Девојки здраво, не знаев во која група да пишам и затоа пишав тука Со партнерот имавме незаштитен однос но не сврши во мене потоа се избриша и повторно продолживме дали има можност да останам бремена? Да напоменам дека сум во плодни денови и дека ме болат градите и ги чуствувам како да се отечени Благодарам однапред на секој одговор
Секоја жена е приказна сама за себе. Кај сите жени овулацијата не се манифестира на ист начин. Можно е и од овулација да те болат градите.
Здраво Нова сум на форумов сакам да прашам. Имав циклус последен пат на 26 март со мм имавме незаштитен однос на 11 април во кој двапати имав оргазам. После 5 дена од незаштитениот однос т.е од петокот почувствував болка доле како да ме пресече нешто после тоа секој ден некои болки доле чувствувам,градите ме болат.Да напоменам со син ми немав никакви симптоми за бременост ниту болка нит ништо затоа и прашувам. Треба да добијам на 23 април за 5 дена дали е можно да сум бремена?
Направи тест на 23 април ако не добиеш и ќе видиш.Секогаш кога се има однос незаштитен е можно неможе да знае никој
Девојки правев тест ми доцни 7 дена но многу е бледа линијава. Позитивен е така? Секако ќе правам за некој ден пак ама не можам да си поверувам дека ја гледам втората линија
Јас мислам дека е позитивен, земи некој што е посензитивен на пр. Би сејф. Мене вака ми покажа на ден на добивање. Сега сум 10 недела Со среќа
Povtori go utre sabajle ama druga firma zemi be safe ili laboquick.Mn e bleda linijava a ti kasni 7 dena ovie sure check se bezveze
Луѓе жива се јадам, знам дека може нема потреба ама... Имав секс на денот на овулацијата, тоа беше околу 4 април, првите 5-6 минути незаштитен, после стави кондом. Требаше менструацијата да ми дојде на 19ти, иначе секогаш ми е точна како швајцарски саат, секогаш ми доаѓа на истиот ден или евентуално 1-2 дена порано. На 17, 18 и 19ти исто така имав незаштитен секс, не сврши во мене, ниту пак го извади касно да речам, не беше ниту пред свршување кога го вадеше. Имавме неколку минути без, па ставаше кондом и продолжувавме до крај така. Еднаш сврши на вагината, но ништо не влезе внатре, барем се надевам. Многу се стресирам од што може да ми доцни и дали е случајно нешто десено од предсемената течност.. Да го напоменам нештото што ми е чудно, при орален или рачен секс имам приметено дека на моменти му излегува некоја течност од пенисот, а не е пред свршување... Значи може таа течност да завршила во мене ама што е, како е не знам.. 3 дена ми доцни и немам никакви симптоми за добивање освен некоја чудна тапа слаба болка во јајниците, ама не е како за пред добивање.. Ве молам за мислења
Тееееееееест. Дечки, ова за сите - тука не сме јасновитки. Еден у милион може да се деси да остане трудна од предсемена ама може. Теоретски. Туку, причина за каснење може да е и сѐ, и ништо. И од тоа што не добиваш, што се стресираш може да ти доцни повеќе. Ехо на гинеколог да те ѕирнат да не имаш некои водени цисти. Тие се создаваат и пукаат најчесто со менструација ама се причина за доцнење на менструација. Вака друго не ми текнува. Ако тестот ти е негативен, (земи од најевтините) можеш да испиташ бета хцг ако уште ти доцни и така ќе бидеш милион посто сигурна.
Ми е страв да направам тест искрено, прашав тука за утеха. Ќе почекам една недела, па ако не добијам секако ќе направам.
Мое мислење, да користите било каква заштита за да не си ја чуката главата секој месец и да се стресирате. Многу едноставно. А дали сте бремени, само тест може да ви даде одговор. Можеби дирекно одговарам ама не важи ова само за тебе, туку за сите. Дечки, млада сум станата мајка, знам точно кој притисок е да постигниш буквално сѐ со бебе во раце, преетешко е, се може да се постигне, и факултет и шетање и работа и уживање со поддршка и желба, но доколку не сте спремни на таа огромна одговорност, без разлика на годините, заштитете се максимално и уживајте секој ден од месецот без стрес, не само во моментот на сексуалната активност.
Најдобронамерно, ако не очекуваш бременост ќе скренеш една недела Јас искрено не мислам дека си бремена. Според ова што опиша, мислам дека 17 деца требаше да родам до сега а не едно да го правам 7 месеци хахахах Ама и Бубиш е во право, да не си ја акаш главата од земја секој месец заштита од почеток до крај.
5 години сум во брак, не користиме заштита со маж, еднина заштита ни е надвор свршување, а свршил сум останака трудна, вториот пат од втор покушај ама има случаеви што останале бремени и од предсемена колку и да е реткост нели, посебно без да се измие добро одат на втора партија. Потоа, некои машки можеби не се ни скроз искрени, а девојки не толку искусни, заштита само и крај. Кога ќе ви е "гајле" дали ви се фатило или не, тогаш тргнете заштитата. Искрено ние првиот пат одевме на "ризик" останам бремена не се потресуваме, беше предходно разговарано, не останам никому ништо. И останав бремена од прв покушај и тоаа предпоследен ден на менс.
Мене ми е единствено чудно затоа што досега знам дека предсемената течност се испушта пред да сврши некој момент, а не од почетокот на сексот. Досега така мислев, од почеток ли ја има? Се миеше меѓу партии, единствено на почеток имавме без кондом неколку минути па си довршувавме со кондом, надвор свршуваше. Иначе јас секогаш инсистирам да е со кондом, овие последни неколку пати се опуштивме на неколку минути и еве што ми се случува.
Доколку си бремена и најевтиниот тест, be safe, веднаш ќе ти покаже. Направи тест, па потоа уживај во викендот, без стрес