Дали има некоја искуство да сподели. На 5+2 ми се виде само гестациски сакус, ништо друго, ни точкичка внатре, ништо. Ми рече дека сакусот ми одговара по големина на 5+3 а според циклус сум 5+2. Ептен сум во грч, во првата бременост ми се виде точка ситна вп 4+5 недела, во втората не се гледаше ни сакус во 4+5 недела, тек таму во 5+6 се виде и сакус и како поголема точка, да не речам мачканица. За жал втората бременост заврши со спонтан. Сега пак, само сакус се гледа. Ми рече следен петок преглед за срцева акција, тогаш би била 7+3. Има некоја вакво искуство во над 5та недела само сакус да и се гледал па после да се видел ембрион?
Na mn zeni im se slucuvaat biohemiski bremenosti bez da se i svesni za toa , pa sledno si ragjaat decinja bez problem si gi iznosuvaat . Mnogu cesto posle biohemiska se slucuva zenata da zacne za brzo vreme i da ima uspesna bremenost . Zal mi e za ova sto ti se sluci i se nadevam deka ke se pofalis ovde so ubava vest za brzo vreme
Iskreno jas imam edno detence koe e 9 godini I Sega koga najmalku se nadevam koga ni na kraj pamet ne mi padna se sluci ova i pokraj toa so ne bev sigurna mn Se ponadevav.... Dusata me boli keski da ne go doziveev ova...
Zdravo feminki mi kasni veke 5dena sega pravev test no do sega vaka ne mi pokazal testot dali e nevaliden ili negativen mislenjd vase
Nevaliden e ovoj spored mene . Zemi si laboquick , be safe ili fruchtest . Sure check ne zimaj veke i lazno negativno znae da pokaze i mn nevalidni imaat , BeClear isto taka ne zimaj toj pa pokazuva pozitivno i koga nema bremenost .
Mene mi e problem sto mojot soprug ne e postojano doma takva mu e rabota postojano patuva se mislam da napravam inseminacija kaj organdziski vo stip ja znaete li procedurata sto e potrebno za toa
Hormonski status za tebe na treti den od ciklus , HSG da si napraves (proodnist na jajcevodi ),mikrobioloski i pap ureden . Za mas ti soermogram . Posle procedurata e takva so moze i ne mora spored rezultatite sto ke gi imas od ovie ispituvanja doktoro ke odluce dali treba ili ne da ti dade nekakva stimulacija i ke sledete folikuli nekolku pati na eho za da se odrede koga da se pravi inseminacijata . Na den pred inseminacijata ke primis stop injekcija koja sto ke ja pottikne ovulacijata i nareden den odis na inseminacija . Vo normalni uslovi materijalot soprugot go ostava dva tri casa pred postapkata za da go isfiltrirat i da go podgorvat ama kaj vas ako ima prostor ako soprugot ne ti e tuka postojano mozebi da se dogovorete da ostavete materijal od prethodno .
Jas. Nekade vo 6ta nedela imase samo sakus, ginekologot me ispanici. Kaj mene bese rabotata sto bese podocna fateno I podocna ovulacija pa na sleden pregled vekje imase tocka I srceva akcija. Realno 5ta nedela e rano za pregled, pocekaj I ne se razocaruvaj. Pustam srekja!
Zdravo , na 14ti ovoj mesec imav pozitiven test so bleda linija , istiot den napraviv beta bese 85.4, deneska posle 8 dena bev na pregled se gledase samo sakus i napraviv kontrolna beta bese 2875, malku se isplasiv sti uste ne se gledase nisto na eho, dali e seuste rano , nekoj so slicno iskustvo ako moze da spodeli,
Здраво женички јас овој месец повторно со обид за бебенце последен циклус на 24.11 по календар плодни денови од 07.12 до 13.12. (Односи на 07.12, 11.12 и 13.12)Циклусот по календар ми е на 32 дена. Сега треба да добијам негде од 24 до 26 по календар. Јас неколку дена веќе се осеќам многу уморно, постојано ми се спие, болки во кичмата како да не е моја, од денес дури и болки во десниот дел на јајнокот и стомакот како некој со нож да ме боде и премногу ми е ладно, осетливи гради и брадавици, често мокрење и денес грчеви во нозе и камен ладни стапала. Кога би било најубаво да направам тест и од кој бидејќи сум нестрплива едвај чекаме да видиме две црти
Тука негде сме, на 25.11 циклус. Имавме однос на последен ден од циклус 29.11. Плодни денови не знам кога ми се, циклусот ми трае 30-33,34 дена. Имавме и на 17.12 со 3 пати свршување внатре. Можеби ги имаме утнато плодните денови. Веќе недела дена имам болки како за добивање и градите многу ме болат 2,3 дена, на десната града имам многу испакнати вени околу брадавиците. Е сеа ја сум за ќотек шо не можам да дочекам и си праам тестови една недела пред да ми дојде, нормално негативни се. Сепак последниот однос беше на 17ти, а нема поминато ни 10 дена. П.с, заборавив да кажам за кичмата, 2 пати ме разбуди од сон болката како да ми се раздвојува. Се надевам на 26ти нема да добијам, истото ти го посакувам и тебе и на сите шо ги очекуваат II цртки
Zdravo devojki pak jas posle kolku vreme od biohemiskata bremenost dobivte menstruacija jas se uste ne dobivam a mi e mn macno