Леле баш убаво да си го родиш здраво живо , дај боже да е како кај тебе ке почекам уште малце ако не ке идам на лекар , фала ти ❤️
Хелоу Девојки помагајте пред недела дена имав розов исцедок што изгледа е знак на овулација. Планираме бебе и пробуваме па сакам да ве замолам за мислење. Последна менструација ми е 27.04 моментално имам болки во стомак апетит и се што се предменструални болки. Бидејки е рано за тест односно немам доцнење - Дали ова се болки на рана бременост или за циклус??❤️
На колку дена ви е циклусот. И јас исто сум во исчекување за да ми задоцни На 27ми ми беШе и мене последна. Јас обично имам симптоми за добивање, ме болат градите, половината.. а сега немам ништо
Исто и мене ми е 30/31. Ќе чекаме мислам дека е рано уште. Инаку јас во Април на 23ти имав розев па кафеав исцедок па дури на 27ми ми проби менструација. 4ти месец како се обидуваме и уште првиот месец кога пробавме мене ми се поремети циклусот го прашав лекарот, не ми даде соодветен одговор.
Кај мене одоговорот од лекарот беше да чекам ден за менструација доколку имам доцнење да се јавам за преглед доколку добијам да испитам хормони добив упат за тоа со важност 30 дена. Па ќе видиме. Мене ме буни исцедокот дале е овулација или имплантација
Јас испитав хормони добри ми беа резултатите.Дај боже да ти е имплантација. Ќе почекане уште 5 дена, дај боже да не добиеме, а да има 2 цртки
јас бев во ваква ситуација ми доцнеше 2-3 дена направив преку крв бидејќи ми беа негативни тестовите направив преку бета ми беше 0 кома нешто не ми текнува точно. После две недели почна да ми смета мирис викам ај ќе направам еден последен тест ми искочи позитивен доцна оволација.
Lele daj boze da e toa daj boze ke vidam bas sto ke bide zakazav na lekar ama za edna nedela duri fala ti so pisa
Значи по нивна логика кога имаш мензис неможеш да забремениш, јас знам 3 што забремениле додека имале мензис, мене гинекологот сега ми кажа можно е на 3-ти ден од мензис да имам овулација, и знам што биле бремени и до 5-ти месец имале мензис. Човек учи додека е жив, затоа е темава, нешто што не ни е јасно да прашаме не да навредуваме и критикуваме. И јас сега учам многу работи, ни на крај памет дека ќе се соочувам со ваков проблем. Да не требало да одам по трнливиот пат воопшто немаше да бидам на темава, сите тука си имаме некоја мака.
Додека обилно крвариш неможеш да останеш бидејќи телото се исфрла надвор. Но доколку е смирено и тече само сукрвица тогаш може. И пак и да се оплоди за да се имплатира мора да има чиста средина т. е. да не крвариш зошто телото ќе го исфрли и нема како да се имплатира. Прво луѓето треба да разберат што е циклус. Второ што е овулација. Трето како настанува бебе. Ако гледаме така од предсемена течност треба сите да сме трудни и ќе нема потреба од свршување внатре. Секогаш се учат нови работи но овие се основните што сите ги знаеме пред да бидеме сексуално активни.
Па на другарка братучедка имаше мензис до 5-ти месец, исто и гинекологот така ми кажа, имало бремени до 5-ти месец со мензис. Ако било од нешто друго крварењето, сигурно ќе знаела, сепак се оди на контроли. Исто како што забремениле за време на мензис. А како што викате дека од предсемена течност неможело да се забремени, да било така сите трудни ќе сме биле, немало потреба од свршување внатре, епа еве некои имаат незаштитен сексуален однос уште од првиот пат со свршување внатре па не можат да забременат, тоа е до квалитетот и на спермата, кај некои од прва одма се фаќа, кај некои не. Не викам дека може да се забремени од предсемена течност, ама и од свршување внатре некои одма забремениле, некои не.
Да јас така забременував од едно свршување, а од предсемена никогаш. Тие што останале бремени од така наречена предсемена уствари шприцнале внатре малце од семената и не извадиле на време.
Ете како што пишавте кај вас од прва се фаќа, да и јас не верувам дека забремениле од предсемена течност, сигурно не го извадиле на време и шприцнале внатре.