Треба да знаете дали сте биле во овулација, според тоа дали имате редовена нередовна менструација итн. Сандра почекај уште 3-4 дена и направи тест. Ивах и ти треба да знаеш пред колку време било тоа и да си направиш тест. Ако било пред неколку дена сигурно одма не почнале симптомите. Можеби имаш киселини од храна некоја, или вирус. И да напоменам тие симптоми како движење , гадење, повраќање што ги прочитав наназад во темава не се појавуваат веднаш таман работа да беше така , треба да поминат 7 дена минимум оплодената јајце клетка да стигне до матката да се вгнезди ( затоа и тестовите најдобро е да се прават после 7 дена) па да почне да расте да се дели, да помине низ неколку стадиуми, па дури откако ќе почне да се формираат екстермитети и така натака да може во текот на месеците да го почувствувате движењето а не првата недела
Штом е втора недела земи тест, скоро 100 % се сигурни тестовите, а штом ќе помине една недела може да се направи тестот. Не се скапи, Sure Check e 125 ден., имаш и поефтини во аптека, да не му ја мислиш сум или не сум , и дали тоа се симптоми, на крај краева секоја жена различно ја поднесува бременоста, некои си имаат така лесна бременост без да ја осетат без никакви мачнини тегови, киселини, за разлика од други кои може да се истурат од повраќање , гадење... Позз.
E vaka so dechko mi imam odnosi ali sekogahs svrshuva so drkanje na kraj .. Vo juli imav dobieno na 15 .. potoa vo avgust mi dojde na 23ti .. vo septemvri nemav dobieno a eve i ovoj mesec vishe dojde 16ti a jas ushte nemam dobieno .. :/ do sega napraiv 2va testa za bremenost koj bea negativni .. dali ke moze nekoj da mi pomogne ..!? a gradite mi se otecheni i me bolat isto kako i pred da dobijam .. :/
Секогаш свршува надвор, два негативни теста, 100% не си бремена. За ова добивањево сигурно имаш нередовна менструација, па затоа најдобри оди си на гинеколог за да видиш да не имаш проблем со хормоните, ( како што гледам имаш 15 години ако се точни, не знам на колку си добила па може уште не ти е регулиран циклусот, а веќе си сексуално активна ) но како и да е, што е тука е, треба да се информирате повеќе за менструацијата и сексот, па да почнете со сексуални односи, ова не го сфакај лично, за повеќето што прво почнуваат со секс па после се информираат за последиците го пишувам. Тоа што ти се отечени градите како пред добивање, можеби си во овулација, или можеби кај и да е ќе добиеш. И не се оптоварувај психички со тоа дека си бремена, според пишаното не си, уште толку од стресот ќе ти касни. И другпат кондом. Позз.
Da i jas mislam deka ne sum zash ipak mi se otecheni gradite i imam belo pranje kako pred dobivanje shto imam ..
а норлево до кога ја спречува бременоста првите неколку дена ако мислис дека сбршил во тебе или може и покасно да се напиес???????????????
Колку што знам Норлевото е апче така нарачено ден потоа, ако добро сум разбрала треба да се испие во рок од 24ч. од ризичниот однос.
несакам да осудувам ама Драгана ...на 15 години секс...па циклусот не ти е среден , не си информирана ...немојте од деца да правите работи за кои не сте израснати...и кога веке си го направила тоа и се пашиш да не си бремена веднаш на гинеколог тоа не е детска играчка
Fala vi na site .. reshen e problemot bev na ginekolog i mi kazaa deka mi kasni zaradi stres i deka ke dobijam na najvishe edna nedela ..
Здраво на сите ја читам темава и имам сличен сомнеж како Сандра. Имав односи на последниот ден од циклусот и дечко ми сврши во мене, од тогаш има поминато 6 дена, инаку имам редовна менструација. Имам болки само во долниот дел од стомакот, знам дека тие болки можат да бидат од проладување или од некој вирус, но ми требаат некои ваши мислења, дали е возможно да сум бремена. Ви Благодарам.
па моментално не ти преостанува ништо освен да чекаш за да направиш тест...Ние овој месец имавме незаштитени односи и на крај на циклус и во плодни денови,јајниците ме болеа нонстоп откако поминаа тие односи а и градите исто,бев 90 посто сигурна дека сум бремена ама еве вчера добив и тоа дури порано отколку што очекував. А и се зависи од тоа кога ти се плодни денови...ако добиваш на 28 дена плодни денови ти се околу 13 или 14 ден од циклусот.Ако добиваш порано од 28 ден плодни денови ти се порано.