Најрано 3-4 дена пред очекуваната менструација ама линијата ќе е бледа. За посигурно подобро да се тестира кога веќе ќе касни барем ден-два. (т.е. 4та недела)
Мајки мојата среќа за жал кратко траеше. Денес 4+2 сметано, утрово додека возев накај работа осетив дека ми почнуваат менструални тапи болки во половината и грбот, и за кратко прокрварив. Имав и во првата бременост крварење ама малку беше, и само како кафеава слуз. Доста обилно крварев и за два часа веќе бев во болница, се изначекав и таму. На ехо немаше ништо, само мала циста во лев јајник, инаку никаков знак за бременост. Дадов урина и направија тест за бременост излезе негативен. Докторот рече дека веројатно е ран абортус... ми препорача во тек на неделата да отидам кај матичен на контрола. Инаку цел ден имам менструални болки и крварам. Имала ли некоја вакво искуство? Се прават ли некои испитувања која е причината што дојде до вакво нешто?
Можеби ти била биохемиска. Штом немало ништо сметано од сега кога си прокрварела види плодни денови и обидувате се повторно. Доколку се е чисто.
Женски на 22ри бев кај матичната и ми кажа дека само што ми почнуваат плодни денови да почнеме со работа прв однос одма дента на 22ри и секој втор ден (22,24,26,28,31). Треба да дибијам на 9ти април. Кога би можела да направам тест? Иначе од 23ти па наваму имам премногу отечени гради и преосетливи брадавици што волку рано никогаш не ми биле отечени за циклус. Имам болки од време на време како грчеви во стомак уствари и поради тоа бев на гинеколог ма 22ри бидејќи имав грцеви и бодежи во десен јајник и кочење на десна нога па мислев да не е некоја циста или било што но немаше ништо освен плодни денови и ми даде да пијам витамин д од 2000е а притоа од претходно пред 5-6 месеца пијам секој ден фемисан 1
Rano e mislam da si pocekas do kaj 5 6 april. Inace i jas cekam za test treba 15 da mi dojde pomina veke 1 nedela od stop inekcijata. Isto osetlivi bradavici i bolka od desna strana. Taa e i znak za implantacija ama pa i porano me bolelo duri na doktor sum bila ama pa mi doslo posle 2 3 dena menstruacija. Taka da so simptomite iako gi mesame barem jas poveke da ne gi mislime
Офф како да не ги мислиме неможам градиве во градник да ги носам ми иде гола да шетам од што ме болат и од сам допир на градник брадавиците болат убијаат .. јас имав циклус на 9ти до 11ти март и од кога ми заврши одма после 11ти имам нон стоп болки десен јајник затоа и бев на гинеколог со мисла да не имам циста ама немаше ништо од тоа освен плодни денови. Сега исти болки исто кочење на нога .. незнам веќе .. имам тест дома се мислам кога да го правам дали да чекам или да направам утре уште одма со утринска ...
Hm moj sovet pocekaj oti negativen test e razocaruvacki barem za mene. Inace i jas napraviv pred 3 dena eden negativen bese iako prerano. Znam ne se lesni ovie denovi site simptomi gi povrzuvame so bremenost pa daj boze da imame pozitiven. Jas so prviot spontan edinstven simptom mi bea bolnite gradi ama pa ete prv pat vakva bolka od desna strana i se si mislam ke mi dojde celo vreme pametot tamu.
Веројатно, според тоа што читав. Кои испитувања се прават после биохемиска? Доволно ли е хцг преку крв да се провери дали е ниско?
Нема потреба ништо доколку прв пат се случува. После биохемиска шансите за нормална и здрава бременост се многу големи.
Devojki denes osetiv mn silna bolka od dolna desna strana kaj stomakot ko da me presece so noz. Od sto mozi da e duri i urine mi protece 2 kapki vo ist moment od bolka? Nekoj sovet nikakvi znaci za infekcija na urinaren trakt ni pecenje ni bolki ni pocesto mokrenje nisto.
Здраво на сите, Последна менструација на 01.03 а на 27ми март однос без заштита и као да се проба ама несигурно, ете момент. Јас сега немам циклус но бидејки на 27ми навистина мислев дека сум пред циклус а не во овулација се опуштив. Кога е најдобро да направам тест и што мислите? П.с. знаат циклусите да ми доцнат и до 35 дена. Но последните беа на време.
Здраво, откако прокрварев на 4+2, продолжи како обилна нормална менструација се до вчера. Утрово бев кај гинеколог, направи тест преку мокрача беше негативен, ме погледна на ехо се беше чисто и ми зеде крв да види дали хцг е нула. Е сега ми рече можам веднаш да рачунам плодни денови и пак да пробам месецов, ама резултатите за хцг ќе бидат дури средина на другата недела, а тогаш плодните денови веќе ми минуваат. Таа ми рече уште викендов ми почнува овулацијата и е во ред да се проба. Дали чекавте после секоја биохемиска хцг резултат да е нула па тогаш пак се обидувавте? Рече до три пати нормално било да не се вгнезди оплодена јајце клетка а потоа се испитува понатаму ако се повторува. Искрено да не направев 100 позитивни тестови, немаше да знам дека се зачнало ќе мислев дека ми доцни само 2 дена...
Јас имав биохемиска на 1ви јануар, однос имавме крајот на месецот. Еден единствен обид и бидна бременост