Што е секреторен ендометриум? До сега не ми бил таков пролиферативен да,трослоен или тенок.. Ама за секреторен прв пат слушам. Иначе 7 дена пред добивање сум не сме во обиди пред 10 месеци се породив исто така и пишува на извештајот лево структура во регресија во прилог на корпус лутеум. Pull out метода користиме пред тоа со презерватив ама добив страшни рани матичната ми кажа дека можно е да е алергија на самиот презерватив. Ако не е прашањето за овде слободно нека го преместат,фала ви однапред.
Тоа е сосема нормален ендонетриум кој е после овулација од 14ти до 28ден прогестеронот е покачен за ако се случило оплпдување на corpus luteum . Уште се и вика лутенизирачка фаза. Во твојот извештај значи дека оплодување не се случува и ендометриумот се припрема за менструација. Биди без грижи.
Здраво,да прашам дали е нормално после секој однос ми истекуваше голем дел од спермата,последниот однос сврши најнормално како и секој пат но воопшто не истече од спермата надвор од мене,дали е тоа во ред?
Правев уште еден па се покажа негативен,после следниот ден добив така да само ми доцнело и најверојатно биле болките од пред добивање
Imavme odnos so kondom, kaza deka svrsu nadvor i koga go izvadi kondomot najverojatno od gore istece sperma go stisnavme kondomot ne tecese sperma dali e mozno da e vlezena sperma vo mene, a i planiram da pijam apce norlevo no ke go dobijam vecerta fakticki po 24 casa koja e verojatnosta da bidam bremena ve molam odgovorete dokolku sto vo moznost za da izbegnam nesakana bremenost
Абе девојче од 100 агли да го сликаш, во темно, во светло, со ефекти со све, нема да стане позитивен. Ако е позитивен верувај ќе знаеш и сама дека е позитивен. Башка ти е рано за тест. Тест на бар еден ден доцнење се прави.
Zdravo devejki da prasam nesto. Imav odnos dva pati ovaj mesec no nemase svrsuvanje vnatre. Minatiot mesec mi dojde na 11 ti sega e 15 ti a samo kafeavo imav sabajleto svetlo.kafeavo a sega nemam nisto bel iscedok ne mi probiva neznam.so e rabotata I mnogu se nerviriram oti trebase da probie do sega. Sto mislite via ima sansi za bremenost jas mislam ne no neznam zosto ne probiva edna ima svetlo crveno I toa.uste vcera vecerta mislev denes ke probie no ne nema nisto...aj mozebi utre ako ne odam na gin vo ponedelnik..
И кај мене не сврши, па еве ме 7ми месец бремена. Ако не сте користеле заштита и те како има шанса за бременост. И јас имав едно мало крварење потемна крв некои 2 саати и толку беше. После не ми дојде и на тест убави две црти (ако кај тебе тече потемна или посветла крв има шанса да си дојде, ама ако ти прекинало ко кај мене тест обавезно) . Не сакам да те плашам, споделувам зашто има и вакви ситуации како мене кај што се забременува и од предсемена. Да не се лажеме дека сме заштитени. Направи тест најсигурна ќе бидеш. П.с. у март бев мн болна, 10 дена не станав од кревет, дечињата две ми беа, време имав исто колку тебе ама ете требало да биде. Дали е еднаш, дали е двапати, ич не е важно.