Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Да, јас со двете деца почувствував неколку бодежи насредина кај матката при оплодувањето, но тоа беше околу 6 дена по овулацијата (знаев кога имам овулирано со тестови за овулација)

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Кита

Кита Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    57
    Незнам дали е за овде прашањето.Одморот ни беше планиран оваа недела што помина но поради некој причини се одложи и сега треба да одиме деновиве а јас треба да добијам(Ако не сум бремена пошто веќе извесен период пробуваме) И се мислев дали да се напијам од таблетите за одложување на циклус. Но доколку сум бремена да не ми направи проблем..Дали може некако освен со бета хцг да се провери рана бременост?

3. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    340
    Се надевам дека ке се израдуваме .. :inlove:(fingers)

4. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    340
    Јас немам досега земено тест за овулација според календар си се водам .. епа сега остана да си почекам .. па да видиме али вчера вечерта на неколку пати осетив такви бодежи слаби а јаки .. ме заскокотка внатре дури :D:inlove: .. се надевам дека сите што си очекуваме ке се израдуваме (fingers)

5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Дај боже, иакп со прва бременост освдн симп дека ќе ми дојди друго не можам да се сетам да сум имала

6. yinyangg

yinyangg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Се извинувам не е прашањево за темава но не можам мирно да спијам без да прашам за совет. Имавме однос со дечко ми со кондом+pull out. Но кога го менуваше кондомот во вадењето му се тури сперма на седиштето но избриша и јас после без да ми текне седнав тука. За време на втората партија повторно со кондом откако сврши го извади од мене и седевме така гушнати, ме допре со полниот кондом на вагината но не беше пукнат. Сега дали да пијам апче за ден потоа додека сеуште не поминале 72 часа или не?

На MilaS. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marr1ja

marr1ja Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    20

Немаш потреба од апче и нема никакви шанси да си бремена. Од обично допирање на вагина со кондом не може да се дојде до бременост. :)

8. AnadeMaria

AnadeMaria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, на 6ти јули имавме незаштитени односи со дечко ми, а мене тогаш ми беа плодните денови. Е сега тој не сврши во мене, па си реков дека нема потреба од лековите што се пијат до 72h после односи. Требаше да добијам на 24 јули, но јас не добив, бидејќи имам проблеми со тироидната жлезда ми се случувало да имам нередовни циклуси. На 4 август кога се вративме од патување направив тест и беше негативен. После една недела уште немав добиено па повторно направив тест и пак беше само една црта. Дали некоја од вас имала слично искуство, и дали е возможно после два негативни тестови да се случи бременост?
    Се извинувам за долгиот пост, но морав подолго да опишам.

На MilaS. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Од тироидата ти касни. Штом до сега немаш позитивен тест, а и не свршил во тебе шансите се 0 за да бидеш бремена. За да настане бременост треба да сврши во тебе и тогаш е прашање дали ќе се фати.

На AlchinovaR1979 и AnadeMaria им се допаѓа ова.
  10. AnadeMaria

AnadeMaria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам за брзиот одговор, се надевм деновиве ќе ме изненади

11. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    340
    Deneska pak ja osetiv istata bolka vo matkata .. deneska treba da mi e ovulacijata spored kalendar ali vaka isto me zdobole i koa pisav nekni .. posleden odnos na 12ti mozno li e da e zacnuvanje .. osekam kako menstrualni bolki ama ne so tolkav intenzitet tuku epten blagi cramps.. :inlove:(fingers)

12. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    И јас после незаштитен ем овулавија цело вррме осеќам некои грчеви, како струја, како нз шо .. и водрн секррт ми течи. .. викендо ќе е правење тест... се надевам ке се израдуваме

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Girl32

Girl32 Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Zdravoo devojkii porodena sum carski rez pred nekolku meseci mi dojde samo ednas menstruacija i nemam dobieno nekolku meseci mnogu mie straf da ne sum bremena duri straf mie test da kupam nz dali od samata pomisla nesto kako da mi mrdka vo stomakot haha

На Boyana9 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    340
    Вака само ке се мислиш .. тркни до аптека земи еден тест да знаеш на што си ..
    Кои најрани симптоми ги имаше во првата бременост?

15. Girl32

Girl32 Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Povrakjanje gadenje imav premnogu kiselini sega nemam nisto od toa plus dojam

16. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    340
    Јас не се разбирам многу .. имам читано дека шансите да останеш бремена додека доиш се поголеми ..
    Ако си имала незаштитен однос секако дека има шанса ... пак ке речам сабајле трк до аптека па извести не :?:

17. Barbie_girl

Barbie_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки, пред 2 месеци бев на преглед поради болна менструација и докторот ми рече дека имам чоколадна циста од 6 мм, и ми даде да пијам апчиња Femminex (кои се на природна база). Предпоследна менструација ми беше на 13ти јули, па ми дојде пред неколку дена на 14ти пак. Пред оваа менструација мојот партнер сврши во мене и имав мачнини, како и зуење и пулсирање во левото уво, скоро една недела. Сега ми е 3ти ден од менструација и имам силни, неподносливи болки. Дали е можно да сум била бремена?

Последна измена: 17 август 2023
  18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    1.814
    Sekako cim svrsil vo tebe sekogas postoi moznost no cim imas menstruacija ne veruvam. Bolkite verojatno se od cistata, ako se nepodnoslivi odma na doktor.

19. Barbie_girl

Barbie_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Исто така, неколку дена после незаштитениот однос имав светло кафеав исцедок. П.с фала ти ❤️

20. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    344
    Дали е можно да се остане бремена а притоа жената да не свршува,додека пак мажот си ја завршува својата работа?