Земи си ,ќе ти покаже ако има нешто . И без страв , или ке биде едно или друго. Порано или Покасно секако ке дознаеш. Не се стресирај. Се ке биде океј.
Го дојам син ми 6 месеци е, со маж ми пробуваме за второ, немаме high hopes бидејќи ексклузивно дојам и немам добиено се уште (природно породена) ама сепак имаме желба за уште едно бебче Прашањето ми е кога да направам тест, кога најрано можам да знам дали сум бремена? Првото пробување беше околу 10ти месецов, пред 2ипол недели.
Nemam iskustvo so doenje i obidi za bremenost plus bez menstruacija. Zemi od onie poevtinite testovi pa proveri da ne trosis za dzabe.
Јас забременив додека доев, ама веќе имав редовен циклус. Инаку немав добиено 14-15 месеци после породување, а имав овулации потврдени со ехо. Ама кај мене хормоните беа лудница. Како и да е, штом веќе поминале 2 и пол недели после незаштитен однос, можеш да направиш тест, би бил точен. Ти посакувам да си ги видеш двете цртки.
Јас забременив додека доев, ама веќе имав редовен циклус. Инаку немав добиено 14-15 месеци после породување, а имав овулации потврдени со ехо. Ама кај мене хормоните беа лудница. Како и да е, штом веќе поминале 2 и пол недели после незаштитен однос, можеш да направиш тест, би бил точен. Ти посакувам да си ги видеш двете цртки.
Мајка не се разочарувај. Мислам дека треба да добиеш циклус па тек после. Секако сепак направи си тест. Многу има што дојат а добиваат циклус. Ти држам среќа.
А нели е така колку повеќе мислиш нема да се фати од прва туку треба да си скроз опуштена , да не мислиш на тоа дека правите?
Како ви успева да не мислите? Колку и да се трудам да не мислам свесни, потсвесно или обавезно пред спиење ми текнува на тоа. Дајте совет како да не се мисли?
Ќе му објасниш на мозокот дека едноставно не е до тебе. Правиш се што е во твоја моќ и повеќе од тоа не можеш. Препушти се на некоја виша сила во која веруваш Господ, универзум, судбина. Имав две бремености во 6 месеци и двете неуспешни. Ете така требало да биде. Ќе чекам тоа што е мое, кога треба ќе дојде. Кога и да е. Кога бев во обиди пратев овулација со тестови, мерев базална, симптоми на овулација, симптоми на бременост, се што ми се случуваше со телото забележував ама не се замарав. Оној притисок мора сега, ајде сега, плачење, кукање, бегање од деца и трудници, мислам дека лошо влијае на "целиот процес".
Ако не те држи место, трк до лабараторија, направи бета хцг, ако не, земи си тестче за утре сабајлечки да ти тргне денот. Пуштам среќичка и бејби даст за висока бета или жар две цртки
Јас направив и негативен е, требаше на 26 ти, се уште немам, а на први ми закажаа за 4Д ехо, незнам што да правам, дали да го откажам или па да одам да се консултирам со докторот?