Mislam deka ne e bremenost zatoa sto sigurni sme deka nemase nisto, no od druga strana se plasam da napravam test da ne izleze pozitiven no mi se ima sluceno i prethodno da mi docni olku vreme no sepak mi doajgase
Нема шо да се плашиш, барем ќе знаеш на што си. Можно е и од стрес, велиш испити имаш или од настинка. Сепак еден тест ти е најубо и ќе знајш шо понатаму.
Не. Јас имав прошлиот пат. Можеш само да си закажеш ехо. Мене ми беше во 6та недела и немаше потреба од апче тоа за чистење или киретажа. Еве ме нареден циклус останав бремена терам вајда 7ма недела ќе видиме во петок.
Ти благодарам, лесна бременост Треба да одам кога ќе ми заврши брисеви да направам пак, пошто имав бактерија па ќе и кажам да ме види убаво.
Epa toa mi bese zborot a denes dobi bleda linija na self clear za koe sto treba beta okolu 20ml/u hormon . Mozno e da ne e biohemiska tuku i prviot test da pokazal lazno pozitiven isto kako i ovoj sabajle sto go pravese definitivno . Ako ne sum vo pravo ne me iskoregira nekoj . Zatoa sleden pat ne kupuvaj od toj test nitu od surecheck - toj pak vo posledno vreme lazno negativni davase . Inaku za biohemiska nikakvi ispituvanja ne treba zatoa sto mn zeni ja imaat retko koja nemala veruvaj ama pominuva neprimetno zatoa sto ne sekogas testirame za da ja ulovime . So srekja sledniot ciklus
Dali be safe testot moze da pokaze netocen rezultat dokolku ne se pravi so prva mokraca ,tuku vo tekot na drnot ?
Jas sum pravela i vecerno vreme i sabajle . Sekogas vecernata crta mi bila pojaka nego li sabajlesnata . Sega so vtorata bremenost testot ne go pravev isto so utrinska mokraca tuku okolu 13h i si izleze pozitiven . Taka da ne nema razlika dali e utrinska ili ne mokracata spored moe iskustvo . Ve safe e mnogu dobar test i ke ti pokaze vo bilo koe vrene od denot . So sreka
Se soglasuvam pred nekoj mesec beta 10 denot koga trebase dobijam ciklus i dobiv betata pravena den pred toa. Biohemiska bese.
Ден пред менс правев после ручек без задежување на мокрача и вечерта повторив, беа позитивни. Доколку има бременост ќе покаже во секое време.
Dobro, moja greska ama i pokazal na clenkata pozitiven sabajlevo a na krv rezultat pod 1 - znaci muabetot mi bese deka self clear uste ima takvi sto davaat lazno pozitivni .
Na 16 dena docnenje tesko deka e nevaliden . Obrati se na ginekolog ima kup pricini od koi sto moze da docni .
Овој негативен е ама Од тоа што сум читала низ темиве, шурчек знае да даде лажно негативен резултат. Има во зегин еден Laboquick што е поточен, ако сакаш провери со тој да си сигурна
Здраво вака јас сум доилка и до сега немав менструација на 30.11 со мм имавме односи заврши во мене на 02.12 ми дојде менстрација за прв пат откако заврши менстрација си продолживме. Денес имам болки во стомакот како за добивање и гадење. Ваше мислење ? За оволација не сум баш сигурна дали оваа недела или др ми се паѓа бидејќи не секогаш ми доаѓа точно ден два знае порано или покасно да ми дојде барем така беше пред да останам трудна ваше мислење ?