку крв...така е најсигурно зашто тестот може понекогаш да лаже велам (понекогаш)иако е ретко.

9. sandraaaa

sandraaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    а немат ли влијание плодни/неплодни денови :)

10. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Тоа зависи,не е кај секого исто може баш кога мислиш дека се неплодни да останеш бремена.Така да немој да се ослонуваш многу на плодни неплодни.Има шанса да си бремена но и немора да значи.Најсигурно почекај барем 2 недели па направи тест.Поздравче

11. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    има големи шанси.

12. sandraaaa

sandraaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    хмм :sweat: толку ли ќе сум среќна да да ми се случе прво па машко :D

13. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.044
    Веќе 5ти ден како ми касни ;( оваа ситуација ме многу плаши, утре одам тест да си купам држете ми среќа ми треба ;)

14. zlatapetkova

zlatapetkova Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    56
    да да има големи шанси :)

15. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    имам водена циста и ми дадоја да пијам примолут нор но овај месец пак ми касни 3 дена а предходните точно ми идеше овај месец имав и секс па затоа и се плашам сакам да прашам дали можам тес да направам и дали ке има точен резултат покрај што пијам такви апчина

16. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    :) напpави си тест па потоа обавестине дали е прво па мушко :D колку да знаеме де ;)
    Чекај, полека, смирено, не брзај толку, велиш дека не ти свршил, знаЧи не е моЖно да си бремена нема логика, не се потресувај од било какви нешта, менструацијата на сите и касни колку да ти каЖам Чисто информативно, ти не си единствената, таа касни од промена на клими, од се и свашта а најмногу од самата психа ;)
    :!: поЧекај десет дена доколу не ти дојде, направи си тест, да ти биде мирна главата, а моЖеби би требало да појдеш и на гиниколог.

17. sandraaaa

sandraaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    секако дека ќе ивзвестам :) само да почекам уште малку и ке дознаам.. оти малку се плашамод тестави , сакам да почекам до циклусо да видам со ќе покаже :D

18. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    http://www.youtube.com/watch?v=2oKZ557BpO0
    малце хумор не е на одмет нели? ^_^

девојки нема подобар благослов од тоа да добиете дете, затоа не се секирајте и ако сте бремени, макар и да останете на цедило и да бидете самохрани мајки, ке се снајдете и ке имате причина плус за што да живеете и да се борите. а малолетничките се знае без заштита никако за да не викате оф леле зашто сега,нетребаше итн :P

19. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    ај ќе ве молам за мала помош .. :worried:
    вака .. мене ми дојде на 3ти Октомври .. и сеуште имам ..
    само што .. вечерва со дечко ми имавме незаштитен однос ..
    тој не е сигурен дали нешто не му "летнало" во мене ..
    ама како и да е ..
    сакам да знам дали има шанса да се забремени иако имам добиено .. :$
    ве молам за побрз одговор .. оти навистина неубаво се чувствувам :(
    btw .. според мене ... нема шанса да забременам .. бидејќи немам јајце клетка .. т.е имам менструација ..

20. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Како прво најлошо е да паничиш , и второ менструацијата нее гаранција дека неможеш да останеш бремена напротив знам многу случаи на девојки кои останале бремени додека имале менструација .. бидејќи учам медицина и имам видено многу девојки и слушнато од други дека вака останале бремени, добро сега јас тоа тука го кажувам да си знаате што немора да значи дека твојата ситуација ке биде баш таква но како и секогаш кондмот пред се, и ако и тој неможе да биде гаранција но по сигурен начин е од колку да мислиш дали имало нешто дали останало бидејки, ке ти стане опсесија тоа нема да можеш да спиеш да јадеш..Знам моја другарка западна во депресија од ваков случај :)