Може да се остане трудна иако си доилка нели, а и ако немаш уште добиено од како ќе се породиш. Многу останале бремено пошо мислеле дека не добиваат и нема шанса, така да ништо чудно ако се фатило.
јас добив прв пат овој месец само што почнавме бидејќи си сакам второ бебе. Знам дека е рано за тестови.
Zdravo devojki mi docni tri dena inaku imam kratok ciklus od 23 najmnogu do 27 dena deneska proveriv beta HCG I rezultatot e 47.8 sto mislite Dali e mozno da se raboti za bremenost
Бременост има, за 48 часа направи уште една бета во истата лабораторија да видиш дали правилно расте.
Zdravo devojki, vaka sega imam PCOS i pokacen testosteron, menstruacijata mi e neredovna potocno imam skoro sekoj mesec no ne na isti datum, pijam vekje 2 meseci metformin i ovunorm i treba da pijam i ponataka, poslednoto dobieno mi beshe od 12ti do 19ti noemvri mesecov mi docni 14dena, pred edna nedela pocnav da imam nekoj kafen iscedok nema miris na nisto, posle odnosi so soprugot nekogas ima po nekolku kapki krv no ne sekogash i svrshuva vo mene bidejki sakame bebe, prashanjeto mi e dali e mozno da sum bremena so ogled na toa deka pijam i tableti i ve molam iskustva ako gi imate pieno istite tableti, se izvinuvam za dolgiot post
Јас немам пиено ни метформин, ни овунорм, ниту пак имам пцос, ама сепак ќе ти одговорам. За бременост секогаш има можност, ти доцни прилично многу и домашен тест ќе ти покаже дали станува збор за бременост. Исто така, во почетокот на бременоста, кај многу жени се јавува крварење, што е уште една причина плус за тест. Направи уште вечерва ако си во можност.
Zdravo devojki pak jas I prethodno pisav deka vcera betata mi bese 47.7 maticnata mi kaza deka e mnogu niska poslednata menstruacija mi bese na 21 noemvri Recisi I sum sigurna deka sum ostanata na 3 dekemvri I Sega ne znam Dali Ima nesto Ili nema I Dali nekoj so takva vrednost na beta imal uspesna bremenost.
Daj boze I kaj mene da bide taka utre ke proveram pak pa se nadevam ke se znae vo koj pravev se dvize... Iskreno mnogu sum zagrizrna
Здраво, јас имав бета 40 на денот кога требаше да добијам (сум имала доцна овулација). Не е ниска бетата, битно е да се дуплира вредноста, провери си утре пак. Со лесно и честитки
Fala Mila se nadevam deka I kaj mene se ke bide vo red.... Mnogu mi znacat tvoite zborovi iskreno ne utesi bev mnogu zagrizena utre ke proveram pa ke se znae tocno na sto sum I uste nesto Kako ti pokazuvaa domasnite testovi za bremenost vo toj period kaj mene epten bleda linija epten
Taka e... No ne mi odgovori Dali pravese domasno testovi I Kako izleguvaa Dali bese jasna linija zatoa sto mene I na 47.7 ne moze ubavo da mi go fati izleguvaa bledo a pisuva deka detektiraat od 25 koga e betata
Јас на бета од 70-80 имав ептен бледа линија на 5-6 дена доцнење. Испадна биохемиска бременост. Има и спротивни случаеви,ама кога ќе ја повториш бетата ќе бидеш сигурна.
Тестот беше со бледа линија, по една недела беше мн потемна. Земи лабоквик тестови и направи пак, доколку линијата е потемна, се е во ред.
Јас на ден на добивање имав бета 50 (и мојот циклус е исто краток 25-26 дена), еве сум 15та недела И кај мене беше бледа линијата
Taka e ke vidime utre Kako rekol bog taka ke bide iskreno jas voopsto ne se ni nadevav na nisto ovoj Taka e ke vidime utre Kako rekol gospod taka ke bide
Napraviv labovik I vcera I denes I isto linijata e bleda utre ke proveram pak beta pa ke vidime se nadevam deka I jas ke ja imam taa sreka