Devojki zdravo, Imam potreba od sovet. Imav nezastiten odnos edna nedela pred da treba da dobijam no ne svrsi vo mene. Mi kasni 9 dena a do sega imav redovna menstruacija. Periodov mi bese stresen pa se prasuvam dali e do toa, se nadevam ne e bremenost. Vcera i denes osekjam abdominalna bolka no nisto povekje. Probuvam da ne se stresiram dopolnitelno, no sepak ke zemam test denes. Vase mislenje?
Тест да направиш. И да си закажеш преглед на гинеколог. Од се може да доцни менструација... најубаво доктор... стрес, пореметени хормони, цисти, ендометриоза, промена на клима, полицистични јајници сето тоа влијае на циклусот. Ама со 9 дена доцнење би покажал тестот ако има бременост.
Zdravo Jak mi kasni 1 nedela denes pak pravev test i mislam deka ima epten bleda rozeva linija i tenka morav da slikam od blisku ne se gleda ubavo. Dali gledate i vie?
Јас не гледам, а и многу е темна сликата, сликај ја на посветло место. И за да си ја решиш дилемата провери бета хцг
Мене овде како да ми се гледа нешто како сенка откако ја зумирав и ако гледам од далеку. @Sekerce medeno Земи некој посаглам тест и пробај со утринска урина.
На 7 деца доцнење би требало веќе видлива линија да имаш, па и бледа. Јас искрено не гледам линии на овие..
Иди напрај си бета преку крв не си ја мачи душата... Мене на 4 дена доцнење ми покажа негативен. На 10 дена позитивен и после два дена уште појасна. Само што јас имам многу доцна овулација... Несакам да те разочарувам ама на 7 ден треба повеќе да се гледа. Мене прошлиот месец ептен бледа ми беше на 10ти ден од каснење и заврши со биохемиска, спонтан што и да беше...
Fala na site za mislenjata samo sabajle pak go povtoriv i mislam deka e podobra od vcerasnite. Sekako ke proveram i beta samo ke pocekam uste nekoj den za da ne se razocaram. Sto mislite vie ?