Таа па сестрата на шалтер, као мислиш докторка е, што ти е, како ти е, со тие глупавите прашања, па како па зашто, па од кога почнало крварењето, дрн дрн. Сакав да и пресечам аја ај си викам, ние зависиме од нив, за жал
Последна менс на 4 ноември, требаше да добијам на 30. Кога се гледа на ехо, и кога треба да отидам на гинеколог ? ☺️
Честитки. Најрано на ехо кон 10.12. Ме потсети на мојата бременост, јас последна менструација имав на 03.11.2021. Сега имам 4 месечен дечко
Девојки, последна менструација ми беше на 20.11 на 03.12 дечко ми сврши во мене, менструација ми доаѓа на 25 дена. Што мислите има ли шанси да сум бремена?
со оглед на фактот што циклусот ти е 25 дена, чинот бил околу плодните денови и свршил во тебе, има големи шанси. Ама овде не се секогаш работите 2+2=4 така да не мора да значи. Најрано што можиш уринарен тест да направиш е на денот кога треба да то дојди а за по точни резултати преку крвен тест 10 после овулација. Без стрес само, јас за то се стресирав и десет дена ми каснеше а имам редовен циклус на 27-29 дена
Пред една недела пиша дека чекаш резултати од бета. Каков беше резултатот? Инаку, тестов мене ми изгледа како многу урина да си ставила.
Ne bese mn visoka mi rekoa za 10 dena pak da odam nesto ne e ok ama jas pravev pak test i mislam deka sega e se poznava ubavo vtorata linija. Vo ponedelnik treba da odam kaj maticniot. Mi rekoa moze ke dobies ama jas se uste ne sum dobila. Vo sabotata imav mal iscedok i tolku cel den so edna uloska. Neznam sto da pravam mn sum razocarana a zelbata golema.
Нормално е да не била висока бетата кога беше линијата пребледа и беше прерана бременост. Ако правиш пак тестови, не ставај многу урина, само пожолтува така тестот и се размачкува линијата. Во упатството ако пишува 2-3 капки да капнеш со пипетата, толку стави. Не повеќе.
Здраво девојки ве молам за помош,направив 4 тестови излегоаа вака како на сликата,но јас ги направив малку порано пред да ми задоцни менструацијата,последна менструација имав на 12ноември овој месец требаше да ми дојди на 10ти не бев стрплива и направив тест порано, ве молам за совет дали сум бремена? Дали да одам на гинеколог уште сега или да го почекам доцнењето на менс? Ви благодарам❤️
Честитки, ти посакувам лесна и школска бременост, за на гинеколог е сеуште рано најубаво две недели од доцнењето.
Ovoa e premnogu urina prv pat vaka da pokaze od ovoj test jas bi rekla deka nema vtora linija oti realno ima 3 linii ima uste edna takva”bleda” do kontrolnata . Napravi nov test so 3 kapki urina ovoj e nevaliden . Eve oznaceno so crveno kade e kontrolnata sto si e crvena so crveno i dvete “bledi “ ednata kaj T drugata do kontrolnata . Kolku ti bese betata nitu nad 5 -6 li ne bese . Ako e bila pod 5-6 mislam deka sepak ne e bremenost . Kako i da e ova ne e pozitiven test napravi nov .
Zdravo devojki jas imav odnos koga Bev vo plodni denovi bez zastita no nemase svrsivanje vnatre.bar taka mislam. E sega mene sekogas mi doaga na 12 ti a prethodniot mesec mi dojde na 10 ti. Ovaj mesec neznam koga da ocekuvam ciklus mislam deka pak na 12 ti treba da ocekuvam spored toa sto mislam deka imav ovulacija na 29 ti kako I sekogas. Sto mislite moze da sum bremena?
Тестот не ти е валиден,како што рече Ангел премногу урина ставаш.Доволни се 3-4 малечки капки со пипетата,и резултатот до првите 5 мин. @Makedonkaa100 Честитки,за две недели на ехо