Радувај се. Кафениот исцедок може да е имплантација. Јави се на гинеколог да ти дадат терапија ако продолжи исцедокот.
Радувај се да Кафен исцедок ми се појави и мене во бременост во 7ма недела иако ти си сеуште рано може да е имплантациско ко што рече Ирис а може и да е стара крв.Јави се на гинеколог ќе ти дадат прогестеронска поддршка утрогестан или дабростон. Со среќа
Јас со двете имав кафеав исцедок кога требаше да ми дојде. Може ќе ти треба прогестеронска поддршка, но не мора да значи. Со среќа
I jas pravev pred tri godini od self clear i rezultstite bea tocni i vazese za eden od najdobrite testovi za zal vo posleden period imase nekoja pratka losa pretpostavuvam i na mn zeni i dade lazno pozitiven . Za utresniot test nema nikakva razlika dali e so prva ili cetvrta mokraca ,bidejki mn testirav so kerka mi koga ostanav bremena po dva testa sabajle i vecer sekoj den za da go gledam zatemnuvanjeto na linijata deka se plasev od biohemiska sekogas vecerniot test mi pokazuvase potemna linija od sabajlesniot . Zatoa ti kazav deka mislam deka e od losata pratka self clear oti mesto potemna na utresniot nema voopsto linija . Ajde mozebi gresam se nadevam ..Bas pisi update da vidime dali e sepak se vo red so testovite na self clear . Ama za naredno kupi nekoj od ovie sto ti pisav tamu nema prostor za utka i ovoj vtoriot sto si go zela mozes da go povtoris .
Cestitki ! So leano i ubavo do kraj . Za iscedokot ako imas uste konsultiraj ginekolog mozebi ke ti dadat progesteronska podrska ili e samo implantacisko .
Fala vi premnogu zenski, se nadevam se ke bide ok imam nekoi paniki cudni cuvstva neznam ni koga ni kako treba da e toa implantacisko krvarenje valjda toa e, prejgeska se miev i nemam nisto skoro 4sati. Pijam samo folna toa na svoj pamet si zemav uste od prviot obid i imam ispieno so deneska tocno 15tableti. Maticnata ne mi odgovori ni na poraka ni na povik valjda e zafatena, sekako pon ili vtornik ke ja pobaram pak. Valjda testot e tocen 2dena pred datata za dobivanje, nekako kako vo son da sum
Јас имав позитивен тест со бледа црта 5 дена пред добивање, следниот ден одма кафеав исцедок имав. Ми дадоа дабростон, па за понатаму ќе видиме. Не се плаши, не се стресирај, за 10 дена ќе одиш да се види точката, со лесно
Здраво девојки, еве ме мене пак. Значи дали е нормално да сум бремена без ниеден симптом? Жими се страв ми е, тест позитивен со мн бледа втора цртка 4 дена пред циклус (10 дпо) следниот ден имав кафеав исцедок на улошка, бев на приватно од што се испаничив, одма ми дадоа дабростон 3х1, еве недела дена како ги пијам. Од тогаш уште 2 пати направив тестови, дента кога требаше да добијам и завчера. Позитивни беа, еве овој од завчера е во прилог, не е направен со прва утринска пошо веќе 3 ден ми каснеше, ама некако не се линиите со иста боја. Немам ниеден симптом. На 10 дпо страшно ме болеше кичма, затоа и земав тест, малку како менструални болки и толку. Скоро недела дена без ќор симптом освен на допир што ми се осетливи брадавиците и тоа чат пат. 2 пати претходно сум била трудна и уште ден два пред да сум требала да не добијам ми биле зголемени градите, болки во стомак и кичма и на 5 минути мочање. Сега ништо и страв ме фаќа, а тек во петок ме закажа гинекологот за преглед. Ми е страв бета хцг да направам. Ова нормално е или мене психа ме дрма на најјако после абортусот?
Нема зошто да ти е страв, подобро да знаеш на што си отколку вака да се измачуваш. Сигурно си бремена и симптомите варираат, ако расчиташ низ темиве ќе видиш дека секакви случаи има, и секоја бременост не е со исти симптоми како по шаблон. Направи си бета и не си ја мачи душичката
Уживај одмарај позитивни мисли,може да немаш симптоми.Повраќање може и покасно да се појави,после 7/8 недела а може и воопшто да немаш
Sekoja bremenost e razlicna takada nemora da znaci deka odma kje se pojavat simptomi. So lesno I srekjno! Go znam cuvstvoto na strav I neizvesnost ama ima raboti koi kje bidat onaka kako treba da bidam a nashe e da veruvame vo niv!
@Konstrakta Секое отсуство на симптоми ќе те секира дали е сè во ред. Може да се појави некој симптом, па да го снема, па да се врати, а ти на секое ќе се штрецаш дали е океј тоа. Нормално е така да се осеќаш, без разлика на претходна историја со абортус. Бременоста е полна со дилеми и грижи уште од почеток, постојано нешто ќе ти се врти во глава, едвај ќе чекаш преглед. Преглед ќе те смири кратко и после пак почнуваш од почеток да му ја мислиш дали е сè океј. На пример, и срце ќе чуеш, и Нифти ќе направиш, и скрининг ќе помине, и пак ќе се секираш да не има некој проблем ако немаш симптоми. Ти го сфаќам стравот. Јас си го смирував со правење тестови (можеби 20 направив) и со проверка на бета. Ама кратко траеше смиреноста Не можам да ти речам опушти се бидејќи нема да се опуштиш, не можам да ти речам да не бараш симптоми бидејќи имаш потреба да почувствуваш и да се смириш, само можам да ти кажам дека може да немаш симптоми воопшто, а сè е во ред. Еве го каде е петок, а ако дотогаш ти е тешко да издржиш, провери си бета.
И јас ги имав истите симптоми, ден два пред денот за добивање. Болка во кичма и кафеавкаст исцедок. Тоа ме поттикна да направм тест. После 6та недела почна гадењето кое тек тук трае уште(10та недела). Градите ми беа подуени,сега ми издишаа,повремено имав болки во јајници и тоа е се од симптоми. Не се грижи,ќе биде се во ред.
jas testot go napraviv na 7 dena docnenje, izleze pozitiven. naredniot den, 8 den od docnenje mu se javiv za da prasam koga treba da odam, me prasa koga mi bil prv den od ciklus posleden. koga mu kazav 29.10 mi se razvika , odma utre vo 9. jas odbiv, mu rekov deka nekako rano mi e, i togas mi rece vo petok vo 11. na 11ti den od docnenje... prva bremenost mi e, ocekuvav toj da mi kaze, da bide covecen, ova so go dozivevav vo petokot ne peplosa site
Ве молам за мислење, зошто е волку ниско? На 30ти овулација ми беше треба да добијам за 3 дена. Пошто еден позитивен ми искочи, други неколку негативни бев да проверам и преку крв. И не разбирам
Na laboquick ti bese senkata od linijata kolku sto me drzi pamtenje taka? Mislam deka ima sansi da si imala biohemiska . Jas mislev deka e evaporaciska ama mozebi e bila realna za rana bremenost no po tolku dena so vakov rezultat na krv i so drugi negativni testovi posle prviot bi rekla biohemiska deka si imala . Ili proveri za 48 casa pak preku krv ako se duplira betata e normalna bremenost sepak a ako pagja -biohemiska .
Self Clear беше тој. Можно ли е да била доцна овулација? А тестот нели сепак тврди дека после 5 дена од зачнување може да покаже… не знам пречудно ми е. Ќе проверам пак крв за некој ден ако не добијам..