Не можиш со сигурно да кажиш дали ти поминала овулацијата ако се водиш според календар. Земи си тест за овулација. А и да ти била овулација на 12ти, така мислам имаше пишано, за симптоми е прееемногу рано, имплатација настапува 5-7 дена после оподување, реално симптоми баш на бременост и немат според мене што би се издвоиле, исто е како пред добивање, исто е како за овулација, а рачунај јас немав ни еден симптом до вчера, а сум 6 недела.
Zdravo, nekoj so slicno isklustvo da mi kaze posledna menstruacija mi bese 13avgust, na 2ri septemvri imav ovulacija(pokasna mi e idev na folikulometrija). Uste nemam dobieno a imam povremeni bolki kaj jajnicite i kicmata i od vcera i nosot mi tece, a obicno pred menstruacija i gradi me bolat sega ne minatata nedela na brisenje imav bledo rozevo. Vcera vecer pravev test iskoci negativen. Dali e rano za test ili kasni od dr pricini
13 дена после овулација би требало да покаже ако има нешто, секако ако си сигурна дека на 2ри била овулацијата. Ама касно си правела тест. Направи со прва урина утре ако не добиеш. Симптомите за добивање и за бременост се поклопуваат најчесто. Со среќа!
Posledna menestruacija mi beshe na 12.08.. trebashe da dobijam na 09.09.. istiot den napraviv so prva utrinska i toa od najevtinite testovi mi iskochi bleda linija, mozhebi najevtin ama definitiven tochen rezultat mi dade.. duri i imav prashano na temava da ne ima nekoj so lazhen rezultat, ushte 5 testa napraviv neli za da se osigurash Sega vekje e temna linijata pa toa e toa.. bi trebalo da ti pokazhe do sega mislam deka
So lesno da si ja isteras bremenosta ... Jas lujge nemozam da zaspijam denes nikako se nekoi zestini me fajkaat od vreme na vreme.. aa ii uste si osekam kako blaga bolka kaj jajnicite de edniot de drugiot... a i negde nasredina kaj papokot .. ali ne bolki bolki tuku onaka cudno soznam ... samo nemie jasno ova so temperaturata kako odi .. ako doslo do zacnuvanje mora da e temp 37 primer ? ... ili nemora da znaci ...
Fala ti najmnogu site shto posakuvate da si dochekate Jas iskreno nemam nekoi extra simptomi, isto mi e kako da ke dobijam.. otecheni i minimalni bolki vo gradite i eventualno od vreme na vreme kako grchevi peckanje vo jajnicite, iskreno jas i pred pms nikogash ne sum imala mnogu simpotomi nekogash i bez samo kje si dojdeshe Za temparatura ne znam bidejki ne merev voopshto samo na denot na dobivanje napraviv test iskochi pozitivna bleda linija, na 2 dena pravev po eden i sekoj den beshe potemna.. So simptomive veruvam deka kaj sekoj e razlichno, jas lichno ne obrativ pazhnja so toa okolu temparaturata...
Здраво. Со маж ми активно работиме на случајот бебе веќе 7 месеци. Никогаш не ми доцнела менструација, но овој месец иако требаше на 17ти да добијам еве веќе три дена ништо нема. Пред датата за добивање имав симптоми за пмс, но еве веќе два дена немам никаков симптом, ниту болни гради(само вени што се познаваат на градите што ме чуди). Денес правев тест од најевтините излезе негативен. Патем пред кратко време правев испитувања пап, хормони се е чисто. Дали имал некој ваков случај? Дали да испитам преку крв(гинеколог ми закажа за следна недела) па немам трпение некако?
Мене така ми доцнеше кога се обидувавме за бебе. Веројатно од стрес. Кај мене беше проблем висок ТСХ (хормонот на тироидната) и пролактин кои откако паднаа останав бремена.
6 dena do nedobivanje .. deneska zedov da gotvam neshto i bev rastrcana niz kujka ... i kako so odev pocna dame boli meseto ... ne kako za mens .. tuku pogore malce ... na sekoj cekor osekam blaga bolka .. nz somozi da e
Epa nemozev da docekam .. od vcera na nekolku pati me zaboli meseto kako da ke dobijam ... i naprajv test dva dena pred da ne mi dojdi ... Iii izgleda ke mi dojdi samo neznam zoshto linija so kazva deka testot e tocen se pojavi desno ... eve go testot ne treba od levo da e ?
Следен пат чекај да доцни, а дај боже и сега да ти задоцни. Прерано се 5,6 дена пред добивање за тест. Се случило кај некои пред да добијат да имаат негативен, а потоа да доцни и да е позитивен. Дај боже да биде за брзо
Jas pred da dobijam napraviv 3 testa i site bea negativni i posle na denot na dobivanje izleze epten vidliva bleda crtka, pocekav uste 2 dena i povtorno napraviv uste eden kade se gledase malku poubavo. Ako ne dobies povtori go testiranjeto. Ti posakuvam sreka