Оди на гинеколог со оглед на тоа дека немаш редовна менструација можеби се работи за полицистични јајници. За бремена не си зошто си добивала, а може да ти е лошо од промена на исхрана и плус топло време. Посети гинеколог доколку имаш било какви проблеми реши си ги сега без разлика дали понатака ќе се одлучиш да раѓаш или не.
Здраво на сите, Со сопругот овој месец за прв пат се обидовме да правиме бебе. Сега, менструацијата ми доцни 4 од 5 дена. Имам болки во јајниците, долниот дел на стомакот и кичмата слични на ПМС. Имам и болки во градите. Понекогаш болките во долниот дел на стомакот и грбот се толку силни што не можам да ги поднесам, но се кратки. Направив тест за бременост и се појави бледа втора линија. Сè уште не сум била на лекар. Бидејќи постојано сум на патување од работа, ама сум нетрпелива се плашам сакам да знам што ми е. Дали овие болки се нормални за бременост?
Исто имав и јас болки како тебе но само во долниот дел на стомакот. Нормални се, ако не се пратени со крварење. Болки во градите се исто така нормални. Оди си на гинеколошки преглед секако, треба да се види дали има ембрион, срцева акција, дали е сместен во матката, или не дај Боже екстраутерино...
Zdravo. Homozigot sum MTR I PAI, pravev inseminacija pred 7 dena, primam kleksani poradi mutaciite i metilirana folna i b12. E sega, mi dadoa i Utrogestan vaginaleti, ali pocnaa da me bolat bradavicite, da imam grcevi vo stomak i mi se spie premn Dali nekoj imal iskustvo eventualno od Utrogestanot da pravi vakvi simpomi ili da se nadevam deka e bremenost?
Ефекти од утрогестан се пореметен циклус , болни гради, наусеа, умор, применливо расположение. Со тоа што си имала инсеменација пред 7 дена е пре рано за да се потврди бременост. Па најверојатно се нус појави од прогестеронот што го примаш.
Jas mislev deka se javuvaat tie efekti ako go pies, a jas go stavam vaginalno… U sekoj slucaj, ke doznaam za dve nedeli
Efektot na lekot e ist bez razlika na nacinot na administracija. Sepak za 2 nedeli napravi test. So srekja.
Прогестеронот ги појачува симптомите на бременост како гадење, надуеност, глад, болки на брадавици итн.
Здраво, Пак јас. Ми доцнеше 5 дена (вчера беше 5тиот ден). Вчера имав кафена крв, а денес крварам исто како менструација. Предходно 3 позитивни теста (четвртокот, петокот и саботата). Вчера и денес не правев тест. Што мислите дека е? Утре дефинитивно ќе одам на доктор посабајле. Но ме мачи цел ден што ми е. Што мислите дали сум бремена или не? Денес цел ден крварам, стомакот, кичмата и градите ме болат сеуште. Ја губам надежта дека сум бремена, мислам дека е обична менструација.
Штом си имала позитивен тест оди веднаш да те видат на дежурен, ако има бременост да ти дадат терапија, утре може ќе е доцна
После три позитивни теста сигурно си бремена, крварењето може и да не е страшно, ама најубаво оди на дежурен може и да биде лошо
Бев на лекар и дури сабајлево добив спонтан го видов со свои очи. Ми рекоа дека е вонматерична бременоста и дека е добро што сум ја исфрлила, зошто после ќе се испокомплицирало повеќе. Ме пратија на испитување крвна слика и beta HCG Titer, моментално чекам резултати.