Здраво многу ме интересира значи пред да имам однос за прв пат. Мојата менструација ми каснеше 1 месец и сега кога имав за прв пат однос со заштита тој не сврши во мене траеше 1 минута.Дали е можно да сум бремена? Бидејќи помина 4 дена одтогаш и сега ме болат градите имам многу мисли и се плашам.
Nemoze da si bremena ako imal zastita i plus ne svrsil vo tebe. Pojdi si na ginikolog veke koga si stanala seksualno aktivna. Neka te pregledaat da se vidi pricinata za kasnenjeto. Taman ke se informiras za mnogu raboti koj sto ne ti se jasni.
Здраво сакам да поставам едно прашање се надевам и некој друг бил во ваква ситуација за да може да ме разбере и да не испадне глупаво прашањево Имам бебче скоро годинка и до дојам, прв пат добив пред два месеци после бременоста и пороѓајот. Овој месец требаше да добијам пред две и пол недели но сеуште немам. Дали може да е поради тоа што уште цица бебчето имам и менструални болки но никако да пробие. Малце ме фаќа паника но и да биднало тоа е нема назад. Би сакала ваше мислење.
можно е, јас дур доев ми беше изместен циклусот и често ми каснеше и по 10 дена, откако ја одбив ми се врати скроз во нормала, сепак ако имаш сомнеж направи си тест да не бидеш на мисла
Napravi si test i ke si znaes na sto si. Moja bratucetka nemase ciklus dobieno po poragaj i doese, i pak ostana bremena. Veke nema pravila.
Zdravo. Malku kje bide dolga porakava, ama se nadevam kje ja procitate i kje dobijam odgovor sto pobrzo. Posledna menstruacija mi bese na 06 februari. Traeshe nekade 6-7 dena do 12. Posle toa imav 3 nezastiteni odnosi, na 14 februari, na 17 i na 19. No skoro 99% sum sigurna deka ne svrshi vo mene, a vtora runda i nemavme i da imavme koristime kondom sekogash. Na 21 februari primetiv kafenkasta krv, mala kolicina. Toa traeshe 2-3 dena ama mnogu malku. Pomisliv deka mi e poradi ovulacija, koja trebashe da bide bash togash. Eve sega ushte ne sum dobila, nemam ni nikakvi simptomi, samo na momenti mali bolki od jajnici. Mi docnije 1-2 dena a skoro nikogash ne mi donelo. Spored vas dali ima shansi da sum bremena?
Ako ne svrsil vo vas sansite se minimalni skoro ednakvi na nula. No za da bides sigurna napravi si test. Retki se slucaevite od predsemena tecnost da ostanat bremeni ama sepak gi ima. Ako ne sakate bremenost zastita sekogas
Шансите се многу мали, циклусот знае да варира од многу причини не само од бременост, напрај тест за да бидеш сигурна.
Februari bese po kratok mesec taka da mislam deka nemora na ista data da dojdi pak I ovoj mesec ima plus 3 dena sto ovoj mesec se smetaat zavisi na koja kolku I trae ciklusot.
Здраво дечки,по 2 3 дена неделно имаме однос со дечко ми,требаше да добијам на 7ми Март годинава се уште немам,6 ти ден,многу малку ме болат градите и подуен ми е стомакот? Од вчера имам настинка,претходната и оваа нед караница на максимум,за исхрана се сум на купечка дали брза храна или силбо? Во текот на одност свршувањето е нонстоп надвор,го вади,го дрка и свршува. Помош?
Да си направиш тест за да ти е мирна главата Можи и дека си настината ти касни ама провери си за секој случај
Да,за тест ми рекоа после 11 дена ако не добијам,ма да не ми се верува бидејќи он коа осеќа дека треба,го вади порано надвор продолжува со рака и надвор свршува
Абе се додека не користите заштита не биди сигурна дека нема ништо Чим ти касни можиш и сега да си провериш
Абе какви 11 дена, одма прави тест за да знаеш на што си. Штом имате односи без заштита, шанси за бременост секогаш има, безразлика што свршува надвор, пости предсемена течност од која може да се забремени.