Па тоа и пишав де, без разлика дали немале односи после менс, не значит дека не е можно да се забремени, пошо како што пишавме сперматозоидите можат да преживеат и да си ја завршат својата работа доколку после менс жената има набргу овулација. Пошо ете пример, ние имавме слободен однос за време на менс, потоа си заминав во др дежава и не бевме чепнати цел месец, а позитивен тест на крај, а да имавме тој месец уште еднаш однос ќе мислев дека е од тој ден што не беше за време на циклус ама вака 100% е како што кажувам. Така да, доколку не е никој спремен за дете, не треба да има незаштитен однос, а најмалу да мисли оти нема теоретски шанси да се деси доколу се има менс.
Здраво девојки, се обидуваме за бебе скоро 3 год, направени сите испитувања и све е во ред, имам редовен мензис на 28-29 дена,требеше вчера да добијам ама сеуште ја нема,направив тест лабоквик и е негативен, последен однос на 31ви, има ли шанси да сум бремена со тоа што тестот покажа негативен,ваше мислење ве молам
А предходно пред 31ви имавте слободен однос или? Пошо ако е тогаш биден, ако оратиш овулација и знаеш дека имаш покасно, тогаш можно да покажува негативен ама според тос што имаш редовен циклус, мислам сте ја промашиле овулацијата ако е биден тој единствен ден кај што сте пробале. Сепак почекај некој ден..
Апликација не ти е баш најточна, доколку добиеш, почнете со односи одма после менс. секој втор ден до пред добивање.
Ovoa ti e negativen osven ako ne si imala mn podocna ovulacija od toa so ti pokazala app , najsigurno so folikulimetrija da sledes za da tempiras odnosi . Koi ispituvanja gi imate napraveno ? Spermogram , spermokultura,hormoni na tret den za tebe ,HSG ?
Pa vo toj slucaj na eve - idiopatski sterilitet oti pisle 2 god neuspesni obidi po staro a sega po novo e i skratena vremenskata ramka mi iskomentira eden doktor mozete da razmisluvate i za nareden cekor eve Inseminacija kako polesna procedura,koga veke imate 3 god pominati vo neuspesni obidi . Zatoa sto kako minat godinite taka rabotite se usloznuvaat . So srekja .
Zdravo devojki imav odnos bas koga bev vo plodni denovi. Trebase da mi dojde vcera ne mi dojde. Inaku takov ploden sekret imav nekade do 1 vi Januari dali sum imala pokasno ovulacija ovoj mesec ili da pravam test. Gradite me bolat na dopir temperatura 37 so 1 so 2 taka se dvizi. Cat pat mi se pojavuva I povtorno sekret kako koga sum vo ovulacija no po minimalno sekogas mi se pojavuva taka pred da dobijam I potoa prokrvaruvam no sega uste me sum prokrvarila. Mnogu se plasam prv pat mi docni taka sekogas dobivam na ista data duri I porano inaku odnosot bese bez svrsuvanje vnatre I sega neznam do koga da cekam uste kolku dena...
ако не свршил внатре, 99,9% не си трудна ако имало прикам и фатило, ем си трудна ем си малер не мора да значи дека со секој однос се забременува
A da sum imala pokasno ovlacija pa da cekam do 15 ti Januari najveke bidejki nemoze poveke da docni ako se uste ne doaga pravam test zakazuvam na gin. Moze li od stres da docni neznam veke sto da mislam od vcera navamu samo se nerviram...
Imam praveno eho pred 4 meseci nemase cisti togas. Uste kolku dena da cekam da dobijam pa ako ne dobijam da idam na ginekolog bidejki sega za sega mi docni eden den.
Napravi utre test za bremenost i ke vidis dali e pozitiven ili ne.Djabe panicis ne menjas nisto.Na ginekolog mozes bilo koga da otides,cisti mozat od mesec za mesec da se napravat.
Да можеш да затрудниш од предсемената течност Никој не ти гарантира дека нема да биде Најубаво тест направи Можеби си и настината А затоа следен пат носете си куртон со вас
Pa vikam da ne odam mnogu rano bijdejki mojot ginekolog mi ima kazuvano do 5 7 dena se smetalo normalno docnenje. A jas koga imam simptomi veke mozno li e pak da ne dobijam?
Vidi ako testot ti izleze negativen pocekaj ete 5 do 7 dena pa pojdi ako taka mislis.Ako izleze pozitiven vo zavisnost od toa kakov plan imate so decko ti ke si odlucite dali zadrshka ili ne pa ke prasas ovde.Simptomite se isti i za dobivanje i za bremenost,taka da napravi si test utre sabajle cim vekje ti kasni ako imas redovna menstruacija