Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mihaela-m1

mihaela-m1 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Не сврши во мене ни првиот пат, бесе надвор од мене, само мене ми беше страв да не има останато нешто кај него на пенисот од кога сврши ( иако добро го исчисти) инаку за време на пенетрација беше со кондом... са надевам дека ме свати на што мислам
    тро паничам ... затоа мора да прасам, не сум искусна....па затоа

2. greeneye12

greeneye12 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    imam golem problem ve molam za pomos,imavme odnos so partnerot pred dva dena,bez kondom,prviot pat ne svrsi vo mene ama vtoriot pat pola bese nadvor a pola vnatre,vcera imav glavobolka i gadenje i povrativ malku a i denes mi e isto,dali e mozno da ostanam bremena i toa da se znae odma uste prviot ili vtoriot den,isto taka i plodniot den ne mi bese togas,ve molam pisete mi

3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Не можеш да знаеш одма дали си бремена, а тоа што ти се лоши и имаш главоболки може си закачила вирус, а може и сугестивно си имаш вакви симптоми,како онаа старата-кој си ја има мувата на капата прави иш. Почекај наредниот месец да видиш дали ќе ти доцни циклусот, па потоа можеш да креваш паника, дотогаш само ќе си чекаш и практикувајте заштитени односи.
    Не значи дека одма си останала бремена.

4. NATALIJA89

NATALIJA89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    43
    Нема шанси симптоми на бременост да се покаже уште првиот или вториот ден,евентуално ако се сомневаш на тоа дека е можно да си останала бремена е да се напиеш апче за ден потоа,секако ако употребуваш контрацепција.Можеш да се сомневаш ако ти изостане менструацијата наредниот месец,дотогаш ништо конкретно не може да заклучиш,а тоа со гадењето и повраќањето колку што знам е индивидуално кај секоја жена,но и тоа се случува после 2 или 3ти месец од бременоста.Без паника ;)

5. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Пола надвор пола внатре :^) ? Ти виде, знаеш со сигурност или тој ти кажал така за да не паничиш (иако е за паничење веќе чим свршил внатре)?? Штом свршил и внатре, надевај се дека ништо не се закачило ( :lol: ), сепак и не ти бил плоден ден. Неможе одма да ти се појават симптоми тоа да ти е јасно не паничи за било што да ти се случи(вртење, гадење, болки) и тоа да го нарекуваш симптом, бидејќи тоа ти е повеќе психата. Нека поминат 5 дена и напрај си утрински тест (со првата мокраќа) или тој после 7 дена (иако мислам дека е за 14 дена тоа распрашај си се). Ако не чекај да видиш нареден месец, коа ќе треба да добиеш, дали ќе ти дојде, ама сепак тест ти е најдобро да си земеш. Со среќа ;)

6. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884

Не се плаши,може да ти касни од тоа што ти било прв пат,а велиш и кондом сте користеле. ;) Опушти се, не мисли на тоа зошто од стресот може само да направиш уште да ти касни.Ќе ти дојде. ;)

7. hrizantema007

hrizantema007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43
    незгодна ситуација

леле во незгодна ситуација сум,веќе со свршеникот имамме незаштитен однос,не живееме заедно.се плашам од последен пат да не направивме нешто што не треба.не сврши во мене,али дека без кондом и се плашам,отккао сврши прв пат излезе на мокрење,и коа се врати пак почнавме,пред да сврши го иавде надвор.,страв мие да не останало нешто ...леле само на тоа мислам,само сонувам глупости..што ќе биде ако забременам:?не е време сега,се уште не сме земени...

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    незгодна ситуација

Па што ако не сте земени... :^)
    А бе ај не само паничете без потреба, надвор свршил :!: ....почекајте прво да ви касни циклусот, вие одма лееееле беља напраивме, од кај знаете дали има беља, па и да има ете свршени сте, ќе се венчате...плус ако не го сакате бебето има други решенија.
    Не дека нешто алудирам ама веќе стварно се претерува....користете кондоми и не лелекајте.
    Или оди купи норлево апче и напи се, колку што дознав се пие во рок од 48 часа после ризичниот однос.

9. magde1990

magde1990 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    незгодна ситуација

јас ти гарантирам дека не си трудна немој да паничиш

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    незгодна ситуација

Трудна си, ај на здравје :lol:

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.570
    Допаѓања:
    106.316
    незгодна ситуација

А добро и што ако забремениш? Штом веке си се верила ( би требало врската да ви е сериозна хе) не е ништо страшно да останеш трудна :|
    знаеш ли дека тие што се `пазеле` , а по некоја година сакаат бебе тешко фаќа? А ако тоооолку не сакаш бебе , има апчиња во аптека ( да знаеш дека и контрацепцијава не е некое најдобро решение бидејки ги пијат и тие што имаат хормонално пореметување па ако имаш нормален мензис може и да ти закасни па потоа уште повеке да се исплашиш зашто ти касни :lol: )но.. нека ти дадат и друг пат памет во глава.

12. baby19

baby19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    па вака.минатиот месец имав на 18 а сега ми касне више 7 8 дена денеска направив тест кој показа негативен а на него пише 99 проценти дека е точен.имам симптоми за добиванје менсус само сепак ми е страв.посто сум 1 месец сексуално активна и немам мн искуство со тестовите за бременост плсс кажите ми колку се точни.

13. devojka123

devojka123 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    вака ми треба голема помош на 19ти имав однос беше ризичен и уште во првиот изминат сат се напив norlevo прв пат пиев...и сега денес почнав да крварам а мн е рано за да ми дојде менструација нормално треба на 12ти да ми дојди...ве молам за помош

14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Нормално е тоа, и од слушано знам дека тоа е некој симптом дека Норлевото дејстствува! Баш како ментруација да ти дошла така ќе крвариш! Ништо страшно!

15. devojka123

devojka123 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    фала многу...се надевам дека се ке биде океј :)

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Не гризи се воопсто,истото и мене ми се слуци прослиот месец,ми каснесе една недела,тестот показа негативен,а ги имав и истите симптоми ко и ти.И јас бев загризена посто процитав некаде дека симптомите за бременост и пред менст се рециси идентицни.Но најверојатно поради стрес ми доцнесе и добив за 2 дена.Така да опусти се и узивај...ке ти дојде :)

На baby19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Точни се најчесто, јас кога и да се сомневам, правам тестови и фала Богу досега не згрешиле. Не се секирај, штом имаш симптоми ќе добиеш. :)

На baby19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LoveTheWayYouLie

LoveTheWayYouLie Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Значи ваака девојки...
    Со дечко ми имавме однос...со кондом...но и на двајцата ни беше прв пат со кондом така да дечко ми свршил во кондомот...но ме плашои тоа што јас седев врз него додека тој свршил...е сега?
    Дали има можност да сум бремена?(ке проверам со Тес за бременост) но ми требат информации затоа што како што реков и на 2цата ни е 1 пат со кондом и плус дечко ми да сврши додека јас седам врз него...Сакам да знам дали тој "Тест за бременост" Можат да го купат малолетни лица и одприлика колку кошта(ма да тоа не ми е важно) Фала однапред и ве молам за совет навистина сум исплашена.. :(

19. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Дали кондомот се искина? Доколку не се искинал, нема врска што дечкото свршил, впрочем затоа се кондомите.
    Тест за бременост може да купи малолетно лице а чинат околу 100 денари, зависно од аптеката.

На LoveTheWayYouLie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LoveTheWayYouLie

LoveTheWayYouLie Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Па мислам дека не се искина..ама знаете како чудно ми е мене...а мозам да замислам како му е на него..иначе фала на информација :* :*