се надевам дека ќе биде се како што треба .. али психата ќе ме убие .. а има ли шанса ако ептен малку "прснало" во мене ?
Опушти се и пробај да не мислиш на тоа,знам дека тоа е малце тешко но потруди се , а колку прснало дали е малку или многу тоа не го знаеме.Понекогаш е потребно многу малку за да се забремени ,но да се надеваме дека нема ништо и дека се ке си биде во ред , и мора да го имаш секогаш оваа на ум никако незаштитен секс совет ти е тоа од мене како сакаш свати , но совет за твое добро сега незнам колку години имаш но колку и да си незаштитен секс не смееш да си дозволиш и никако немој да паничиш ние девојчињата понекогаш премногу паничиме
Не си прва во ваква ситуација и нема да бидеш малер , но следниот пат внимавајте што правите за да не ве бие малер .. и секако да ни кажеш овде кога ке добиеш да знаеме
sovet, ve molam ( Zdravo.. ja sum nova na forumov.. imam 19 god. i ve molam za sovet... e vaka: imam muvac i zaedno sme veke 8 meseci... so nego imam se, isto kako decko mi e (koga velam deka imame se, mislam i na toa deka imame i seks)... inace mi kasne veke mesec i pol ali toa i mi se slucuva cesto... no problemo e u toa so pred nekoj den dodeka imavme odnosi ni pukna kondomot i me faka panika... kolku so znaeme on svrsi nadvor od mene ali mozno li e nekoe spermatozoidce da e pobrzalo i da sum bremena ??? ((
sovet, ve molam ( Cim ne svrsil vo tebe nema prostor za panika no sekogas mozes da si kupis test za bremenos i ke znaes na sto si
sovet, ve molam ( Трудна си. Е како бе девојче,ако свришил надвор,као некое сперматозоитче побрзало?! Или му е брат на Спиди Гонзалес или се спремало и кондиционо се набило ко за 400 метри со шатфета,се разбира машка конкуренција! Абе...да не даде нештото,ама сеуште не можам да сфатам како ви пукаат кондоми на несвршено,мајке ми.Тој пука само у момент на свршување кога има ваздух у него и се прави притисок...така што неко меџу нама није наш или у превод,суши лаже.
sovet, ve molam ( Море како пука. Еднаш на сред секс, имав тој период проблем со влажноста, и двајцата осетивме како буквално направи ПУФ, абе се слушна. Се чудам и јас како. Арно на време беше, ставивме нов и пак на работа.
sovet, ve molam ( epa ajde da pretpostaveme deka sum bremena... NE DAJ BOZE poso i dvajcata ne sme spremni za dete (inace in ima 23 god) ... i razmisluvame za abortus (sekako ako sum bremena) ... vaseto mislenje za abortsusot, cena na abortusot (ako znaete) i neso poveke okolu abortusot dokolku znaete ?? u ovoj mig sekakov sovet bi mi znacil premnogu :'(
sovet, ve molam ( Е како може да си бремена, ако ризичниот однос бил пред неколку дена, а ти доцни тебе месец и пол ?! Овој сперматозоид ептен спиди, дури во временски зони патува. Мала шала, не се лути, знам дека те фаќа паника, но нема зошто. Ако ти е толку битно, тест за бременост и готово. Чисто колку на психолошка база да бидеш мирна.
sovet, ve molam ( Абе ај не ме заебавај?! Их бре!Го осети како те шврцна?! Онака ко ластик растегнат,шљас! Ти ко мотор коа не е подмачкан,одма пуцкета! Ииииј сва среќа што не ме лажел ѓаолот! Епа ништо ондак,девојче,оди на тема,секс со обратна метода,ондосно коа го вади пред свршуење,па да видиш дека релативно е колку е немогиќе или је! Ај,ај,ај,до абортус сме стигнале...Ма каки абортус бре...
Ај и јас да се обратам на темава, доста советував. Ме интересира колку се потпирате на веродостојноста на плодни и неплодни денови, мислам дали верувате дека во неплодни денови не може да се остане бремена. Имено ние си практикуваВме заштитен однос, ама вчера во занес и неконтролираност мм ми направи беља , моментално сум во т.н. неплодни денови, треба за некој ден да добијам и сега вечното прашање-дали сум бремена. Чисто информативно, и да сум бремена, ОК време е за второ.
Време е за второ За прашањево, ако тие овулацијата кога треба-тогаш не би требало да има паника. Ако имаш задоцнета/подранета овулација (Боже мили пишав прво евулација ) тогаш и неплодните денови се плодни. Така да, остави се на пливачите. Или до крај ќе го истераат маратонот и ќе добијат медал, или ќе се извозат назад со ферари. Како и да е, гуд лак
Абе луѓе овоа мензисот со се ми се побркал ми доаѓа на 20дена..ете оној месец на 18ти,сега на 7ми... Што е работава? Нормално ли е? Мислам дека е поради Норлевото што го испив пред 2месеци ама зарем до толку бе.... ајде нека пише некој со искуство ако може
Нормално е да добиваш на 21-35 дена. Е сега, зошто добиваш толку често и дали е се во ред, тоа може само гинеколог да ти каже. Се случува да има промени, но ако траат со месеци тогаш има нешто што треба да се провери.
Ајде и јас едно прашање. Кога да направам тест за бременост ако сум имала незаштитен секс на 06.10? После една недела или две? Фала однапред.
Наредниот месец, ако ти касни повеќе од 7-8 дена (значи отприлика некаде околу 14-15 ноември) можеш да направиш тест.
ама мене ментруацијата ми заврши на 6ти дента(т.е цел ден немав веќе) и вечерта имав секс. што значи дека треба да добијам накај 28ми-29ти октомври. и сега не треба да направам тест оваа или другата недела?