3години се долг период.. не ме сваќај погрешно, знам дека ти е тешко јас после 5 месеци обиди останав бремена век ми се видоа искрено после 3тиот месец почнав филмови да си правам, да си побараш второ мислење, да видиш што ќе кажат
Bev na 3 mesta imav problem sto ne mi oploduvase sekogas cisti mesto plod pa terapii eden kup sega 2 meseci ko sto e vo red ovulacija normalno si imam ama ova ne mi se slucilo do sega nikogas i me plasi
Ако имаш примарно терапија може да е до тоа хормонален дисбаланс и се појавува крварење меѓу циклус (исто имав нередовен циклус и ми се има појавено крварење поради хормонален дисбаланс, откако ги средив хормоните веднаш останав бремена ако сакаш пиши ми) а немам искуство за крварење во бременоста и во двете бремености не сум имала крварење. Сепак може да си направиш тест за да си сигурна.
Zdravo zenskii dali e mozno da ne se sluci ovulacija nekogas? Ovaj pat ne osetiv bolki kako drug pat vo jajnikot sto osekjam
Можно е да има циклуси без овулација, но не мора да значи дека ако не си осетила дека немало овулација.
Имам 18 години и ми касни 14 дена, пред 20 дена прв пат имав однос и беше заштитен и дури сврши и надвор од мене, но потоа не се изми и по некои 15-20мин имавме уште еднаш, кога го местеше прво го допри малку со главичката на обратната страна од кондомот т.е сфативме дека наопаку сме го ставале, го тргнавме и местото каде што допри го изми со вода, значи не го наместивме туку допре на врвот на кондомот со главичката, мисла ни е тој единствен чекор, да не имало нешто да не останало од што ја допре главичката малку, но го измивме, секој детал го враќаме назад од сето што се случи поради што сме загрижени затоа што дури 14 дена касни, дали има некакви шанси да сум бремена од тоа, навистина сме загрижени уште од првите денови кога каснеше, минативе месеци ми идеше секогаш на време, имав патување 7 дневно надвор од државата и во последно работам физичка активност имам повеќе, дали е можно од овие некој промени да касни ама сметам дека 14 дена не е во ред, овој Гугл ме избудали за се кажува дека сум бремена, ве молам за подолг одговор…
Не си бремена. Може да ти касни од многу други причини. Ама секогаш кога се сомневаш направи тест и ќе бидеш на чисто и ќе немаш потреба да се сомневаш.
нели 14 дена се многу ми нема каснето вака, гледам на календаров септември 26 дена ми каснеше наваму сето е таман.
Може да ти касни општо од патувањето од физичката активност, сега од стресот за доаѓање. Затоа направи тест ,ќе се ослободиш кога ќе излезе негативен.
Девојки јас да ве прашам нешто. ми касни 6 дена можеби паничам незнам ама секогаш ми била редовна или најмногу три дена ми доцнело се плашам да не ја утнав работата Предходно бев на една исхрана со некој природни апчиња со прополис но дури бев на таа исхрана добив нормално после тоа ја прекинав и прекинав и со апчињата имав односи незаштитени но партнерот ми рече дека пазел и нема ништо згрешено јас сум уплашена многу направив вчера тест беше негативен да не е рано за тест незнам 6 дена само ми касни помагајтее
Не си бремена камо среќа така да останувавме бремени сите тука Ти касни зошто си имала прв пат однос во прашање се хормони нешто друго му се случува на телото. Настинка, антибиотици итн се влијае на циклус некогаш може и цел месец да не добиеш т. е. прескокнат циклус да имаш. Некогаш можеби нема да имаш подолг период односи па после ќе имаш па пак може да касни некој ден сепак хормоните си го прават своето.
Бремена не си. Јас би ти препорачала после прв однос да направиш гинеколошки преглед. Јас имам цисти од прва менструација ама после прв однос почнаа многу да се создаваат. Инаку, може да ти касни и од самиот однос. Промена на организмот се дешава. Хормони. Направи си еден тест за да си ја смириш психата
Ве молам за мислење за тестов,не е правен на утринска урина. Доцнење два дена, инаку имам редовен циклус. Благодарам
Гледам црта можи да е позитивен. Но од тоа што имам читано по форумот шурчек не биле баш точни. Јас те советувам да земиш би сејф по 2 дена и да го направиш. Тој и така е наменет за задоцнет циклус. Дај боже да сте бремена♥️
Шур чек дава лажно негативен кога е во прашање ниска бета али штом ти покажало линија на овој нема утка.