Здраво,менструацијата ми е секогаш редовна 29/30ти ден. Имам незашитени односи со дечко ми но секогаш свршува надвор. Денес ми доцни 7 дена и ме фаќа паника. Направив 2 теста првиот го направив на доцење 3 дена, а вториот тест на доцење 5 дена. Двата теста беа негативни. Симптоми немам ни за менструација ни за бременост само некое пецкање во градите.Дали е можно после 5 дена доцнење тестот да биде лажно негативен?
Здраво женски неможев да чекам до сабајле за со прва утринска па купив 3 теста и еден направив сега Треба да добијам на 9ти Април, а календарски на 11ти април. Значи наоравен 3ри дена пред циклус а календарски ако гледам 5дена. Дали може конечно да се израдуваме на || цртки?
Мене ми покажа 3 дена пред добивање, добивав на 28 дена. Е сега ако си имала многу доцна овулација може да е рано.
Здраво девојки, имав незаштитен однос на 11 март. Плодни денови ми почнуваа дури од 24ти март. Имам редовна менструација на 35 дена, денес е денот кога треба да добијам 8ми април, но немам никакви ПМС симптоми како вообичаено што ги имам. Уште немам добиено. Се мислам понеделников да направам тест, ама не знам колку би бил веродостоен. Почнува да ме фаќа паника искрено, се мислам дали да појдам и крв да ми земат.
Zdravo treba da mi dojde na 14 april no denes na brisenje ima samo malku kafeav iscedok. Da ocekuvam porano ili ness poremeteni hormoni? Inace mn retko mi kasni.
Zdravo ve molam za mislenje trebase da dobijam na 01.04 ne mi dojde na 05.04 mi se pojavi crveno mislev sum dobila( inaku imam obilna mensruacija ) ama nisto samo koga ke se zqbisam malku crveno-rozenikavo na vloska mn.malku skoro voopsto a imav napraveno 3 testa negativni i seuste mi taka kako sekret so rozenikavo
Исто и јас сум вака само што вчера имав како бледо розеви капки и толку. Веке 9 дена ми доцни и се повеќе сум уверена дека сум бремена. Мн мокрам и кичмата ме боли.
Најдобро да си направите тест преку крв кој ќе ви ги реши сите дилеми , мој совет е да си направите за да знаете што уствари ви се случува.
Да пишам и овде .. Еве едно мое искуство со тестовите за бременост .. купени 3ри теста од виола аптека два DETECT и еден SELFCLEAR. На три дена пред добивање (четврток) направен тестот DETECT кој ми даде позитивен тест и одма заминав да правам HCG преку крв со добиен резултат 120,75. На еден ден пред добивање (сабота) правам со прва утринска повторно тест DETECT за да видам дали линијата е потемна и викам да не ми стои тестот ќе го направам и SELFCLEAR. DETECT тестот искача позитивен со потемна линија од претходниот што го правев, а SELFCLEAR искача негативен .. ако четвртокот HCG ми било 120,75 саботата треба да биде дупло односно 250 негде а SELFCLEAR дава негативен тест. Ова е моето искуство женски со SELFCLEAR за жал . Ако мислите дека има нешто а сепак е порано мој совет да не го зимате за рана детекција. Убава вечер и со среќа на сите што сакате да видите двете црвени линии
Дали е можно мало крварење на 3 ден после овулација да е предзнак за бременост? Имав бледо црвена крв само на два пати по една капка.
Nema vrska moze si imala pokasna ovulacija, napravi povtorno test, ti posakuvam srekja Mozes i da napravis beta pa sigurno kje znaes na sto si
Направив тест повторно негативен, демек порано 5 дена детектира ама ништо. Во четврток сум и така на гинеколог и ке ми земат крв за ХцГ. До тогаш ке тапкам.. симптомиве скрос ми укажуваат на бременост иако имав односи 3-4 дена пред циклус.
Zdravoo, jas sum nova na forumot. Imam 19 godini i prv pat imav odnos na 27mi mart imase krv...na 28mi mart pak tie mi bea plodni denoj..decko mi togas svrsi na strana. Bidejki sme seriozno navlezeni vo vrskata i znajme so ponatamu imame razgovarano i za bebe i za se ostanato. Sakame bebe ama smetame deka za okolinata e rano zatoa sto sme 2 meseci vo vrska. So negoviot penis otkako svrsi me namacka na vaginata..moze da se sluci bremenost od vakviot poteg? Ovulacijata mi bese na 31vi mart.
Прости ми што ќе бидам груба ама неможам да останам рамнодушна.Прво имаш 19 год. прв однос ти бил сега,второ врската ти е 2 месеци и не си едуцирана баш сексуално ко што можам да приметам,како,кога побогу одлучивте дека сакате бебе? Земете уживајте во младоста,запознајте се првин,излегувајте видете дали сте еден за друг па после иднини деца и сите работи по ред.Нека ме растргнат ако сакаат од коментари овде ама воопшто не е на место муабетов деца сте уште.