Pozitiven e mila, mene mi bese bleda taka pred dobivanje, ama ako ti e misla napravi si beta preku krv utre i vo petok taman ke vidis dali si raste pravilno. Ama ovoj test e najtocen lazno pozitivno ne dava, gi koristat seuste i vo labaratorijata kaj so rabotev za krv. Dokazan kvalitet. Ako e laboquick Lesna i ubava bremenost da si imas
Za zal ziveam vo mal grad kade nema tolku za ispituvanje kaj nas ke pocekam so nedela-ponedelnik da mi kasni i pak ke napravam test pa posle toa ke zakazam i pregled sekako. Da laboquick e testot do sega samo od ovie sum zadovolna pa ke vidime mi e strav seuste nemozam da se opustam da se iznaraduvam dodeka ne vidam na eho deka se e vo red. Sepak godpod e golem se nadevam ke me izraduva fala ti mila na ubavite zborovi ❤️❤️❤️
Ili zemi uste eden test ako nemas kade da ispitas beta napravi go za 2-3 dena isto laboquick ako e potemna linijata znaci bremenosta normalno si napreduva
Хелоу девојки. Со партнерот се обидуваме 4 месеци за бебе но ништо. Бев на гинеколог, сѐ е одлично дури ми рече да внимавам дека можам лесно да останам бремена, ама еве не е така. Овој месец имавме незаштитени односи и од како сврши во мене на ден на овалуација утредента се разбудив со болка во јајници. Мислев дека е поради овулацијата но не, пак тргнав на гинеколог ми рече воспаление - антибиотик. Не помогна. Дали е можно да сум бремена, притоа уморна сум како никогаш, цело време ми се повраќа/гади и на моменти ми се врти. Чекам уште пап тест резултати од микробилошки испитувања, имаше х дека треба д се провери.. Да направам утре тест, 3 дена пред добивање ?
Se e mozno,stom si na tri den pred ne-dobivanje bi trebalo kako na mene da ti dade nekoj rezultat testot, napravi go utre sabajle najdobro pa pisi ni,drzam sreka da gi vidis dvete crticki so sreka ❤️
Јас правев 4 дена пред добивање и ми даде точен резултат, можеш да направиш, ако е негативен повтори го пак другиот ден. Мене болките во стомак ми беа од тоа. Со среќа
Mozno e da si bremena da . A i na tri dena pred dobivanje golemi se sansite da pokaze na test taka da mozes da proveris . Ako eventualno sakas da proveris dali stvarno se e vo red eho pap i mikrobioloski ne se pokazatel , treba da napravis analoza na hormoni na teret den od ciklus , HSG (da proveris proodnost na jajcevodi) i partnerot da napravi spermogram . Ako eventualno ne si bremena i ako prodolzite da probuvate za stvarno da znaes deka se e vo red toplo ti preporacuvam da gi napravite ovie tri ispituvanja . Jas so soprugot napraviv se posle eden mesec neuspesni obidi oti sakav da znam dali navistina se e vo red. Pa ako e srvarno se vo red so mirna glava prodolzete si so obidi do dve crtki na testot .
Zdravo na 03.01 pravev beta iskoci 1.20 sto znaci negativno denes na 18.01 pravev test mi iskoci vtora linija dzis crvena dali e mozno da sum imala ppkasna ovolacija ili e lazno pozitiven? Denes premnogu mi smetase miris od parfemi i imav vrtoglavica vikam aj da si ja probam za posleden pat srekata. Inace psoled a menstruacija 02.12 ( 28-30 dena mi e ) Megutoa doilka sum i togash prvpat dobiv.
Mila menstrualni bolki imav pa skoro do 8-9 nedela od bremenosta. Se si mislev ke dobijam. Toa se normalni bolki na pocetokot od bremenosta. Dali povtori test?
I jas cuvstvuvav menstrualni bolki i so prvoto i so vtorovo, pa eve kerkata e 3 god a vtorovo na pat . Ako nedaj Boze ti dojde togas ke bide biohemiska .. Ama mislam deka sepak nema . Ne mu ja misli mnogu tie bolki se normalni ovoj period .
Ne sum zemav pregeska ama se mislam dali utre ili da cekam sabota, vcera pravev mnogu e rano da go povtoram se mislam i mi e strav da go napravam da ne se razocaram
C Custvuvam deka nesto cudno mi se desava vo stomakot,ne e kako sekoj mesecen ciklus,nekako mi e potvrd stomakot i kako okolu papakot da me skokotka nesto me ezi nekako,cudno se custvuvam pomesani custva,placki smeski mocam po 10pati na den abe haos,nesto kako okolu zeludnik da me vrti abe poim nemam veke sto se ne custvuvam
Kako mn da si pod stres mi se cini samo inaku mislam deka apsolutno se ke bide vo red . Jas mislev bukvalno sekoj moment ke probie so vtorovo test napraviv na dva dena docnenje i ne ocekuvav vtora crtka oti se cuvstvuvav kako sekoj moment deka ke mi dojde menstruacija . I posle pozitivniot test sigurno prodolzi istoto cuvstvo uste edna nedela a ne dobiv . So sreka i ke vidis deka se ke bide vo red .
Toa mi e maana ic ne sum trpeliva,nemozam da cekam takva sum sto da pravam,kazi sega da pravam sabajle pak test ili sabota da cekam. Vcera pravev da ne e mnogu rano m??
Ne e rano jas so prvoto bev u vakva euforija kako tebe i pravev sekoj den po dva testa sabajle vecer se do vadenje beta za da gledam kako se zatemnuva crtata Napravi slobodno ke se vide razlika ke bide potemna ke vidis a toa znace deka bremenosta super si napreduva