Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    А бета да провериш пак? Ако правилно расте, може да настанала овулација доцна...

2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    1.377
    Zdravo zenski mene vekje 7mi den od koga mi kasni a tret mesec vekje probuvame za bebence .. kazete mi denes imam malku kafejavo so nekolku svezi tochki krv .. dva testa napraveni eden pred dva dena i drugiot sabajle negativni dvata .. tochno posle kolku dena e implacisko od odnos ako vo sluchaj se sluchilo oploduvanje? Ne mi ima kasneto volku nikogash .. imam neredoven cislus ili dobivam tochno od datum na datum ili dva dena samo mi ima kasneto najvekje ama ova vekje e 7den denes ;(;(;(

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Најверојатно ќе добиеш... чим биле негативни, ти пробива сега. За се има прв пат.. чим се обидувате, самата мисла, стрес, исчекување може да направи да ти доцни.. почекај уште некој ден и направи си преку крв Бета најдобро..

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    1.377
    Fala ti mila no sepak dobiv pred malku ;( ideme pak vo akcija ovoj mesec

На Vinyl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Денес треба да добијам сабајле имав како лигавко проѕирно не сум во можност да купам тест тек во среда ќе имам можност. Искуство некој слично дали имал??

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Ништо немора да значи тоа лигавко за бременост. Повеќе оди на тоа дека овулација си имала, дека си настината и сл.. и јас имам моментално таков исцедок и бодежи (а овулација кога требаше да имам не осетив бодежи и немав исцедок), а ми доцни мензисот 4,5 дена. Јас сум во план денес да земам еден тест..

На Sofi.ja и Marsic им се допаѓа ова.
  7. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    мене ми е 2 ден јас со првата бременост имав бодежи до 2риот месец исцедок сум немала за тоа прашав бидејки беше слично на мукозниот чеп. Здравје кога ќе бидам во можност ќе направам тест

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Направив јас, негативен. А веќе ми е 34ти ден од мензис. Последни месеци нс 28-30 дена добивам. Најверојатно ова ми е сега овулација, нешто ме има скокнато месецов, па ќе ми доцни и повеќе...

На Marsic му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.156
    Допаѓања:
    26.056
    Јас имам циклус на 25-26 дена, и плодните денови знам ми почнуваат одма после циклус ама за овулација баш на апликацијана не и верувам.. пошо ми е со првото да останав бремена предпоследен дем од циклус, значи сперматозоидите преживеале нели најмногу можат 5 дена и си ја дочекале овулацијата, а на апликација тек тогаш ми почнуваа плодни денови. За второво дете се водев исто првиоѕ месец по апликација и ништо, следниот работевме на случајот секој втор ден до пред добивање и се фати. Ако на 25ти била овулација, на 28ми нема шанса да е бидена имплатација некако прерано ми е, чекај ден за циклус и тест.

10. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    82
    Колку често имавте секс кога останавте трудни?
    Фала ви.

11. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    82
    И дали има врска колку често се има секс за да се остане бремена?

12. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    Највеќе се препорачува имање односи преку еден ден после завршување на менструација,ем нема да се испушти овулацијата така.

13. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Нема некое стриктно правило - најдобро секој втор ден за да не испуштош овулација .
    Ама еве кај мене за првото имав секој втор ден па од стрес и притисок не фати па отидов на инсеминација оти бев нестрплива, а сега со второво со сопругот не се ни видовме цел месец и имавме само еднаш на ден пред овулација и фати . Така да што и да правиш пробај да се опуштиш колку и да е тешко и да водиш љубов .. не ми се верува дури дека јас го давам советов јас што сум вечна паничарка ама еве со второво се уверив дека не е клише совет туку стварно дека е така . Со среќа

На Vinyl и MinnieM им се допаѓа ова.
  14. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Со првото имав многу често, и почна да ме фаќа психа дека не останувам неколку месеци, месецот кога фати се спремавме за свадба, па не мислев многу многу, 2 дена по свадбата тестот ми беше позитивен, 2рото ни беше во недоразбирање сред односи од прва :D, а за 3тово сред односи ми текна му реков на мм сврши, ако фати треба да биде, ако не повеќе не правиме, дека сепак и годините ме газат, ама изгледа требало да биде

