Zdravo , napraviv denes test so prva mokraca i ima mnogu bleda linija sto se gleda samo so golo oko na slika se ne poznava a mi kasni 7 dena, dali moze da ima nastanato bremenost a od simtomi bolka vo stomak nemozam da spijam i gradi me bolat
Ако ти е редовен циклусот 7 дена би требало да се доволно за да покаже црта. Симптомите се индивидуални, може да бидат како менструални болки, потечени и болни гради, вртоглавици, гадење итн. а може и ништо да не е. Со среќа
вчера правев тест и мислев дека е негативен ама некое време подоцна приметив дека има скоро невидлива линија .денес хцг ова е резултат ,да напоменам сеуште не ми доцни т.е имам и нередовен циклус ради полицистични јајници па според некоја табела треба за 3 дена да добијам. што мислите има ли можност да има бременост
Redoven mi e poslednite 4 meseci ba 27 dena, a prethodno odev i do 35 , no prethodnite dva meseci primav terapii za insemenacija stavav inekcii
Направи си тест преку крв најсигурно ќе знаеш и нема да се стресуваш да чекаш. И пиши како излегол резултат ❤
Termin mi zakazaa za krv duri vo pon i togad veke ke mi bide okolu 10 dena docnnje, denes poraciv testovi od tie so nedeli pa ke vidam utre, obavezno ke pisam
Не си послушала совет. Рано ти е за тест, нели на 8ми требеше да добиеш? Не се стресирај само, почекај го 8ми прво, па тест.
I jas napraviv na sredata negativen bese a treba da mi dojdi na 9. Iako veke imam simptomi za dobivanje to e poveke sreka nareden mesec.
Ја знам дека правеше и ти ама тоа ви го кажуваме од искуство, а не зш така ни текнало.. не можи толку рано секогаш тестот да детектира бременост, зависи кога настапила овулацијата, ако била порано може да даде бледа црта, ако била точно како по книга, не можит, луѓе не ви е ни имплантациско поминато вие тест правите.. ова го кажувам оти на многу им дало негативен тест оти брзале и после испаднал позитивен на ден на добивање, кај некои дури и тогаш покажува негативен, па од неколку дена каснење излегува позитивен тест. Симптоми на добивање и на бременост се истии, оти да се разочарувате пред време и пак после за некој ден да правите тестови.
Da vo pravo si. Jas se obiduvam 1 god a nikogas ne sum napravila test ednostavno si cekam da zakasni ili da dojdi ama maz mi mi imase kupeno 1 pa rekov da go iskoristam.
Според мене без разлика на цената, лабоквик ми е еден од најточните тестови. Секогаш ми покажувало точен резултат. Меѓутоа негативен тест не секогаш значи дека е негативен без разлика на било кој тест. Сега во зависност кога ти е датата за период. Ако се сомневаш во бременост почекај си и повтори го тестот или евентуално преку крв.
Здравоо. Вака јас скоро недела дена ме боли главата ненормално воедно и приметувам стомакот некако ми расте имам повеќе стомак инаку по нормала сум си слаба ама стомаков некако ми излегува.Понекогаш осеќам како нешто да ми мрда имам едно дете постарите ми викаат местото на бебето било тоа. Менструација имам редовна ама се плашам нели сега има менструација нормална и плус бременост. Ве молам искуства...
Да ти мрда бебето и да имаш стомак треба да си, како првородка 20-24 недела. Така да стварно не знам шо да ти речам. Да добиваш, а да си 5-6 месец е стварнооо феномен. Сум слушнала дек некои добивале првите два месеци ете како некој секрет ама баш баш менс, не ми се верува.
I mene nekogas mi e cudno no ete ne veruvam deka svekrva mi bi me lazela. Za 6 dete 2 meseci imala menstruacija i nikakov simptom ne ni znaela deka e trudna ednostavno posla na kontrola pa op dete nosis. Taka da i mene mi e malku cudno ama ete posle 5 deca ne veruvam ne bi poznala simptom.
Ама 2 месеци и напишав дека имам слушнато, само за да се осети бебе да мрда треба како првородка да речиме да е 20та недела, второ да е 17-18 недела, тоа ти е 5ти накај 6ти месец. Шо знам.. да најубаво тест.
Направи си тест ако се сомневаш во бременост. Ретко е тоа да е менструација во бременоста... Порано не е била медицината развиена толку и можеби го сметале како менструација можеби е крварење некое во бременоста, сепак појди и на гинеколог можеш многу работи да направиш подобро направи туку да му ја мислиш.