и уште нешто да прашам .. сабајлево почнав почесто да уринирам.. и уште повеќе ме фати паника .. иако пред скоро 1 месец ми најдоа бактерија во мокрачата .. а и имам мака со бубрезите .. можно е да е од ова .. или сепак мене ќе ме јадат црните мисли ???
наместо да погодуваме ова ти е она ти е најдобро посети стручно лице, навистина можеме да дадеме совет и мислење но никако дијагноза
Вака,во случај да ти касни менструацијата направи си тест,а ако ти е само од почесто уринирање,може да биде и од проблемот со бубрезите
направив тест .. ама не со првата урина .. негативен беше .. сега некако ме боли по малку стомакот .. па се надевам дека ќе ми дојди
по првиот однос доаѓа до некои хормонски промени, па нормално е да доцни... на некои им доцни и по 10 дена и испаѓаат дека не се бремени, на други пак им иде порано итн, зависи од органозмот, кај секој различно... најдобро е тестот да се направи со првата урина најрано 2 недели по последниот однос... и то не било каков тест, а најдобро нека ти препорачаат од аптека кој е најточен... и мене така ми доцнеше и ме болеше стомакот, и тестот негативен, ама на крај ми дојде, а ми дојде на 35 - ти ден
bi sakala da prasam dali e mozno da ostane nekoja devojka bremena dokolku ima dvapati ednopodrugo odnosi ( razlikata e negde 5 min megu dvete partii ) a pritoa deckoto da svrsi nadvor od nea?
може зашо да не може,можно е да му останала семена течност,за да забремениш е доволно само 1 мало сперматозоидче
Доколку бил заштитен односот,неможе нема врска дали е 2 пати или 5 пати.Но,доколку не бил заштитен односот има можносот да се остане бремена.
За незаштитен однос се работи...Но имам слушано дека во контакт со надворешната средина па макар и 5 минути сперматозоидите умираат.И потребни се голем број сперматозоиди (односно да сврши во тебе) за да се случи бременост.Колкави се шансите од предсемена течност да се случи бременост и кога најбрзо може да се осетат првите симптоми?
јас мислам дека ова не е воопшто точно,не е потребно мн за да се забремени,сперматозоитите зивеат во надворешна стредина,не мн време ама сигурно не 5 мин,бременост настанува кога 1 сперматозоид оплодва јајце клетка
Ние тука неможеме да ти кажеме за што точно се работи, но ако си имала повторен незаштитен однос направи си тест, секако ако ти касни. Има шанси за бременост... Не сакам да те плашам, но можно е. Сперматозоидите си остануваат во каналот, и се исфрлаат при вториот однос.
a simptomite? na primer eve me naboluvaat jajnicite , a odnosot bese pred 3 dena ... izgleda e od stres ili neznam
Премногу е рано 3 дена,додолку не си сигурна нека помине недела,две и направи тест,го имаш во сите аптеки.
ajde verojatno ne sum tolkav baksuz da zabremenam od predsemena tecnost ili od nekoe zalutano spermatozoidce od prvata partija.. pri svrsuvanje se isfrla pogolem del t.e. najgolem .. valjda nema od ostatocite da mi se desi takvo neso [mod-kirilica:2by1hk12][/mod-kirilica:2by1hk12]