Здраво девојки, одма после завршувањето на менс се разбира имавме односи со сопругот, одма после 2-3 дена почнаа да ме болат од страна градите и еве скоро 10 дена исто се случува. Што мислите од што би можело да е тоа?
Zdravo na site.Zenicki vaka sega jas posledniot mesec nemam dobieno menstruacija.So mazot mi se obiduvame da imame bebe veke 2 god no nema rezultat… sega sum isplasena…pravev test na 12 den od docnenje i izleze negativen. Imam macnini,povrakjam ponekogas,nemam apetit a rezultatot e negativen ve molam za soveti i nekoe vashe iskustvo? Fala vi mnogu pozz na site♥️
Дали сте биле на гинеколог во овие две години додека пробувате за бебенце? Доколку не сте биле , штом ви доцни циклусот 12 дена а сте добиле негативен тест најдобро е да си појдете на гинеколог. Нема потреба од страв. Се надевам дека ќе послушаш совет и што поскоро ќе видиш две цртки на тестот за бременост!
Da bev na Ginekolog rezultatie od spermogram se super a kaj mene nivoto na Antimilerian hormon e 1.5 Od pregledot pominaaa 8 meseci i nikakvi rezultati uste. Doktorot mi kaza deka e pozelno invitro oploduvanje… jas sepak se nadevav deka ke ostanam po priroden pat no nisto. Moram da odam na pregled
А дали матичниот ти даде некоја терапија да пиеш ? Или одма ти посочи дека си за вештачко оплодување? Циклусот редовен ли ти е секој месец? Побарај си мислење и од втор доктор ,па ако треба и трет доктор, не се оставај со мислење од еден доктор.
Зависи колку години имаш за АМН, но сепак мислам да се обратиш кај специјалист, да ти даде насоки што понатаму. Проодност на канали имаш ли направено?
34 godini imam doktorot ne mi dade nikakva terapija kaza deka nema potreba od terapija togas. Moram na doktor zakazav veke i termin pa ke vidime koi ke bidat rezultatite. Vi blagodaram mnogu na site♥️
Си правела ли ХСГ за проодност на јајцеводите? Доколку немаш правено пожелно е да направиш. Ако се запушени каналите џабе се обидувате и го трошите времето. Оди кај специјалист за да ти објасни убаво.
Може, затоа што спермата живее внатре и до 5 дена чекајќи да оплоди, а секој месец не ти е исто како по календар плодни денови и овулација
Здраво девојки. Минатиот месец правев инвитро со две јајце клетки но заврши неуспешно. На 20 јуни добив циклус обилен 10дена. Но овој месец сега немам веќе ми доцни 4 дена бев на гинеколог ми рече нема ни да добиеш. Да чекаме уште 5дена дали е можно да сум останата бремена несфатливо ми е . Или можеби од терапијата ми се има хормонски нешто пореметено. Некој да сподели ако имал вакво искуство.
Направив на задоцнет втор ден беше негативен. И следниот ден отидов на гинеколог. Рече уште рано е да сме почекале. Ќе земам понеделник пак ќе проверам .
Здраво женски, јас сум нова на форумов поздрав до сите. Последната менструација ми траеше само 3-4 дена и по завршувањето почнаа градите да ме болат па еве треба пак да добијам деновиве, а скоро цел месец имам болка и ги чуствувам како да ми тежат. Направив тест и ми испадна како на сликата. Што мислите дали тоа е еден од симптомите за бременост?
Bolni gradi se simptom za bremenost no i za dobivanje. Bi trebalo da ja vidime realnata slika pa da kazeme dali e pozitiven.
Здраво девојки, после последната менструација одлучивме со партнерот да се обидеме за бебенце, имавме сексуални односи се разбира, во плодните денови имавме секој втор ден односи и сврши во мене неколкупати. Сега осеќам бодежи и тапа болка во предел на јајниците, поспана сум, едвај станувам на сабајле и имам намален апетит.Треба да добијам на 29ти јули и сум нестрплива, секако е рано сеуште за тест. Кажете ми ваши искуства, дали е можно да сум бремена?