1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.768
    Допаѓања:
    77.126
    Па не се сеќирај.. :) Незнам зошто воопшто и прашуваш тука, ако не се сеќираше :D Како мислиш, така.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.211
    Допаѓања:
    5.769
    Направи си тест и ќе знаеш најсигурно.

3. nelievasi

nelievasi Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    имавме со заштита, се ослободив кога видов дека ми дојде, ама кога прочитав дека можи да е имплантациско крварење исто како менструација пак страв ме фаќа..:(

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ако продолжиш да се стресуваш нареднново може и да ти касни. Си добила значи на чисто си :)

5. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    Zdravo devojki. Vo juni ciklusot go imav 3pati od 1 do 5 normalno 16 do 20 kako da obelezuva tie 4 dena imav ednas vo denot locka svetlo crvena krv i tretiot pat od 28 do 01 juli slabo svetlo crveno. Sega me maci bidejki vodime borba za bebence ispituvanja hormoni rabota na jajce kletki soprugot i on pravese ispituvanja se e vo red so nas nema nikakva precka. E sega veke 5 dena imam cesto normalno mokrenje i bolki vo dolniot del na stomakot(matkata) bolkite se kako ciklusot koga treba da dojde ama mokrenjeto e se pocesto nemozam da drzam i znam neli koga si nastinat mokrenjeto e slabo i bolno kaj mene e normalno nemam bolki pri mokrenje i toa me cudi malce neznam sto e. Za test mislam deka e rano i deka moze da se razocaram kako sto se razocaruvam sekoj mesec. DALI NEKOJA IMALA SLICNO I IZVINETE NA DOLGIOT POST AMA CELATA SUM RASEANA I ZBUNETA

6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    9.236
    Многу е рано за тест . А и некако ми личи повеќе на некоја инфекција со честите мокрења, бидејки тие не се толку ран симптом. Сепак направи си тест ако се сомневаш .

7. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    I jas mislev deka e infekcija nekoja ama nemam peckanje i bolki pri mokrenje jadenjeto mi izbega pijam poveke tecnosti i se zdolemi mokrenjeto pretezno najcesto sto odam e navecer sto znam deka toa simptom na bremenost sto porano ne sum odela preku nok sega cela nok u odenje na sekoj sat u wc i bolkite se kako da treba da dobijam piev tableti i prasoci za bolka nisto ne mi pomaga

8. GoldddGrlll

GoldddGrlll Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Mozi da e znak za bremenost
    Jas sum 16ta nedela i prv znak mi bese mokrenjeto pa zgolemeni gradi i pospanost drugo apsolutno nisto

На Boyana9 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    3.031

И мене ми делува на инфекција.
    Болки во стомак се јавуваат и од инфекција,провери се на време додека не премине болката во мочните канали и вагината.
    Плус,сама кажуваш дека пиеш повеќе течности и нормално е на овие температури да пиеш и да мокриш или да се потиш.
    Мој совет,кога веќе пробуваш за бебе,претходно мора да се провериш со брисеви дали си во ред и да се пазиш.

10. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    Ispituvav i hormoni i brisevi se e super

11. GirlVolley

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    3.031

Епа како си испитувала,а кажуваш дека не знаеш што е со болките и мокрењето?
    Во вториот коментар пак, кажуваш дека си МИСЛЕЛА, а не си проверила дали е инфекција.

Меѓудругото,како можеш да ги издржиш тие болки и непријатно чувство?
    Тоа е мој совет,не гледам причина да се противиш за одење на гинеколог и пазење за време на правење бебе.

12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Однос на 4 и 6 јули последен циклус на 18јуни.. контракции и бодежи при седнување дали ако направам тест би покажал позитивен или да почекам? 3дена веќе како имам бодежи од време на време и шремногу болки во кичма и грб со умор и поспаност и вчера и завчера спијам по 12саати и малку ми е

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.768
    Допаѓања:
    77.126
    Многу ти е рано за било какви симптоми, но бодежите може да се имплантација на плод. Ама рано ти е секако за тест, чекај бар на денот на добивање направи или 2 дена да ти доцни. Симптомиве за добивање и бременост знаат да се слични..

14. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    Pa najrealno kazeno vo momentot ovie denovi nemozam da odam da se proveram hinanskiski ne sum kako sto treba po doma i zatoa pisav prasuvav da mi dadete mislenje

15. GirlVolley

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    3.031
    Не разбирам…тоа е моето мислење

16. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Затоа и прашав вака исто со бодежи ми беше и март кога имав биохемиска. Јас и минатиот месец добив со примолут нор на 18јуни па битребало и сега да ми е 18јули ден за циклус .. малку сум во паника бидејќи ми кажа од позитивен тест на боледување првите неколку недели ..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Напрај сабајле со утринска пак. Инаку кај матичен не треба да ти наплаќа за прегледи . А ако ти рекол мирување мораш да се консултираш ако си бремена

18. samrakgirl990

samrakgirl990 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    Dobro vecer zenski. Vcera bolka vo desen jajnik na 14ti den od poslednata menstruacija a ete denes pak imam bodezi vo desen jajnik i pregje imav gadenje, losenje mnogu. Moze da e nesto od plodni denovi ili znak za nesto drugo?

19. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Можно е да ти се плодни денови чим е 14ден после циклис

На samrakgirl990 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. samrakgirl990

samrakgirl990 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    Ama obicno takva silna bolka kako vcera mi e samo eden den i znam deka togas e ovulacijata posle toa nemam nisto kako simptom na plodni denovi