Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

:( се надевам дека ќе биде се како што треба .. али психата ќе ме убие ..
    а има ли шанса ако ептен малку "прснало" во мене ? :(

2. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Опушти се и пробај да не мислиш на тоа,знам дека тоа е малце тешко но потруди се , а колку прснало дали е малку или многу тоа не го знаеме.Понекогаш е потребно многу малку за да се забремени ,но да се надеваме дека нема ништо и дека се ке си биде во ред , и мора да го имаш секогаш оваа на ум никако незаштитен секс совет ти е тоа од мене како сакаш свати , но совет за твое добро сега незнам колку години имаш но колку и да си незаштитен секс не смееш да си дозволиш и никако немој да паничиш ние девојчињата понекогаш премногу паничиме :) :*

3. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

тој вели дека осетил дека свршува .. ама не во мене .. а и не вервам да сум некој малер до толку :D

4. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Не си прва во ваква ситуација и нема да бидеш малер , но следниот пат внимавајте што правите за да не ве бие малер:lol: .. и секако да ни кажеш овде кога ке добиеш да знаеме :)

5. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

хахаха има време за да кажам.. ама мора да се опуштам малку :)

6. zbuneta92

zbuneta92 Истакнат член

sovet, ve molam :((

Zdravo.. ja sum nova na forumov.. imam 19 god. i ve molam za sovet...
    e vaka: imam muvac i zaedno sme veke 8 meseci... so nego imam se, isto kako decko mi e (koga velam deka imame se, mislam i na toa deka imame i seks)... inace mi kasne veke mesec i pol ali toa i mi se slucuva cesto... no problemo e u toa so pred nekoj den dodeka imavme odnosi ni pukna kondomot i me faka panika... kolku so znaeme on svrsi nadvor od mene ali mozno li e nekoe spermatozoidce da e pobrzalo i da sum bremena ??? :(((

7. mecheto

mecheto Истакнат член

Cim ne svrsil vo tebe nema prostor za panika no sekogas mozes da si kupis test za bremenos i ke znaes na sto si

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Трудна си.
    Е како бе девојче,ако свришил надвор,као некое сперматозоитче побрзало?! Или му е брат на Спиди Гонзалес или се спремало и кондиционо се набило ко за 400 метри со шатфета,се разбира машка конкуренција!

Абе...да не даде нештото,ама сеуште не можам да сфатам како ви пукаат кондоми на несвршено,мајке ми.Тој пука само у момент на свршување кога има ваздух у него и се прави притисок...така што неко меџу нама није наш или у превод,суши лаже.

9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Море како пука. :D
    Еднаш на сред секс, имав тој период проблем со влажноста, и двајцата осетивме како буквално направи ПУФ, абе се слушна. :D Се чудам и јас како. Арно на време беше, ставивме нов и пак на работа. :emo:

10. zbuneta92

zbuneta92 Истакнат член

epa ajde da pretpostaveme deka sum bremena... NE DAJ BOZE poso i dvajcata ne sme spremni za dete (inace in ima 23 god) ... i razmisluvame za abortus (sekako ako sum bremena) ... vaseto mislenje za abortsusot, cena na abortusot (ako znaete) i neso poveke okolu abortusot dokolku znaete ?? :( u ovoj mig sekakov sovet bi mi znacil premnogu :'(

11. Doozy

Doozy Форумски идол

Е како може да си бремена, ако ризичниот однос бил пред неколку дена, а ти доцни тебе месец и пол ?! :!:

Овој сперматозоид ептен спиди, дури во временски зони патува. :D
    Мала шала, не се лути, знам дека те фаќа паника, но нема зошто.

Ако ти е толку битно, тест за бременост и готово. Чисто колку на психолошка база да бидеш мирна. ;)

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Абе ај не ме заебавај?! :o
    Их бре!Го осети како те шврцна?! :D Онака ко ластик растегнат,шљас! :D Ти ко мотор коа не е подмачкан,одма пуцкета! :D
    Ииииј сва среќа што не ме лажел ѓаолот!

Епа ништо ондак,девојче,оди на тема,секс со обратна метода,ондосно коа го вади пред свршуење,па да видиш дека релативно е колку е немогиќе или је!

Ај,ај,ај,до абортус сме стигнале...Ма каки абортус бре...

13. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Ај и јас да се обратам на темава, доста советував.
    Ме интересира колку се потпирате на веродостојноста на плодни и неплодни денови, мислам дали верувате дека во неплодни денови не може да се остане бремена.

Имено ние си практикуваВме заштитен однос, ама вчера во занес и неконтролираност мм ми направи беља :lol: , моментално сум во т.н. неплодни денови, треба за некој ден да добијам и сега вечното прашање-дали сум бремена. :?:
    Чисто информативно, и да сум бремена, ОК време е за второ.

14. blond

blond Популарен член

Време е за второ :clap: :clap: :clap:

За прашањево, ако тие овулацијата кога треба-тогаш не би требало да има паника.
    Ако имаш задоцнета/подранета овулација (Боже мили пишав прво евулација :D ) тогаш и неплодните денови се плодни.

Така да, остави се на пливачите. Или до крај ќе го истераат маратонот и ќе добијат медал, или ќе се извозат назад со ферари.
    Како и да е, гуд лак :clap:

lolyta777 likes this.
  15. Violetushka

Violetushka Истакнат член

Абе луѓе овоа мензисот со се ми се побркал :D ми доаѓа на 20дена..ете оној месец на 18ти,сега на 7ми... Што е работава? Нормално ли е? Мислам дека е поради Норлевото што го испив пред 2месеци ама зарем до толку бе.... ајде нека пише некој со искуство ако може :)

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Нормално е да добиваш на 21-35 дена.
    Е сега, зошто добиваш толку често и дали е се во ред, тоа може само гинеколог да ти каже. Се случува да има промени, но ако траат со месеци тогаш има нешто што треба да се провери.

17. moni4-92

moni4-92 Истакнат член

Ајде и јас едно прашање.
    Кога да направам тест за бременост ако сум имала незаштитен секс на 06.10?
    После една недела или две? Фала однапред. :)

18. 2468

2468 Популарен член

Ако ти касни, значи наредниот месец, ќе си направиш тест за бременост. :)

19. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Наредниот месец, ако ти касни повеќе од 7-8 дена (значи отприлика некаде околу 14-15 ноември) можеш да направиш тест.

20. moni4-92

moni4-92 Истакнат член

ама мене ментруацијата ми заврши на 6ти дента(т.е цел ден немав веќе) и вечерта имав секс. што значи дека треба да добијам накај 28ми-29ти октомври. и сега не треба да направам тест оваа или другата недела?