Последен циклус 09 септември Петокот вхцг 36 резултат. Вчера крварење циклус класичен со болка денеска. Ми дадоа добростон. Прва бременост.Не знам што ќе биде. На ехо во матка ништо нема наводно било прерано Зошто вака имал некој слична ситуација? Хелппп
Многу е рано да се види нешто на ехо т.е да се потврди бременост, 5та недела си? За крварењево како обичен циклус.. не знам барај второ мислење, да е најнормално не е.. ти држам среќа и да биде се во ред и да си слушниш добри вести
Нормално крварење до болки како што си имам секогаш циклус редовен. Утре сабајле имам упат за нов бхцг ми рекоа да. Вредноста била многу мала 36
Истово го поминав пред 2 месеца со хцг 50 и нешто. Ме класифицираа како биохемиска бременост бидејки крварењето ми беше како нормална менструација на почеток, но кога искрварев нагло во 2 дена со јаки болки, матичната ми рече дека повеќе личи на спонтан. Да не те разочарувам, се надевам дека ќе ти расте бројката, ама мене ми рекоа бета 50 е малку во 5та недела. Ако не ти се зголемува бројката утре, очекувај да продолжиш да крвариш и ќе помине како менструација за неколку дена.
Мене бета на 11 дена каснење 146 во synlab и после 12 саати на гак 107 ( со болки отидов на гак) ми рече 4та изгледа дека сум и виде сакус како и да се вика тоа. Болките биле од ендометриозата и цисти на десен јајник. Е сега прашањево ми е дали има простор за паника зошто последна менструација ми беше на 02.09 ама ја имам од 30 до 35 дена а овулација околу 19ти или 20 ден и докторката рече као мала била бетата за таа недела и за две недели да идам на контрола кај матичен или ако имам крварење на гак
Повтори ја бетата во Синлаб, треба да е дуплирана за 48 саати. Е сега или се работи за доцна овулација или за биохемиска. Немаш избор освен да мируваш и да следиш бета. Кај и да одиш сега пак на доктор истото ќе ти го кажат.
Пред 1 месец испив Norlevo и на време ми дојде циклусот.Овој месец ми доцни речиси една ипол недела. Направив тест пред неколку дена другата линија многу бледа ја покажа а сега тестот што го направив само една линија покажа друга немаше. Не знам дали апчето има улога во тоа што ми доцни зошто никогаш досега толку не ми доцнело.
Да си испиташ бета затоа што линија втора колку и да е бледа значи позитивен тест, оди види за бета, не мора да си гладна или жедна, може било кога за саат време ќе имаш резилтати зависи и кој тест, ширчек мене негативен ми покажа и на 4ти ден, а имав др позитивни зато најсигирно со бета е јас имав мала бета на ден на добивање, ми рекоа биохемиска ќе е ама не беше, правилно растеше, 20 недела сим еве, ама немав крварење... види пак во истата лабараторија бета по 48часа, ако расте правилно нема врска што е мала...
имам бледа крв на тоалетот, за лелар дури в среда, дали е можно да е ,,лажна,, бременост? т.е. доцнење на менс.
Ако си во можност уште денес оди на преглед можеби ќе ти дадат терапија нешто утрогестан да земаш , се случува крварење во рана бременост( да не е обилно) затоа најдобро е да се утврди причината
Devojki, posleden ciklus od 22 do 25 septemvri. Za 3 dena treba da dobijam, denes pravev krvna slika nikogas podobra ne sum imala. Reshiv da napravam test od radoznalost posho ne se pazevme a bev i pod stres radi rodendenot i krshtevkata na maliot mesecov. Inaku jas si imam bolki za dobivanje. Preg Check za vo bilo koe vreme od eurofarm. Pishuva posle 5min e tochen posle 10min ne. Mislenje?
Ne prichekav zemav ushe eden. Rezultatot e ovoj. Matichnata veli i da sum trudna mnoguuu bilo rano, ne bil ubedliv ovoj test.
За рана бременост, рана е, ама да ти каже нешто вакво е безвезе. Почекај да ти задоцни, направи пак тест или почекај неколку дена, а преглед за 2 недели од тест за да не те разочара пак вака.
Е што е убедливо за матичната, како да ја убедиме? За ехо е рано, да, ама тестот си покажува убава црта