И мене ова ме интересира, има ли шанси да се забремени без секс, ако спермата дојде до контакт со вагината (мислам не внатре, онака само од невнимателност допре на површината,или на рака ако има остатоци од сперма и те допре Ова одамна ме занима, а од вчера навака неможам да си го извадам тоа прашање од глава А и стомакот мн чудно ме боли во долниот дел ... а ми помина пред 1 недела ... Незнам што да мислам
Ima sansa za bremenost i da svrsi nadvor (mislam blizu do vaginata),no za sigurnost kupete si test za bremenost za da se osigurate ili posetete ginekolog.Inaku jas vo dvete bremenosti nemav nikakvi simptomi na gadenje,povrakjanje int.Kaj sekoi zeni ne e isto.
Lugeeee moram da vi pisam sto mi se sluci za da ne se nervirate koga vi kasni....Kako sto vi pisav bev na ginikolog i mi kaza deka menstruacijata pocnala da mi isceznuva bidejki za edna nedela naednas oslabnav(od pregolemi nervozi i stresovi bidejki mi kasnese i mi bese strav da ne sum bremena) i mi kazaa deka za 1 mesec treba da kacam barem 5 kila i duri togas ke mi dojde a ako ne ke mi iscezne i nema da ja imam voopsto. Vi go pisuvam ova od licno iskustvo da si znaete da ne se nervirate voopsto bidejki taka gledate i sami kolku moze da se vlosat rabotite... pozz i vi blagodaram na sovetite mwaaaaaa
znaci ako spremata ne bila vo kontakt so vnatresnosta na vaginata nema sansi da se zabremeni,kakvi se tie gluposti?tuku taka toa se zabremenuvalo.kako spermatozoidite ke stignat vnatre ve molam da mi objasni nekoj sto smeta deka moze.gluposti
ама ако е девица нема шанси тогаш а иначе и јас мислам дека е можно ако не си веќе а стомакот боли во долниот дел ако имаш свршувано повеќе пати барем така имам слушнато дека и од тоа болело а немора да значи тоа дека е симптом на бременост за сигурност треба да провериш за да спиеш рајат
Девојки, ако дечкото не сврши внатре НЕМА ШАНСИ да сте бремени! Тоа што ви се лоши, ве боли стомак и слично, сето тоа ви е на нервна база поради тоа што се плашите дека може да сте бремени. Стравот ги потенцира симптомите кои можеби и нормално ви се присутни при овулација или кога сте во ПМС, па уште повеќе се нервирате и се плашите. Мој совет, ако веќе имате секс, барем користете заштита. Така сте барем посигурни и нема што да мислите и да се нервирате.
Можеби е глупаво прашањево ама ве молам одговорете ми. Со дечко ми сакавме да имаме односи прв пат арно ама (извинете ако сум вулгарна) пред да ме скини, ми сврши тука значи без да ме скини. Дали има некакви шанси за бременост? Заштита не користевме. Плс чекам одговор
ne znam na kade "tuka" mislis ali ako e na toa sto mislam i jas nemas sansi da si bremena. za da ostanes bremena bitni se mnogu faktori,od koi njbitnata e DA SVRSI VO TEBE
Да, баш на тоа “тука“ мислев значи нема шанси да има влезено некаква капка внатре? тоа не е можно така?
Zenski Help! So deckoto imavme nezastiten odnos na 30ti April no sekako ne svrsi vo mene, a na 9ti i 10ti Maj povrakav i imav vrtoglavici, no mislev deka e od hranata. Trebase da dobijam na 12ti, no seuste nisto... Otsekogas sum imala redoven ciklus, mi doagase tocno na datata ili den, dva prethodno..... Dali mislite deka sum bremena? Druga rabota e sto nonstop odam na mokrenje, na saat, dva.... Dali e toa eden od simptomite?
Ne svrsi vo mene, no kako sto racunam sega, toa bile moite najplodni denovi A zabelezuvam deka denovive imam i zgolemen iscedok, no nema nekoja cudna boja ili slicno... Dali i toa e simptom za bremenost? Lele strav mi e, utre trcam vo apteka po test....
Ако не свршил во тебе, не постои голема можност да си бремена, но сепак постои Финтата е во таа претсемена течност ( имаш тема на форумот, прочитај повеќе) која содржи мал број сперматозоиди кои можат да оплодат поготово ако ти е бил плоден денот. Да не те плашам, белки не си од оние „среќнички“ што забремениле така Може ти касни од стрес, и од нервози што се мислиш. Купи утре тест и кажи што испаднало, да не те мислиме И со среќа
прави тест за бременост и не му ја мисли ама сепак мала е веројатноста да си бремена како и да е, напрајс и тест за сигурност, па пиши ги новостите
Ajde eve i jas da se javam, so eden takanarecen problem... nakratko da vi ja opisam situacijata... edno vreme imav neredoven menzis, poradi promena na klima, stres, dieti itn... no po poseta na ginekolog piev cikloproginova i poslednava godina pocna da mi se regulira na nekoj nacin, sto znaci dobivav na 35,36 dena... Imam redoven seks bez zastita so soprugot bidejki neli sakam i da ostanam bremena... posleden pat dobiv na 29 Mart i od togas ne sum dobila... sto znaci veke mi docni 15 dena... denes si napraviv test i se pojavi samo edna linija, sto znaci deka pokazuva deka ne sum bremena... (iako taa vtorata kako da se primetuvase maaalku) no ne bese polna... no od druga strana, denovive mnogu mi se losi, i imam nagon na povrakanje... a i pritisokot mi se kacuva na 140 a obicno imam nizok pritisok... sakam da pocekam uste nekoj den pa da si napravam uste eden test... vie sto mislite dragi moi i sto mi preporacuvate? ve sakam mnogu, i odnapred vi blagodaram...