ако си сигурна дека не свршил внатре, мислам дека нема големи шанси. Најдобро е да направиш тест на денот кога треба да ти дојди
Бета не кажуваат за 10 дена, се прави на 2 односно 3 дена, зависи, така да ти досега ако беше бремена ќе имаше нормален тест. Ова не е ок тест, си ставила премногу урина. Според мене не си бремена ама ти си знаеш. Сега веќе и на ехо ќе се гледа ако си бремена. Така да џабе даваш пари за тестови. Извини вака ама не е во ред да ти даваме лажна надеж.
zdravo devojki imam pozitiven test za bremenost, posle docnenje od 7 dena. prviot den od posledniot ciklus mi e na 29.10.2022. denes bev na ginekolog, matkata e zgolemena, no nema gestaciski sakus. me prati na beta hcg, i vo pon treba pak da odam na eho. nekoja so slicno iskustvo? prezagrizena sum
Јас. На 03.11.2021 последна менструација. На 10.12.2021 бета 50. На 15.12 мислам беше (ден два плус минус не се сеќавам) ништо во матка На 25.12. и бебе и срце. Сега имам 4 месечен дечко
ginekologot epten me izvadi od pamet iskreno, imase nekoj spezijalizant, mu pokazuvase na eho-to, ova vaka ne treba, ova gledas ne e ok... jas prasuvasm sto ne e ok, stama, nema odgovor. a kaj nego sum 15 godini, vaka do sega nikogas ne kazuval, neso i da ne bilo ok, pozitiven stav imal. edinstveno sto mi kaza e deka nema gestaciski sakus, mi dade NO SPA od 40 mg (koi se mislam dali voopsto da gi pijam) i mi rece vo pon pak da odam. iskreno, me izvadi od pamet onaka epten
Mozebi e seuste rano I si imala podocna ovulacija. I jas imav slicna situacija I bev izvadena od pamet no na vtor pregled imase tocka I srce. Ne mn pazat sto zboruvaat doktorive I kako toa se odrazuva na nas Takada pocekaj I odi pak za 1 nedela da vidis. Ti posakuvam srekja!
Здраво девојки, премногу е рано 6 дена пред добивање сум, еден тест ми искочи позитивен на 6ти го правев со бледа линија другите како негативни после тоа да се… дали е можно? Овулација според апликацијата ми беше на 30ти Ноември, на 27ми “ризичниот” однос, а треба да добијам на 15ти сега. Во август во 10та недела го изгубив бебенцето се претпоставува ради короната што ме фати, и се надевам дека не е лажно позитивен сега, ќе збудалам до 15ти А инаку цел нос ми се затна, исто беше и во јуни пред да дознаам дека сум бремена
На првиот тест се гледа бледа линија што би значело рана бременост.Си требала да почекаш да ти касни,ќе го повториш тестот не е далеку 15ти
Знам дека си била возбудена, ама си избрзала. Со првата бременост отидов на 4+5 пошо нишо не знаев, кога да одам, што, како. Не ме ни праша гинекологот колку ми касни туку ме виде до сонда и се гледаше точкичка. Со втората бременост исто бев 4+5, овојпат ме праша колку ми касни и ми рече си дошла многу рано. Не се виде ни точка ни ништо. Па за една недела одев пак. Прерано е значи, над 10 дена да доцни па тогаш се оди на гинеколог.
Ne sakam da te razocaram ama toj prviot self clear na mnogu zeni im pokaza lazno pozitiven bas so vakva linija. Ako e toj stvarno pizitiven i drugite posle nego bi bile pozitivni i so uste potemni linii a kolku sto gledam na ovoj vtoriot nema nisto taka da moja pretpostavka e deka selfclear ne e tocen .. Za sekoj slucaj kupi utre uste eden i naprabi go no nikako da ne bide Self clear ili sure check . Mozes od laboquick,be safe , fruchtest ili bilo koj drug sto ke ti go ponudat samo da ne e od ovie dvata oti znaat i tocno da pokazat no za zal vo posledno vreme i da zeznat . So srekja
Lici na rana bremenost Jas pravev 7 dena pred da dobijam I na self Clear mi pokaza bleda linija. Za nekolku dena go povtoriv I bese posilna. Zemi od nego, plus dve odat vo pakuvanje Good luck
Баш ќе проверам за една недела со некои од овие, можеби и дека не ги правев со прва мокрача не секој покажува, не знам фала ти во секој случај Исто и мене првиот пат со него двата позитивни ми искочија неколку дена пред да добијам и точни беа. Ќе проверам за 5 дена пак. Фала ти
Здраво девојки се враќам сега од гинеколог и ми кажа ова или е жолто тело или циста, да отидам пак за 10 дена. Ве молам што мислите?
Менструација немам сеуште никакви болки немам само во градите посебно во брадавиците.. Едвај чекам да отидам пак
Zdravo devojki posledna menst 13.11.2022. se trudime za bebe. Vcera 16h(razocaruvanje) kafeav iscedok so malku krv i nokje malku kafeavo (pomisliv deka dobiv), denes povtorno kafeavo nakaj crno. Zemav test i sega pravev ne e ni prva urina testot e pozitiven. Da se plasam li ili da se raduvam kafeaviot iscedok me plasi? Ve molam za iskustva Da napomenam nekogas na 28 do 32 dena dobivam obicno redovna menstruacija imam.