Не знам како може да знаеме ние. Симптомите се исти и за менструација и за бременост. Зошто не разберете дека не сме јасновидци и Господ?
Штом си имала незаштитен однос, секако дека е можно да си бремена и ти посакувам да си ги видиш посакуваните 2 цртки. Симптомите не ти се од бременост, во бременост првите симптоми се јавуваат околу 6та недела, ти сега и да си бремена, би била ~3 недели.
Здраво женички. Јуни добив на 18ти но да напомемам со примолут нор. На гинеколог бев на 28ми каде што ми кажа дека се е во ред супер матка, супер јајници и еднометриум, но дека како за 10дена после циклус немам фоликули дека овулација ќе биде касна сигурно. По календар требаше да добијам вчера на 22јули. Односи на 6,8,9 и 18 јули. Дали да почекам до крај на месец ако недобијам да правам тест или ако има нешто би покажало и сега на прва утринска или да идам да правам одма хцг?? Дома за жал имам само шурчек на мм таков му дале ..
Napravi test Mene posledna menstruacija mi bese na 19ti juni i vo ponedelnikot imav pozitiven test najobicen i popladne go pravev Vo cetvrtokot preku krv pozitivno isto.... Samo za eho bese mnogu rano
Здраво сакам да прашам треба да ми дојдее сега на 28-ми пред 2 дена имав многу гадење и повраќање дури и пролив цел ден ми беше лошо го направив тестов шо е на сликата но ме буни нешто што не го проверив одма можно ли е да сум бремена или?.....осто така приметив дека во Петокот од грав од миризбата ми се гадеше многу
Сабајле правев но како што напоменав дома имав само шур чек испадна негативен .. никакви симптоми немам за добивање .. незман дали да земам друг некој да направам или да почекам до крај на месец да добијам па ако нема да правам хцг и да идам на гинеколог .. незнам кога била овулација ..
Ќе видам до крај на месец ако нема циклус правам да не лупам пари само по тестови тоа барем најточно е
Здраво, ми доцни скоро една недела а редовна ми е до сега сум немала прескокнато менструација. Направив тест денес излезе негативен. Градите ме болат и зголемени ми се но тоа мене секогаш ми се случува пред да ми дојде. Е сега читам секаде тоа е доста чест симптом за бррменост. Исто многу сум нервозна исто како во пмс затоа се надевам дека ќе ми дојди. Освен овие симптоми друго ништо немам. И сега незнам што се дешава зошто ми касни толку а незнам дали сум трудна пошто други симптоми како гадење, повраќање немам и тестот е негативен. Дали може некоја трудница да сподели кои беа првите симптоми за бременост што се случуваат во првите недели од бременоста.
Штом ти касни 1 недела, а тестот е негативен не си бремена. Симптомите се исти како и пред менструација, може да ги имаш сите а може да немаш ниеден. Оди на гинеколог ќе дознаеш зошто ти касни.
Да прашам и овде .. како да ми се гледа линиичка или?? После биохемиската во април немав циклус 60дена и на 18јуни добив со пиење на апчиња примолут нор овој месец незнам кога треба да (не)добијам однос на 6,8,9,18 .. што мислите вие .. бев на контрола после циклусот на 28јуни се беше во ред само немаше фоликули и ми рече матичната ќе биде касна овулација .. па незнам сега ова се слики как што можев да сликнам поубаво од блиску на 3 и 4 слика се гледа некако поубаво ..
Првите 5 недели никакви симптоми, од 6та недела мене ми почнаа симптомите, така да штом тестот е негативен, а имаш симптоми за циклус кај и да е ќе пробие, секако циклусот не доцни само поради бременост посети гинеколог ако не добиеш.