Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.334
    Допаѓања:
    19.536

3години се долг период.. не ме сваќај погрешно, знам дека ти е тешко јас после 5 месеци обиди останав бремена век ми се видоа искрено после 3тиот месец почнав филмови да си правам, да си побараш второ мислење, да видиш што ќе кажат

На Blackgirl<3, Snowflake92 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  2. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    Bev na 3 mesta imav problem sto ne mi oploduvase sekogas cisti mesto plod pa terapii eden kup sega 2 meseci ko sto e vo red ovulacija normalno si imam ama ova ne mi se slucilo do sega nikogas i me plasi

3. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Ако имаш примарно терапија може да е до тоа хормонален дисбаланс и се појавува крварење меѓу циклус (исто имав нередовен циклус и ми се има појавено крварење поради хормонален дисбаланс, откако ги средив хормоните веднаш останав бремена ако сакаш пиши ми) а немам искуство за крварење во бременоста и во двете бремености не сум имала крварење. Сепак може да си направиш тест за да си сигурна.

На PEPCE и Viveki им се допаѓа ова.
  4. samrakgirl990

samrakgirl990 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    Zdravo zenskii dali e mozno da ne se sluci ovulacija nekogas? Ovaj pat ne osetiv bolki kako drug pat vo jajnikot sto osekjam

5. MommyofBoy

MommyofBoy Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    19
    Да,можно е. Секоја жена има период во годината каде најмалку 1 пат нема овулација.

На samrakgirl990 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  6. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Можно е да има циклуси без овулација, но не мора да значи дека ако не си осетила дека немало овулација.

На Tiny Love, samrakgirl990 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  7. samrakgirl990

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    Fala vi na odgovorite se uplasiv jas zatoa sto ne osetiv simptomii

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nelievasi

nelievasi Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Имам 18 години и ми касни 14 дена, пред 20 дена прв пат имав однос и беше заштитен и дури сврши и надвор од мене, но потоа не се изми и по некои 15-20мин имавме уште еднаш, кога го местеше прво го допри малку со главичката на обратната страна од кондомот т.е сфативме дека наопаку сме го ставале, го тргнавме и местото каде што допри го изми со вода, значи не го наместивме туку допре на врвот на кондомот со главичката, мисла ни е тој единствен чекор, да не имало нешто да не останало од што ја допре главичката малку, но го измивме, секој детал го враќаме назад од сето што се случи поради што сме загрижени затоа што дури 14 дена касни, дали има некакви шанси да сум бремена од тоа, навистина сме загрижени уште од првите денови кога каснеше, минативе месеци ми идеше секогаш на време, имав патување 7 дневно надвор од државата и во последно работам физичка активност имам повеќе, дали е можно од овие некој промени да касни ама сметам дека 14 дена не е во ред, овој Гугл ме избудали за се кажува дека сум бремена, ве молам за подолг одговор…

На DInka11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.616
    Не си бремена. Може да ти касни од многу други причини. Ама секогаш кога се сомневаш направи тест и ќе бидеш на чисто и ќе немаш потреба да се сомневаш.

10. nelievasi

nelievasi Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    нели 14 дена се многу ми нема каснето вака, гледам на календаров септември 26 дена ми каснеше наваму сето е таман.

11. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.616
    Може да ти касни општо од патувањето од физичката активност, сега од стресот за доаѓање. Затоа направи тест ,ќе се ослободиш кога ќе излезе негативен.

12. Shy girl

Shy girl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Девојки јас да ве прашам нешто.
    ми касни 6 дена можеби паничам незнам ама секогаш ми била редовна или најмногу три дена ми доцнело се плашам да не ја утнав работата
    Предходно бев на една исхрана со некој природни апчиња со прополис но дури бев на таа исхрана добив нормално после тоа ја прекинав и прекинав и со апчињата имав односи незаштитени но партнерот ми рече дека пазел и нема ништо згрешено јас сум уплашена многу направив вчера тест беше негативен да не е рано за тест незнам 6 дена само ми касни помагајтее ;(

На PEPCE и DInka11 им се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    9.234
    Не си бремена.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Не си бремена камо среќа така да останувавме бремени сите тука :) Ти касни зошто си имала прв пат однос во прашање се хормони нешто друго му се случува на телото. Настинка, антибиотици итн се влијае на циклус некогаш може и цел месец да не добиеш т. е. прескокнат циклус да имаш. Некогаш можеби нема да имаш подолг период односи па после ќе имаш па пак може да касни некој ден сепак хормоните си го прават своето.

На babymaybe123 и nelievasi им се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.441
    Допаѓања:
    32.277
    Бремена не си.
    Јас би ти препорачала после прв однос да направиш гинеколошки преглед. Јас имам цисти од прва менструација ама после прв однос почнаа многу да се создаваат.
    Инаку, може да ти касни и од самиот однос. Промена на организмот се дешава. Хормони.
    Направи си еден тест за да си ја смириш психата :)

На Brpbrp, nelievasi и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  16. samrakgirl990

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    Zdravo, ve molam da spodeli nekoja od vas kakov vi bil iscedokot vo rana bremenost?

17. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    318
    Ве молам за мислење за тестов,не е правен на утринска урина. Доцнење два дена, инаку имам редовен циклус. Благодарам

Прикачени фајлови:

На Isabel, Bluemoon1111, Vinyl и 6 други им се допаѓа ова.
  18. samrakgirl990

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    Гледам црта можи да е позитивен. Но од тоа што имам читано по форумот шурчек не биле баш точни. Јас те советувам да земиш би сејф по 2 дена и да го направиш. Тој и така е наменет за задоцнет циклус. Дај боже да сте бремена♥️

На Ordinary Mom му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    318
    Ви благодарам! Дај боже ♥️

На samrakgirl990 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Шур чек дава лажно негативен кога е во прашање ниска бета али штом ти покажало линија на овој нема утка. :)

На Bluemoon1111, deniz333, MinnieM и 4 други им се допаѓа ова.