Баш поради тоа што знам дека постојат случаеви кога подолго време се обидуваш да затрудниш, а некоја "по грешка" останала бремена не ми беше некако јасно. Сакам 90 проценти од работите да ги дознаам, имам 2 години константно односи, без кондом, тоа е сепак ништо во споредба со тебе ама ми е мило да слушнам совет и мислење за разни случаи. Е сега, тоа си многу во право за верба да немаш во себе , сепак имам односи без кондом зошто мене ми пречи и ми предизвикува инфекција, и затоа внимаваме ...
Многу едноставно, во предсемената обично нема сперматозоиди ама некогаш може да има по некој залутан, доволно издржлив,здрав и брз. Сепак тоа е многу ретко, затоа не е секоја втора забременета од предсемена ама воозможно е. Ние со години така се "чуваме" и нема ништо ама имам читано дека некој сперматозоит може да "заглави" во каналот и така да дојде до предсемената, тоа се случува најчесто кога се има многу редовно односи или па втора партија.
Опс, ти благодарам на одговорот. Особено е ова за мене зошто имам односи мислам доволно за да дојде до нешто такво.
У принцип мислам дека од предсемена најризично е втора рунда набрзо после првата без да измокри машкото.
Девојки, дечко ми сврши во мене кога во менструалниот календар беше прв ден од средна можност за бременост? Дали има шанси да одтанам трудна??
Da utre sabajle so prva utrinska ova sega go napraviv ne e so prva m9kraca samo linijata e mn daleku od drugatavo zivo se gleda bas linija
ако то касни не мора со прва мокрача, ќе полаже и вечер ако правиш. По оваа слика не ја имаш линијата што покажува бременост ама направи ди пак, гледај да не е премогу стоено во мокрача.
Тоа што е на крајот не е линија, тоа е од мокрачата и бојата што врват низ тестот за да ги обојат контролната и тест линијата.
Здраво. Имав незаштитен однос но не дојде до свршување. Требаше да добијам на 10ти но се уште немам добиено. Ме болат градите при допир и ми се појавија мозолчиња на лицето. Дали има место за паника?