Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.019
    Допаѓања:
    77.842
    Па не се сеќирај.. :) Незнам зошто воопшто и прашуваш тука, ако не се сеќираше :D Како мислиш, така.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    5.775
    Направи си тест и ќе знаеш најсигурно.

3. nelievasi

nelievasi Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    имавме со заштита, се ослободив кога видов дека ми дојде, ама кога прочитав дека можи да е имплантациско крварење исто како менструација пак страв ме фаќа..:(

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.504
    Ако продолжиш да се стресуваш нареднново може и да ти касни. Си добила значи на чисто си :)

5. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    Zdravo devojki. Vo juni ciklusot go imav 3pati od 1 do 5 normalno 16 do 20 kako da obelezuva tie 4 dena imav ednas vo denot locka svetlo crvena krv i tretiot pat od 28 do 01 juli slabo svetlo crveno. Sega me maci bidejki vodime borba za bebence ispituvanja hormoni rabota na jajce kletki soprugot i on pravese ispituvanja se e vo red so nas nema nikakva precka. E sega veke 5 dena imam cesto normalno mokrenje i bolki vo dolniot del na stomakot(matkata) bolkite se kako ciklusot koga treba da dojde ama mokrenjeto e se pocesto nemozam da drzam i znam neli koga si nastinat mokrenjeto e slabo i bolno kaj mene e normalno nemam bolki pri mokrenje i toa me cudi malce neznam sto e. Za test mislam deka e rano i deka moze da se razocaram kako sto se razocaruvam sekoj mesec. DALI NEKOJA IMALA SLICNO I IZVINETE NA DOLGIOT POST AMA CELATA SUM RASEANA I ZBUNETA

6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    9.335
    Многу е рано за тест . А и некако ми личи повеќе на некоја инфекција со честите мокрења, бидејки тие не се толку ран симптом. Сепак направи си тест ако се сомневаш .

7. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    I jas mislev deka e infekcija nekoja ama nemam peckanje i bolki pri mokrenje jadenjeto mi izbega pijam poveke tecnosti i se zdolemi mokrenjeto pretezno najcesto sto odam e navecer sto znam deka toa simptom na bremenost sto porano ne sum odela preku nok sega cela nok u odenje na sekoj sat u wc i bolkite se kako da treba da dobijam piev tableti i prasoci za bolka nisto ne mi pomaga

8. GoldddGrlll

GoldddGrlll Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Mozi da e znak za bremenost
    Jas sum 16ta nedela i prv znak mi bese mokrenjeto pa zgolemeni gradi i pospanost drugo apsolutno nisto

На Boyana9 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.176

И мене ми делува на инфекција.
    Болки во стомак се јавуваат и од инфекција,провери се на време додека не премине болката во мочните канали и вагината.
    Плус,сама кажуваш дека пиеш повеќе течности и нормално е на овие температури да пиеш и да мокриш или да се потиш.
    Мој совет,кога веќе пробуваш за бебе,претходно мора да се провериш со брисеви дали си во ред и да се пазиш.

10. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    Ispituvav i hormoni i brisevi se e super

11. GirlVolley

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.176

Епа како си испитувала,а кажуваш дека не знаеш што е со болките и мокрењето?
    Во вториот коментар пак, кажуваш дека си МИСЛЕЛА, а не си проверила дали е инфекција.

Меѓудругото,како можеш да ги издржиш тие болки и непријатно чувство?
    Тоа е мој совет,не гледам причина да се противиш за одење на гинеколог и пазење за време на правење бебе.

12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    1.413
    Однос на 4 и 6 јули последен циклус на 18јуни.. контракции и бодежи при седнување дали ако направам тест би покажал позитивен или да почекам? 3дена веќе како имам бодежи од време на време и шремногу болки во кичма и грб со умор и поспаност и вчера и завчера спијам по 12саати и малку ми е

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.019
    Допаѓања:
    77.842
    Многу ти е рано за било какви симптоми, но бодежите може да се имплантација на плод. Ама рано ти е секако за тест, чекај бар на денот на добивање направи или 2 дена да ти доцни. Симптомиве за добивање и бременост знаат да се слични..

14. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    Pa najrealno kazeno vo momentot ovie denovi nemozam da odam da se proveram hinanskiski ne sum kako sto treba po doma i zatoa pisav prasuvav da mi dadete mislenje

15. GirlVolley

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.176
    Не разбирам…тоа е моето мислење

16. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    1.413
    Затоа и прашав вака исто со бодежи ми беше и март кога имав биохемиска. Јас и минатиот месец добив со примолут нор на 18јуни па битребало и сега да ми е 18јули ден за циклус .. малку сум во паника бидејќи ми кажа од позитивен тест на боледување првите неколку недели ..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.998
    Допаѓања:
    4.876
    Напрај сабајле со утринска пак. Инаку кај матичен не треба да ти наплаќа за прегледи . А ако ти рекол мирување мораш да се консултираш ако си бремена

18. samrakgirl990

samrakgirl990 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    Dobro vecer zenski. Vcera bolka vo desen jajnik na 14ti den od poslednata menstruacija a ete denes pak imam bodezi vo desen jajnik i pregje imav gadenje, losenje mnogu. Moze da e nesto od plodni denovi ili znak za nesto drugo?

19. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    1.413
    Можно е да ти се плодни денови чим е 14ден после циклис

На samrakgirl990 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. samrakgirl990

samrakgirl990 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    Ama obicno takva silna bolka kako vcera mi e samo eden den i znam deka togas e ovulacijata posle toa nemam nisto kako simptom na plodni denovi