Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Ти си истата членка со тестовите од 2021.Тогаш беше со ник бебе123 така нешто.Те молам да си побараш совет од психолог бидејки ова твоето правење тестови и убедување себе си, дека се позитивни не е во ред.Откако ке се стабилизираш емотивно почни со физички прегледи.

buba4e89, Campanula, sj *O* and 6 others like this.
  2. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Здраво женски.
    прво не знам дека го поставувам прашањето, дали сум на право место не знам.

Луѓе, последна менструација ми беше од 14ти јануари до 18ти јануари. Овулација од 25-31. еден однос 4 дена пред овулација,и уште еден баш на дено на овулација.
    Е сега, тие 3 дена имам си проблем со желуднико, болки грозно, денеска накај 19:30 испијах едно апче за желудник, и после саат време саат ипол уште едно ( мада мислам не се некои јаки апчина тие тука по 40мг ли как и да се пише ) е сега, после второто апче, дали помина саат ипол максимум два, у вц, после мокрача гледам крв ( не ногу жар црвена ама не ни бледа ) баш коо ти иде на првио ден така до дека да "претече" , плус, у последно време сум константно со стрес и нервози.
    Некој нешто да каже, некој совет, дали и шо е можно? Можна е и менструација? Моментално имам благи болки во стомакот.

Фала ви ❤️ sorry за долгиот пост.

Nucci likes this.
  3. Panda02

Panda02 Истакнат член

Здраво девојки ми треба мислење на некој кој искусил вакво нешто, имав проток од крв 3 дена, првиот нормална ретка крв, вториот по обилна малу ама веќе третиот имам кафеава крв која обично кај мене се јавува кога сум при крај со менструација, мене ми трае 6 дена вообичаено дали да направам тест за бременост или да причекам?

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Можеш и да направиш јас кога останав бремена првиот ден локва крв имав наредниот ден кафен исцедок кој продолжив доста долго време да го имам но сепак и на кафен исцедок направив тест кој беше позитивен :)

Panda02 likes this.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Доби?

Незнам дали е поради времево ама последниве циклуси и мене ми се чудни. Минатиот пат ми доцнеше 10тина дена и едвај добив. Сега пред 3 дена требаше да си добијам, јас кафено/црвено по некоја точка само имам на улошка еднаш на ден, абер нема да пробие. Вчера незнам што ми стана, болки страшни во долен дел на стомак и дијареа 5,6 пати во 4 саати (можеби стомачен или да сум каснала расипано), ама еве и денес подуеност, камен стомакот, болки, мензисот го нема, чиста улошка..

6. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Здраво, поздрав до сите! Цела вечер не сум спиена, бидејќи уште се' чувам во себе, решив овде да со ја олеснам душата. Се сомневам во бременост, веќе имам едно дете од скоро две годинки, и мислам дека сум пак. Циклусот ми е доста редовен, но еве сега ми доцни. Планирам во понеделник да правам тест. Симптоми имам премногу, и ги препознавам бидејќи такви имав и во претходната бременост. Доцнење на циклус, отечени и болни гради по терминот за добивање (инаку пред циклус немам силна болка во гради), наутро пред да јадам имам гадење, често мокрење, зашеметеност, и желба за храна во момент повеќе од стрвост, пример пред некој ден детево пие млеко, јас го гледам, го чувствувам вкусот и едвај се контролирав да не му земам, за портокал исто, болки во грбот. Е, сега ме загрижува фактот што со сопругот многу внимавме бидејќи не планиравме баш овој период дете. Нашиот контрацептивен метод не е баш најсигурен, но досега три години успевал (освен кога не го употребувавме кога си сакавме да го добиеме првото дете). Тоа е прекинат сексуален однос пред да заврши сопругот. Секогаш ќе се тргнел од мене, па потоа истекувала течност. Но, пред 3-4 недели имавме однос во којшто кога се тргна од мене веќе течноста беше протечена, а јас почувствував некаква влажност и кај мене. Се двоумам дали може од малку истекување, значи секунда-две да се стори нешто. Поздрав!

7. Starchild

Starchild Популарен член

Секако дека може, некогаш се случува и без истекување воопшто кај повторен однос или пак од предсемена.Види незнам каква ти е ситуацијата во животот меѓутоа ако се десило се десило,сакам несакам тоа е,некогаш непланираните работи многу поубаво излегуваат.Не се нервирај направи си тест и како требало да биде ќе биде,а ако не си бремена а навистина не сакате сега дете најдобро употребувајте си кондом.Со среќа (fingers)

Anomis11 and Lena0903 like this.
  8. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Ти благодарам ❤️

Starchild likes this.
  9. fana

fana Форумски идол

А да направиш тест? :?:

Lena0903 likes this.
  10. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Во понеделник сум решена да направам, оставам простор викендов, да не биде прерано бидејќи со претходната бременост имав три негативни тестови, а јас сепак сум била бремена. ❤️

11. *puregirl

*puregirl Истакнат член

Како нормална менструација ми е...
    Не знам, и мене минатио месец ми каснеше 3 дена, сега 10 дена порано. А знам лани исто, тај период јануари-февруари ми се беше испореметило. Не знам шо да мислам знам само утре другиден коо ќе имам деца, сакам машки да се, тва женско да не си на тај свет

12. mariz

mariz Форумски идол

Мене вчера вечерта конечно по 3 дена мачење ми проби, болки ненормални (а немав болки по раѓање на второто), ноќеска 3 пати се разбудив во болка...

13. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Decki testovive se praveni vcera pokaza epten bleda linija. Denes gi gledam nekako potenka e linijata.. sega pravev so Preg chek edna linija e. Zbuneta sum IMG_20230205_123304.jpg

14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Inaku dve nedeli od ovulacija i odnosi mi e denes.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И мене ми каснеше 3 дена и исто стомак ме болеше. Ова изгледа таков некој период е од годинава...

mariz likes this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Направи пак Лабоквик ама со прва мокрача или најсигурно бета ако си во можност... има линиички (а мене овој никогаш на негативен никаква втора линија не ми дал, па дури и по стоење на тестот подолго време).

Anomis11 and rikimiki like this.
  17. bushavka21

bushavka21 Активен член

dobro vecer... sakam da prasam bez nepotrebni komentari vozdrzete se ve molam
    sakam da prasam dali e mozno da sum bremena odnos imav na 2den od menstruacija so svrsuvanje vnatre.. sega na 8mi treba da dobijam a mene mi gadi na sekoe i odma povrajkam sve mi se gadi a i gradite me bolat premnogu neznam pojke dali se simptomi na menstruacija ili na bremenost

Linda24 likes this.
  18. Linda24

Linda24 Истакнат член

Jas zemav test od labokvik i e 50 denari mi pokaza tocen rezultat 3 dena pred mestoracija mozis da go kupis i da si naprajs test pomirna ke bides .. Pretezno plodni denovi se posle 14 denovi od mestoracija zatoa ipak napravi si eden test da si bidis mirna

bushavka21 likes this.
  19. Starchild

Starchild Популарен член

Ќе видиш на 8ми дали ќе добиеш или не,ако не напрај си тест на денот

bushavka21 likes this.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Направи пак Лабоквик, најсензитивен е и не дава лажни резултати. Според овие слики би требало да си бремена.