Како прво, за време на менструален циклус ич не е убаво да се имаат односи. Не верувам да имаш зачнато штом за време на циклус сте имале односи.
Од кај тоа дека не е убаво. Исто е како секс у секој друг ден само што сексот за време на менструација може да и бенефитира на жената (ги намалува менструалните болки или главоболки).
Ova e totalno ne tocno. Bas ne steti seks za vreme na mens. Gi namaluva menstrualnite bolki kaj zenata. I plus za vreme na odnosot krvarenjeto prestanuva. Toa go imam citano nikogas ne sum praktikuvala zosto jas ne bi se osekala prijatno.
Бидејќи така полесно се пренесува некоја заразна болест или инфекција , разбирам и крв е и се, ама и двајцата не сме биле со никој друг така да нема паника за тоа. А добрата страна е што циклусот трае многу помалку бидејќи повеќе се опуштаат мускулните контракции и крвта многу побрзо течи, имам ненормално јаки болки а се противам на апчиња против болки и на некој начин опуштањето го пронајдов овака. Сепак се е од човек до човек, некому ова е нешто гнасно некому не е, секој со своја мака .
Најлесно може да и се пренесе инфекција на жената за време на циклус, затоа не е пожелно да се имаат односи.
Затоа и пишав: "На страна тоа што имале без заштита", другото си има доста бенифиции. Така да, единственото лошо за некого е што може да му е гадно. Членката сигурно не беше запознаена со тоа, па затоа ја цитиравме што има лошо.
@Iris-1234 Jas nikogas ne bi imala odnos za vreme na ciklus od sto licno na mene samata pomisla mi e grozna. A infekcija vo bilo koj slucaj moze da i se prenese, i za vreme na mens a i taka koga nemas mens. Mozebi verojatnosta e pogolema za vreme na mens, ama ako postoi infekcija kaj mazot sekako ke i bide prenesena ako ne se koristi zastita.
На повеќето мажи не им е грозно, заклучно со мене. Можеби би ги избегнале деновите кога е најобилна, но за останатите денови воопшто не ни е проблем. Ако ние не се грозиме од вашето тело и го посакуваме во секое време, може треба и вие треба да си го смените мислењето и да се гледате поинаку? Забегавме оф топик... Моето мислење беше дека нема ништо грозно, ниту пак лошо во имање на однос за време на менструација, секако, строго со заштита. Дури знае да биде и подобро тогаш.
Мене оргазмот ми е сто пати појак за време на менструација. Ама сама секако, однос не сум пробала. Викате интересно е, а?
Нема посоодветен збор или некако да ти нацртам, ама по мое искуство - лизга ептен. Малце е messy, ама и задоволството е некако поизразено, барем кај мене за време на циклус. Would recommend.
Лизга Ја не сум пробала пошо на интернет некаде прочитав дека пенетрацијата е опасна за време на тој период. Не знам.
Da muabetot ne e za ovaa tema, mozebi ima druga. Jas ic ne se grozam od moeto telo ama vo toj moment jas licno ne bi mozela. Takov stav imam i toa nema da se promeni. Ama ne velam da se nema za tie sto sakaat i ne im predstavuva problem.
Скроз погрешно, пошо за време на циклус и останав бремена така да таа измислена теорија паѓа во вода. Тоа може да се случи кај тие што имаат краток циклус, овулацијата им е порано од на тое што им иде на 28-9 дена. А пошо сперматозоидите можат да живеат до 5 дена, можно е и то како.
истото ќе го кажев ама ај си викам да не го паничам девојчето.. инаку кај жени со циклуси од 21 до 24/5 дена … и те како можат да останат трудни за време на менструација
Жената не може да забремени додека има менструација. Ако се сперматозоидите уште живи во репродуктивниот систем откога ќе заврши менструацијата, тогаш може да забремени. Тоа дека сперматозоидите се живи во репродуктивниот систем 5 дена е просек кај жените. Кај секоја жена е различно.