Se slozuvam so se napisanoto. @samrakgirl990 inaku prv pat slusam deka seriozna vrska e dva meseca samo. Vie tek ste vo ekot na najjakite emocii sto se javuvaat pomegu partnerot i tebe. Plus tebe ti e prvo seksualno iskustvo i normalno e deka uste tolku si ubedena deka e praviot covek. Koga ke pominte 4 godisni vreminja zaedno e togas mozete da kazete deka se poznavate delemicno i deka vleguvate vo seriozna vrska. Mnogu ste mladi uzivajte vo mladosta, imate vreme i za deca i se. Setajte patuvajte zaedno
se poznavame od porano, a sega stapivme vo vrska. Zosto navelguvate vo tugji odluki i slicno? jas samo prasav pobarav mislenje vase za druga tema...
Nisto ne e losonamerno kazano samo deka si mnogu mlada za takvi odluki. Uzivaj devojce vo godinite i ti i parnerot i pokasno se ke si dojde. Vremeto e pred vas, iznasetajte se i posle planirajte bebce. Toa e ubavo ako go posakuvate toa. Inaku koga si seksualno aktiven i bez zastita sekogas moze da dojde do bremenost. No od toj negov poteg sansite se minimalni skoro na nula, no ne i nevozmozni. Ima sekakvi primeri od zeni kako imat ostanato lesno bremeni.
hah... se razbiram deka ne e losonamerno samo pobitno mi bese da dobijam odgovor na toa sto prasav bidejki citav od stranski ginekolozi deka toa e mozno, fala na sekoj zbor
Ниту ви мислам лошо ниту имам нешто против вас.Дете не е мала и наивна одлука Сеуште сте мали не се што лета се јаде,сега ви изгледа вака се совршено ама не е така,за 2 месеци неможеш даз наеш дали е тоа тоа.Добронамерно ти реков уживајте во врската,запознајте се,излегувајте лудувајте не е само да го знаеш човек од претходно треба да видиш како функционираш со него како едно.Скоро сите жени сакаме дете ама не е тоа така,огромна обврска е и трошоци,огромни одговорности,со децата идат и проблеми,грижи неспиени ноќи па си се подкарал со партнерот.Уживајте младоста е пред вас,дај боже да сте заедно и после 50 години само не избрзувајте тоа ми беше муабетот.
4 дена пред добивање симптоми мачнини, менструални болки и тапа болка, болки во кичма, осетливи гради, главоболка наутро, вртоглавици
Не знам дали е прашањево за тука, ама додека дознав дека сум трудна ја бланшав косата сама два пати во затворена просторија. Тогаш бев неколку недели трудна, се плашам колку хемикалии проголтав да не има некаква штета ?
Jas se blansirav na pocetokot se uste ne znaev deka sum bremena i posle 6 meseci se blansirav pak. Ne si izlozena sekojdnevno na toa nema zosto da se plasis. Nisto nema da se sluci.
Zdravo majki sakam da prasam imav menstruacija na 27 mart i denes imav na gaki krv potoa nemav nikakvo krvarenje a se obiduvame za bremenost dali e mozno da sum bremena ili ima druga pricina i osekam i kolkuvi me bolat sepak rano e da mi dojdi menstruacija dali e implatacisko krvarenje?
Tocno taka ali sepak krvarenjeto me stavi vo misla ali sepak nemam poveke samo ednas mi se pojavi i tolku
Jas so maz mi idevme 5m pa se resivme za bebe eve veke 2godni sme vo brak najubavo ni e i so bebco i cekame 2ro. Ne osuduvajte nivna odluka dali ke setaat sami ili so bebe bitno da uzivaat i so bebe moze da se uziva na odmor devojceto prasa dali moze da zabremeni ne ja osuduvajte odma nivna e taa odluka.
Nikoj vas ne vi pisa pa da mi replicirate na komentar, sama si kaza sto ima da si kaze, nema potreba da ja branite i da i bidete advokat. Plus nikoj ne ja osudi samo sovet i se dade. A plus odgovoreno i e na prasanje ne ste iscitale se. I pak smetam deka e mlada za takvi cekori. No toa si e nejzina odluka. I jas ke setam so dete, sigurno deka ako stanam roditel ne znaci deka treba doma da se zatvoram. No drugo e na 20 god koga nekoj raboti treba da se iziveat, a drugo e na 30 na primer. Kako i da e toa e tema koja ne e za ovde. Pozdrav
Здраво девојки. Ми треба ваше мислење. Ризичен однос имав на 03.04 - 4 дена пред добивање. Обично добивам на 30 дена. Сега се уште немам добиено. Дали е подобро задутре на гинеколог прво да отидам или може и тестот да покаже ако веќе има нешто? Две недели веќе се поминати. Дојам, имав стресови месецот, пиев сумамед, но дали од тоа може волку да доцни циклусот? Во глобала точен ми е откако се породив, па се до сега. Фала
Дефинитивно може да доцни од сето набројани.Како и да е направи си тест ако веќе има поминато две недели немаш што да изгубиш.