Преку крв секако ти е поверодостојно. Ако имаш можност за 48 часа испитај си пак во Авицена да видиш дали правилно се дуплира вредноста и закажи си преглед на гинеколог.
Правев тест денеска пред 15тина минути не од прва урина и ги добив следните резултати. Може да се каже дека ми доцни еден ден. Дали се позитивни и што следно треба да се прави ако да?
Не ти го разбирам прашањево, на гинеколог треба да одиш. Го сакаш детето? Инаку, ја ја гледам и втората црта и изгледа дека си бремена.
Ако ти касни, нема врска што не е со прва мокрача. Тестот е позитивен, рана бременост. Утре направи си пак, ќе потемни цртата. Честитки и со лесно
Здраво. Бев стимулирана со Кломифен за инсеминација но бидејќи ендометриумот беше танок докторот ја одложи за следен месец но бидејќи бев стимулирана со терапија имав и 3 фоликули ми рече да се обидеме природно. Требаше да добијам вчера но не добив и денес се уште немам. Само болка во градите многу осеќам. Да почекам или да направам тест. Или можеби од терапијата ми е пореметено.
Тогаш, утре повтори ете тест, закажи преглед за 2 недели. Немој порано, тоа секогаш го пишиме тука, не брзајте со преглед.
Да си закажеш кај гинеколог за 2 недели, а почни да пиеш фолна ако не пиеш. Штом ти доцни, направи си тест или бета испитај преку крв. Докторот не ти даде нешто за задебелување на ендометриумот? Кломифенот знае да го тенчи.
Па ми рече ако добијам овој месец да земам летрозол. И на 12 ден да се јавам на за преглед. Ама сеуште немам добиено.
Rana bremenost za edna nedela dobro e da pojdes na ginekolog bi trebalo da se gleda tocka za da se vidi dali e vo matka , pa posle 7-10 dena za srceva akcija
Направи тест. Од кломифенот иначе, знае да доцни. Обично овулација настапува 5 - 12 дена после последната таблетка, така да, има шанси со кломифенот да ти се одложила овулацијата, а со тоа и менструацијата. Во секој случај, стискам палци за две цртки
Dobro vi utro nevesti,jas eve rano po sabajle go napraviv testot,me buni toa sto vednas ne se pojavi vtorata bleda linija tuku otkako se isusi 15tina minuti pokasno a pisuva za 5min?? zaso taka i sega kako da go protolkuvam rezultatot da napomenam deka vo sabota mi e sleden den za NEDOBIVANJE seuste ne mi kasni
Lele dusa si mi fala ti na ubavite zborovi mi ja vrati nadezta vo dusata ❤️❤️❤️ se nadevam deka ke bide se dobro
Daj boze duso samo da bide se dobro posle dva spontani mnogu mi e strav sega nemozam da se raduvam neznam sto ke bide. I predhodnite dva pati bese vaka na test pozitivno na eho nisto ne se pojavi i se spustiv