2 недели после правење тест се оди. За тоа што имаш болки пиј магнезиум директ по едно на ден можеш и по 2 и ќе ти се смири
Девојки последна менструација ми беше на 17,18 и 19 декември, овулација 3ти јануари од прилика која недела би требало да сум со вчера добиен позитивен тест? Малце глупаво прашање ама прва бременост и гинекологот ми кажа следната сабота да одам
Mozno e ne velam ne ama posle odnos jas prekinav da krvaram obilno odnosno samo na brisenje mi ostana krvarenjeto ciklusot mi trae 7 do 8 dena zatoa i sum kako ispanicena a nas momentalno ni treba bebe od privatni pricini
Daj boze mnogu sakame i mnogu ke ni znaci ako sum bremena ke proverime nareden mesec ako bremenost ke nema po srekni od nas
Здраво женски сакам да прашам циклусот имав на 31 декември кој ми трае 3ри дена, однос имавме на 2-3 јануари одма после завршен циклус .. од вчера повраќање омалаксаност отечени гради малку болни, секрет кој не е како белка од јајце за плодни денови, болки во кичма и акни. Дали е можно да има бременост и дали ако би имало ќе покаже на тест бидејќи веќе 3-4 месеца се обидуваме. Да наласам дека минатиот месец ми каснеше 7дена наместо да добијам на 23ти декември јас добив на 31 декември .. Ви благодарам и извинете на долгиот пост
Како мислиш на 2-3 декември сте имале однос, а на 31ви си добила? Ако си добила менструација, нема бременост. Ако мислеше на 2-3 јануари, тогаш многу рано сте имале однос, на 31 декември менструација, а на 2ри јануари однос, не е многу веројатно нова јајце клетка да е спремна толку бргу за оплодување, а пред 3 дена си имала менструација. Ти направи си тест (симптомите се неспецифични), ама ако си имала на 31 декември последна менструација, можно е сеа да си во овулација и сега пробувајте доколку сте во можност. А повраќање не се јавува толку рано во бременост, ако повраќаш и си омалаксана оди на лекар да не се имаш разболено нешто.
Pa iskreno vo period dodeka ima ciklus sansite se znacitelno znacitelno mali , postoi moznos da , no toa se slucuva mn retko da bideme realni . Nema vrska sto posle odnosot ti prekinala menstrucijata , za zacnuvanje ne ti treba prestanok na ciklus tuku zrel folikul , ovulacija i zrela jajce kletka a toa da se sluci vo brz period posle menstruacija e mn retko . Toe sto kazuvaat deka zacnale za vreme na ciklus obicno odnosot go imaat za vreme na ciklus a ovulacija vednas po ciklusot dva tri dena pa oploduvaat preziveani spermatozoidi oti mozat da preziveat do 5 dena, ama toa e retko .Poradi toa koga sakame da zacneme gledame da istempitrame ovulacija toa obicno e nekade 13-14-15 den od ciklus kaj koja zena kako , ima i takvi so mn radi ili docni ovulacii ama toa e poretko .
Здраво девојки имам едно прашање.. Некако ко линијата да не потемнува од тестот, нели треба како што расти хцг така и да е појака бојата
Мене следните два ми изгледаат на потемни од првиот.Кога си на гинеколог?Ако ти е на мисла дур одиш на преглед можеш и бхцг да провериш
Бев вчера на гинеколог ме гледаше на ехо, кажа сеуште е рано да се виде нешто ми даде утрогестан, фолна и магнезиум. во сабота треба да одам.. Едит-Да напоменам првиот тест бев 10дпо, денес 12 дпо ако значи нешто..