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Со мм се обидуваме за 2 немам позитивен тест имавме односи повеќепати меѓутоа јас сеуште дојам и незнам кога ми е оволација денес ќе правам и преку бета дали некој имал негативни тестови? Подуена сум, имам гасови до сега сум ги немала сега ми се многу чести, јадам речиси повеќе од претходно, цели две недели имав бодежи во јајниците еве сега исто од време на време ги имам? Искуства некои слично.

16. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    634
    Мене нешто не ми е јасно луѓе. Како нестрплива беше и инсеминација одма. Нели требаат документи собирање спермпграми, тестови, хсг, или не е исто како инвитро тоа.. Не ми е јасно стварно. И шо цена е и све сакам да знам, ако имаш време цела процедура да ми а разјасниш.. :l: среќна 23ка женички, да се усреќиме оваа година доста страдање:l:

На Anomis11 и Anifani им се допаѓа ова.
  17. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Inseminacija ne e voopsto kako invitro, moze mnogu pobrzo i polesno da se napravi, samo ti treba HSG, spermogram i brisevi cisti

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lollipop98

lollipop98 Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки. Немав добиено циклус 3 месеци (полицистични јајници). Бев на гинеколог на 10ти декември и таа виде на ехо дека има фоликул пред пукање. Имавме незаштитен 2 пати таа недела. Гинекологот ми рече крај на декември или ќе добиеш или ќе си трудна. И јас веќе една недела имам симптоми вообичаени за пред добивање, уморна сум, осетливост на гради и болки долу кај јајниците. Синоќа правев три теста сите позитивни. Не е рано за симптоми? Со оглед на тоа што јас онака правев тест не очекував да е позитивен мислев ќе добијам. Ќе закажам на гинеколог следна недела, ама ме интересираше сега. Дали има шанси да е лажен позитивен? Знам дека е смешно ама не ми се верува дека сум.

На Elenaelenaelena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.633
    Jas 8 dena pred dobivanje napraviv test I bese pozitiven bidejki imav mnogu rano simptomi :inlove:Mozno e, so srekja I so lesno! :l:

20. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Daa tocno jas eden mesec koa ne fati napraviv naredniot bukvalno se . Pred da pocnam da probuvam napraviv pap i mikrobioloski , eho da se vidi dali imam ovulacija i se si bese vo red . Probavme eden mesec ne fati i jas odma napraviv koga mi dojde na 3ti den od ciklus hormoni , na posle nekolku dena okolu 12ti den od ciklus mislam deka bese -HSG , soprugot vednas napravi spermogram . Site ovie ispituvanja se napraveni eden mesec po neuspesni obidi (kako sto kazav prethodno nestrpliv covek i panicar ) site rezultati izlegoa super plus jas bev 26 soprugot 29 god - znaci se idealno ama mene ne mi se cekase .. pomina eden mesec edna neuspesna inseminacija na priroden ciklus kaj Kuzevska vo Sistina napraviv , potoa se prefliv vo Newborn kaj Vladinir so minimalna stimulacija uspesna inseminacija imav . Znaci od pocetok na obidi do uspesna inseminacija imav pominato se na se 6-7 mesci a da napomenam deka kaj site doktori izlazav deka probuvame 2 god uste pred da stapime vo brak oti so rezultstite sto gi dobiv i so godinite sto gi imav ke me teraa da probuvam prirodno a mene ne mi se cekase . Inseminaciite togas kostaa okolu 15000 plus nesto terapija sto plativ vo Newborn okolu 18-19000 mislam fati sevkupno . Za vtorovo ne ni mislev deka ke ostanam bremena od prva ostanav od eden odnos. Potencirav kolku koga se drugo e vo red neli ,ima udel psihata kaj nas zenite i toa dali sme napnati ili ne .

Последна измена: 5 јануари 2023
    На Vinyl му/ѝ се допаѓа ова.