Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    и уште нешто да прашам .. сабајлево почнав почесто да уринирам.. и уште повеќе ме фати паника .. иако пред скоро 1 месец ми најдоа бактерија во мокрачата .. а и имам мака со бубрезите .. можно е да е од ова .. или сепак мене ќе ме јадат црните мисли ??? :(

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    наместо да погодуваме ова ти е она ти е најдобро посети стручно лице, навистина можеме да дадеме совет и мислење но никако дијагноза ;)

3. NATALIJA89

NATALIJA89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    43
    Вака,во случај да ти касни менструацијата направи си тест,а ако ти е само од почесто уринирање,може да биде и од проблемот со бубрезите ;)

4. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836

Не си, ќе ти дојде не се замарај ;)

5. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    направив тест .. ама не со првата урина .. негативен беше .. сега некако ме боли по малку стомакот .. па се надевам дека ќе ми дојди :D

6. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836

Штом бил негативен, ќе ти дојде, не се секирај. И јас толку паничев, а ми дојде :lol:

7. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    по првиот однос доаѓа до некои хормонски промени, па нормално е да доцни... на некои им доцни и по 10 дена и испаѓаат дека не се бремени, на други пак им иде порано итн, зависи од органозмот, кај секој различно... најдобро е тестот да се направи со првата урина најрано 2 недели по последниот однос... и то не било каков тест, а најдобро нека ти препорачаат од аптека кој е најточен... и мене така ми доцнеше и ме болеше стомакот, и тестот негативен, ама на крај ми дојде, а ми дојде на 35 - ти ден

8. mrguda

mrguda Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasam dali sekoj den ili samo koga ti se plodni denovi moze da se ostane bremena?

9. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    Можно е секој ден но кога ти се плодни денови шансите се најголеми :)

10. teamoooo

teamoooo Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    bi sakala da prasam dali e mozno da ostane nekoja devojka bremena dokolku ima dvapati ednopodrugo odnosi ( razlikata e negde 5 min megu dvete partii ) a pritoa deckoto da svrsi nadvor od nea?

11. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    може зашо да не може,можно е да му останала семена течност,за да забремениш е доволно само 1 мало сперматозоидче :)

12. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Доколку бил заштитен односот,неможе нема врска дали е 2 пати или 5 пати.Но,доколку не бил заштитен односот има можносот да се остане бремена.

13. teamoooo

teamoooo Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    За незаштитен однос се работи...Но имам слушано дека во контакт со надворешната средина па макар и 5 минути сперматозоидите умираат.И потребни се голем број сперматозоиди (односно да сврши во тебе) за да се случи бременост.Колкави се шансите од предсемена течност да се случи бременост и кога најбрзо може да се осетат првите симптоми?

14. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    јас мислам дека ова не е воопшто точно,не е потребно мн за да се забремени,сперматозоитите зивеат во надворешна стредина,не мн време ама сигурно не 5 мин,бременост настанува кога 1 сперматозоид оплодва јајце клетка

15. teamoooo

teamoooo Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    okej ... imam slusano i za krvarenje no so kafena boja .. za sto se raboti tocno?

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ние тука неможеме да ти кажеме за што точно се работи, но ако си имала повторен незаштитен однос направи си тест, секако ако ти касни. Има шанси за бременост... Не сакам да те плашам, но можно е. Сперматозоидите си остануваат во каналот, и се исфрлаат при вториот однос.

17. teamoooo

teamoooo Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    a simptomite? na primer eve me naboluvaat jajnicite , a odnosot bese pred 3 dena ... izgleda e od stres ili neznam

18. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Премногу е рано 3 дена,додолку не си сигурна нека помине недела,две и направи тест,го имаш во сите аптеки.

19. teamoooo

teamoooo Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    ajde verojatno ne sum tolkav baksuz da zabremenam od predsemena tecnost ili od nekoe zalutano spermatozoidce od prvata partija.. pri svrsuvanje se isfrla pogolem del t.e. najgolem .. valjda nema od ostatocite da mi se desi takvo neso

[mod-kirilica:2by1hk12][/mod-kirilica:2by1hk12]

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Памет за другпат девојко, втора партија обавезно со кондом. :!: