Здраво феминки имам едно прашање. На 30.12 ми беше последниот циклус. Денеска на 06.02 направив бета хцг и беше негативен тестот. Што мислите дали е рано за тест или воопшто нема бременост?
На 30 ти си добила, на 6ти ти е 8ми ден од циклус. Дури и да ти завршил циклусот на 30 да речеме ти трае 5 дена, пак е 13 ден и нема шанси да покаже бременост, зошто може уште не ни настапила овулацијата.
Voopste nemas bremenost od ciklus posle 14 dena imas plodni denovi i na tie plodni denovi imas pogolema moznost za bremenost a ako ne znaes koga imas plodni denovi spusti si na Play store Moj kalendar i vnesi si podatoci od ciklus pa ke vidis koga imas plodni denovi ti posakuvam sreka
Здраво на сите ,пред час ипол имавме со партнерот заштитен однос со партнерот,но се случи незгода и презервативот се скина,а тој веќе имаше свршено во мене, доцна е и аптеките не работат,последна менструација имав на 17 јануари,што да правам????
Zdravo zenski, posledna mens na 21.01, i denes napraveno b-Hcg so vrednost 11.5, na rezultatite pokazuva deka se sto e nad 5 e bremenost, dali e mozno ili uste e rano da se utvrdi..sledna menstruacija treba da bide na 20ti. 02.
Здраво женски, знам ке кажете нсправи тест тска најдобро ке знаеш, ама од премногу негативни и ме страв. Ми доцни 5 дена.До пред два дена немав никакви симптоми за доаѓање, и почнав да имам грчеви у јајници не многу јаки ама ги осеќсв повеќе како нелагодности. Градите не ме болеа и еве ссбајле станав и ги осеќам како да почнуват да ме болат,ама ептееен малце како на допир само. Станав пред 1 саат едвај и неам сила за ништо. Се осеќам и како да ке се рсзболувам. Да напоменам и пред тоа ми има доцнето по ден два а лани јануср не ми ни дојде, дури фебруар и тоа со апчиња. Имам микрополицистични јајници. Знам некогаш нема симптоми ама барам утеха уште два дена барем за тест
Провери бета, така ќе си помирна. Ќе знаеш дали има бременост или не, не се мачи со симптоми. Сега може да одиш да те боцнат за 1 саат имаш резултати.
I da si napravis test ne gubi nadez i da ne bide pozitiven napravi si test eve i clenkata pogore ti spomna beta da si napravis ne gubi nikogas nadez .. ti posakuvam srejka
Praviiii test, ne si pravi dopolnitelni stresovi i misli... Iskreno jas na tvoe mesto bi pravela test, bidejki ako e pozitiven treba da si pocnes na vreme so vitamini i drugi raboti sto se namemeti za bremenost. Ti posakuvam srekja
Уште утре ке почекам не се чувствувам трудно баш хаха.. Ама први ке знаете ако има нешто.. А и да нема секако
Здраво со партнерот имавме незгода и се скине презервативот,утретеднта веднаш испив norlevo,сакам да прашам дали после испиено norlevo апче мора да чуствуваме некакви симптоми? Веќе помина една недела но ни чуствувам симптоми ни ми дојде порано менструацијата.Инаку регуларно треба да имам на 17.02
Ne treba porano da ti dojde, cekaj ima vreme rano e, i nikakvi simptomi ne bi trebalo da cuvstvuvas, cim si ispila nemas potreba za griza
Ништо женски, ми дојде дури денес после 9 дена доцнење.А си купив тест сабајлево и истиот момент ми почнаа болките.Сеа си легнав и си тагувам, веќе ни болките не можат толку да ме дирнат а многу ми се јаки.Душава ме боли, не се надевавме ама од кога почна да доцне ние почнавме да се занесуваме со мм.. .Можеби ми задоцни од Фертилимин, оти почнав да го пијам отприлика после очекуваната овулација.
Знам колку е тешко да очекуваш бременост и на крај да ти дојде .. Ама не губи никогаш надеж еден ден ќе биде и тоа..