Женски се плашам. Претходниот понеделник бета ми беше 90 а сега не се гледа ништо на ехо. Биохемиска или рано е? 10 дена отприлика ми касни.....
Еве 10дена да ти касни и 14 од овулација, се 24 дена. Тоа е дури 4та недела нецела. Не брзај, многу е рано, а најточно бетата ќе ти каже, доколку расте, тоа е тоа.. Со правилно дуплирање денес би било околу 800 бетата, што може да е рано, навистина. За недела-две би било повидливо.
Фала многу, друго е кога медицинско лице ќе ти објасни... Чекам сега резултати од бета без здив во мене
Ve molam kazete mi zosto pri odnos me boli vo dolniot del od stomakot onaka presilna bolka i pregje prokrvariv a drug pat ne mi se slucilo da prokrvaram. Dali e mozno ako ima rana bremenost nesto da e so toa povrzano? Mnogu ostri bolki duri traese odnosot i posle toa..
Dali mozi da treba da napravam opst pregled na ginekolog bidejki od 19 fevruari ovaa godina sum seksualno aktivna so decko mi prv mi e toj
Pap test treba da paravi sekoja seksualno aktivna licnost barem ednas vo godinata, ne znam Kako do Sega ne ti kazal ginekologot. Pap testot sluzi za Rana detekcija na rak na grloto na matkata I drugi infekcii, kolku godini imas? Pozelno e da napravis da vidis da ne stanuva zbor za nekoja infekcija.
Zdravo sakam da prasam, imam primano vaginaletki mycoril pred 5 6 dena a mene vekje mi kasni tri denà, imam bolki kako da vo sekoj moment kje mi potece, bev na eho koga mi gi dade vaginaletkite i imase kako cista mi rece deka toa bilo poradi cikluso5 i trebalo da pukne, no mi rece dojdi koga kje ti zavrsi ciklusot, a mene mi kasni vekje 3 dena, dali e mozno ea se somneva na plod namesto cista so treba da pukne za ciklus? i dali 3 mozno da sum bremena? so partnerot imacme nezastiten odnos ama ne svrsi vo mene toa bese samo kratko.
Цистата за пукање е во јајник, плодот во матка .не верувам дека толку ќе промаши гинеколог и да си била бремена немало шанси да се види на ехо прерано е
Mene beta 3990 pa samo sakus se gledase na eho,pa po dve nedeli se vide i srceva,bez panika ke bide se.
Фала.. Ама сепак кај мене е неуспешна бременост, или биохемиска веројатно според гинекологот бидејќи бетата не расте очекувано, за една недела од 93 на 113 е порасната само. Тоа е, повеќе среќа нареден пат.