Zdravo, moze i e seuste rano, primer ako bila ovulacjjata na 10ti plus da stavime dve nedeli e rano, mozes i da si napravis utre test za rana bremenost. Ti posakuvam srekja, simptomite za bremenost i dobivanje menstruacija se mnogu slicni taka da moze site simptomi da oznacuvaat bremenost ili deka treba da dobies.
Да знам дека е рано затоа и мидлам дека рано се боцнав по докторката овулација требаше да биде на 8ми или 9ти
Поздрав Ми доцни 8 дена, на 19-ти октомври ми беше последен циклус Тест за бременост денеска негативен Дали на некоја исто му доцнеше ?
Честитки, рана бременост.. како што ти кажаа погоре, повтори го за неколку денови за да добиеш убава 2ра цртка.. па по две недели можеш на преглед ❤
Мене ми доцнеше 14 дена пред да откријам дека сум бремена. Тоа се случило поради доцна овулација. Исто така, може да е и хормонално пореметување. Почекај уште некој ден, направи си пак тест и појди кај гинеколог.. Поздрав
Ај и овде ќе го поставам прашањето, гледам активна е темата.Имам закажано преглед кај гинеколог во среда, а тест немам правено затоа што на крајот секој пат се разочарувам. Добив 5 дена после датумот на кој требаше (да напоменам дека менструација никогаш не добивам точно на денот, обично недела две знае да ми доцни), првиот ден само малку како кафено како и секогаш, и вториот 2-3 саати имав крв,една влошка и одма престана. Оттогаш некако чувствувам како замаеност, како чудно чувство како да ќе се онесвестам од време на време, вчера како некое гадење имав. Некоја од вас да имала некое вакво чувство? Со години ги чекам двете цртки
Ne se razocaruvaj milaa, na ginekolog ako si trudna moze i da ne se vidi pa ke se razocaras povekje, ili beta hcg ili test obavezno i kje si znaes na sto si. Ti posakuvam srekja
Подобро да не се држиш во искушение порано или подоцна мора да дознаеш на што си... напрај тест и што е тоа е
Ја имав прошлиот месец биохемиска . Моментално ендометриоза и циста на јајници. Ми каснеше 4 дена направив тест негативен ( добивам од 30 до 35 дена ) си реков готово идам пак на операција ( две имам до сеа). 10 дена ми доцни пишав во друга тема, членката ми пиша да повторан тест. Направив позитивен. Неможам да опишам колку сум исплашена ( а не сум човек со паничи и се плаши ). Муабетов ми е.. Како што е господ никој не е. За се има решение што и да е. Подобро порано да спречиш што и да е неголи да дојде до компликации. Мој совет направи бета преку крв и оди на гинеколог. Јас сум презаситена од доктори и од тестови ама мораме да знаеме на што сме. И што и да е главата горе. И запамти Бог најтешките битки им ги дава на најхрабрите.
На денот кога треба да ми дојде менструација да не чекам изгледа.. Одам да проверам утре преку крв. Втора бременост,колку емоции од сабајле.. кога ќе помислам само како ќе се гушкаме со бебче за 9 месеци дај Боже