И мене ми беше жал, ама матичниот гинеколог Александар Блажески, ме охрабри многу ми кажа ''Штом има спонтан, нешто не е во ред со плодот. Ти си млада, ќе видиш дека ќе си родиш здраво бебенце.'' Денес имам малку mental breakdown, aма ќе ми помине.
Баш ми е жал...Ќе биде мила, како велат природна селекција не било негово време. Денес исплачи се, од утре веќе со нови сили!
Mnogu ubavo ti kazal, no najbitnoto cim ednas si ostanala trudna, kje bide i povtorno samo pozitivni misli
Сакам да прашам после незаштитен однос од сабајле чуствување на огромни болкиа баш тогаш ми беа плодни денови,после една недела од односот почна чуство на некој мачнини и многу уморна се чуствував само сакав да спијам,2 дена пред да треба да добијам си направив еден тест и си беше негативен(можеби е рано затоа се советувам со вас),но еве веќе 4 ден одкако требаше да добијам уште не сум добила но само некој минимални болки во кичмата имам и како покачена температура,сакам совет и мислење не сакам повеќе тестови и разочарувања,што поточно може да се случувало на денот после односот што толку многу имав болки во стомакот во кичмата и како секој момент да ќе паднев без сила?
Мислам да си направиш тест... слично бев и јас со симптоми на денот кога требаше да добијам правев тест бледа линија ,сега има 3 г ќерката
Тркни до аптека по тест .. и да видиме и ние две цртки да се радуваме .. се најдобро .. Се надевам дека е бременост ..да си се израдуваш што побрзо
Бидејќи правев два дена пред добивање и излезе негативен,иако не сум ни сигурна дека сум го направила исправно,ставив повеќе од три капки и не го оставив на место туку го држев цело време во раце,па излезе негативен и разочарана не се осмелувам да купам сеуште и се одам со умот дека ќе добијам сигурно
Нема поента да се измачуваш кога веќе ти доцни а си избрзала со порано правење. Купи еден, стави точно 3 капки и остај го на рамно додека не пројдат 3 минути Вака полошо си правиш, со среќа.
Не знам што направи ,но сепак два дена пред добивање е прерано ,додека да се мислиш и негавититираш направи си тест барем ќе знаеш на што си ,ти држам среќа
Убаво ти велат членките погоре .. си избрзала можеби си имала покасна овулација па е рано за да покаже .. сепак и јас ке го кажам истото чим веке ти доцни купи тест .. ако има нешто ке кажи . и те чекаме да кажеш што си направила
Devojki aj mala pomos dobiv na 12 avgust mi zavrsi na 16 na 25 pak dobiv ama samo na brisenje i na vloskata vaka ne e obilno ne mi tece te e svetlo rozevo te e temno kafeno inace i gradite me bolat i pupkite mi se nabubreni i segami mirisakakona skapano na mrsa
Можно е тоа на 25ти да не било менструација, некоја циста или крварење од јака овулација (ми се случувало). Најубаво тест и ќе знаеш на што си. Може од психа ти мириса. А другите симптоми ти се ПМС, како за добивање баш.
Градите болат и за време на овулација. Најдобро оди на гинеколог ќе ти кажат. Овде може само да нагаѓаме и паника да ти створиме.Хормонски дисбаланс, преграда на матка па ова застоена крв да е, инфекција, циста ... Се може да е
Jas da prijavam na 10ti den od inseminacija napraviv test od krv, beta e 0.5 Znaci bolkive vo gradi, zamor, i site simptomi mi gi pravel vaginalno utrogestanot sto go stavav…
Milicka toa od 25 do sega uste mi trae ne e obilno kako normalen ciklus tuku samo na vloskata krug ili na hartijata koga se brisam do vcera bese bledo rozevo sinokja crvena boja a sega e kafena