Zdr devojki jas i deckomi na 10juni odlucivme da imame odnosi so zastita no toj vo tekot na celata vecer niednash ne svrsi ( koga dojdov doma vidov deka mi se plodni denovi pa ne fati malce panika poradi predsemenata tecnost sto ja imase na svojata raka pa mene so taa raka me dopirase. Moeto prasanje e dali e mozno da zatrudnam posto mi bese ploden den ama nemase svrsuvanje samo od dopir od presemenata tecnost.. * mozebi e glupavo prasanjevo ama se plasam plus prv pat mi e a imam 18g ne sakam da dojde do posledici PLS odgovorete mii (
Fala ti mn za odgovorot. Itno mi trebase posto uste malce ke projdat 72h i celi denovi mi e vo glava i se mislev dali da pijam Norlevo zborev i so postari mi rekao deka ne e mozno no pak panika… fala use ednas <3
Бета хцг со упат од матичен гинеколог само на Гак се испитува? И дали може да се отиде во било кое време на гак?
Не мораш на Гак, јас бев со упат од матичен во Синлаб, скоро во сите приватни може со упат од матичен.
Ништо чудно, ја затоа и реков на сестрата кажи каде смеам со упатов за да не плаќам приватно. Па нај блиску ми беше Синлаб. Ми спомна и за Фармахем ама па таму е да ти пишат само позитивно/негативно без вредности на бета хцг и не ми одговараше.
Да во биотек го наплаќаат не им спаѓа преку фонд. Додуша сега веќе се е приватно во биотек немаат соработка со фондот.
Zdravo Sabajlevo bev na ginekolog me gledase na eho i me izraduva mi mika da ima bremenost samo mn e rano posle me gledase so sonda vaginalno i mi vika a ne ne bilo bremenos krved sad bilo imas . Nekoj so vakvo iskustvo neznam sto da pravam i na sto da veruvam, a bev so kerkickata i ona slusna i se izraduva i potoa se razocara.
Баш ми е жал што од брзоплетост докторката ви дала лажна надеж. Кога веќе беше на доктор кажа ли колку време пробувате неуспешно да ти дадат насоки некои што да испиташ ти или сопругот или некои тестови, апчиња за овулација ?
Zdravo devojki ve molam za pomos imam neredoven ciklus piev terapii ama nema promena inaku veke 3 god vodime borba za bebence e sega ovoj mesec go imav od 2 do 5 normalno 3 dena posle edna nedela se pojavija jaki bolki vo delot kaj matkata i zeludnikot sekoj den bolkata trae 20 do 30min i tolku ovaa cela nedela ednas vo denot se slucuva da kapnat 2 do 3 kapki krv svetlo crvena. Dali toa znaci deka e bremenost bidejki mislam deka e rano za test ili na lekar da odam. NEKOJ DA NE MU SE SLUCUVALO VAKA? VE MOLAM POMOGNETE MI VO GOLEMA ZAUDA SUM
Дали со пиење на терапија ти кажаа да намалиш на телесна тежина? Јас бев со сличен проблем како твојот , на терапии хормонски и на разни диети за да средам циклус. На колку време имаш овулација и дали воопшто ја имаш ? Можеби станува збор само за овулација. Најпаметно ти е наместо тест да правиш да си отидеш до гинеколог и да те ѕирнат , чисто да ти каже на што си .
Normalna kilaza imam sve isproverivme i samiot doktor ni rece deca mlado ste ostavete na gospod se si e vo red ama sega ovaa me plasi