Zdravo devojki , posledna menstruacija 14.10. Imavme obid za bebence na 18,19 i 23 i 24. Ovulacija bi trebalo da bide na 29.10. Bolka vo gradite osekam od 31 , znam deka e rano za simptomi na bremenost , dali ako pocnaa menstrualnite simptomi znaci deka nema bremenost, data za ne dobivanje mi e na 12.11.
Ако не ја следиш овулацијата со некој метод (тестови, фоликулометрија итн.), можно е и сега да си во овулација. Сè е можно ама е прерано да се каже било што. При обид за бебенце имајте односи до крај, до денот за добивање.
Masalaaa. Treta sreka se nadevam. Konstatirana mthfr genetska mutacija ke treba da se bockam so kleksani. Ponedelnik odam na doktor. Wish me luck... Mi docni 2 dena. Denesniot test podobra 2ra crtka.
Devojki edno prasanje, sestra mi imase nezastiten odnos i naredniot den se napi apce za den potoa amaa nikako da dobiet veke 14 dena i kasnit, naprai test sabajle pak negativen… sto vikate vie? Nekoia so slicno iskustvo?
Апчето го пореметува циклусот, штом после толку дена е негативен тестот најверојатно не е бремена. Може заради апчето да не и дојде еден месец.
Женски кога најбрзо осетивте гадење?? Треба да добијам за некој ден, односи во плодни денови, 4 месеци по киретажа па претпоставувам дека сум поплодна сега .. Ама од сабајле јаки ментруални болки иако ми е рано, и гадење што доаѓа на неколку саати... Прашањето ми беше дали некој осетил гадење порано??
Од три дена пред добивање ми почна гадењето вториов пат, дури не ми се веруваше. После 10 дена имав спонтан и одма истиот ден престана гадењето, значи дефинитивно од бременоста беше. Со првата бременост дури после цел месец ми почна гадењето и многу послабо беше тогаш.
Јас една недела пред да добијам почна да ми сметаат некои мириси и осетив гадење и тогаш претпоатавив дека сум бремена. Тестот го направив 2 дена пред да добијам и имаше бледа скоро и невидлива цртка.
Здраво! Прв пат пишувам, се надевам за убава вест. Пред два месеци ми беа дијагностицирани непроодни јајцеводи, претходно пробувавме скоро 2 години. Е сега ми доцни и направив тест, веднаш излегоа две цртички. На гинеколог има термин дури другата недела... Дали да барам негде на приватно друг термин, дали да чекам, дали некој друг има искуство? Фала!
Според тестов бременост има и тоа како Секако најверојатно нема ништо на ехо да се види толку брзо, ако можеш почекај до другата недела. Сепак ти најдобро си знаеш. Ако не можеш да издржиш оди на приватно. Поздрав и со лесно
Честитки имај лесна бременост. За на доктор е рано, гледај да си 6+ бремена за да не се испаничиш доколку не можат да видат ништо на ехо.